Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2019


  •  Στις απολογίες κατηγορουμένων περνά η δίκη της Χρυσής Αυγής . Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της δίκης σήμερα αρχίζουν οι απολογίες των κατηγορουμένων - Πρώτος απολογείται ο Ιωάννης Αγγος που εμπλέκεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. .
  • Δήμος Αθηνών: Όχι διάθεση χώρων για προεκλογικά περίπτερα της Χρυσής Αυγής. Υιοθετώντας την εισήγηση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Μπρούλια, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε να επιμείνει στην προηγούμενη απόφασή του για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές .
  • UNHCR: Χώρα προορισμού προσφύγων πια η Ελλάδα - Σχεδόν 138.000 πρόσφυγες. Κρίσεις, πόλεμοι και διενέξεις διώχνουν όλο και περισσότερους ανθρώπους από τις πατρίδες τους. Διπλασιάστηκε ο αριθμός των προσφύγων τα τελευταία 20 χρόνια. Έρευνα του ΟΗΕ με αναφορές και στην Ελλάδα. .
  • Θερμή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη. Την υπόσχεση ότι θα δώσει τη ζωή του, την ισχύ του και όλες του τις δυνάμεις για τους υψηλούς στόχους αυτής της Αρχιεπισκοπής Αμερικής - της ευγενούς Επαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου όπως την αποκάλεσε - έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Κένεντι» της Νέας Υόρκης, το απόγευμα της Τετάρτης. .
  • Σεισμός 3,6R στην Κεφαλονιά. Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02.24 τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Κεφαλονιά. .
Κόσμος
  • Αφίχθη στη Βόρεια Κορέα ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ. Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ αφίχθη σήμερα Πέμπτη στη Βόρεια Κορέα, μετέδωσαν πριν από λίγο κινεζικά κρατικά ΜΜΕ. .
  • Σ.Αραβία: Οι Χούτι έπληξαν ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό με πύραυλο Κρουζ. Δεν έχει υπάρξει ως τώρα επιβεβαίωση ή διάψευση από τις αρχές του σουνιτικού βασιλείου, που επενέβη το 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη, επικεφαλής μιας συμμαχίας αραβικών κρατών, εναντίον των Χούθι. .
  • Μεξικό: Aνησυχία για την εκστρατεία κατά της παράτυπης μετανάστευσης . Το συμβάν κατά το οποίο μια 19χρονη μετανάστρια σκοτώθηκε και δύο άνδρες τραυματίστηκαν εκτυλίχθηκε την Παρασκευή στην ανατολική Πολιτεία Βερακρούς. .
  • Bloomberg: Σκέψεις Τραμπ για καθαίρεση του προέδρου της Fed. Ο Τραμπ πιέζει τη Fed να μειώσει τα επιτόκιά της. Τον Οκτώβριο, υποστήριξε ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα έχει «τρελαθεί» επί των ημερών του Πάουελ. .
  • Συρία: Δεκάδες νεκροί από βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ. Νέοι βομβαρδισμοί των δυνάμεων του καθεστώτος στοίχισαν τη ζωή 17 αμάχων και 11 αντικαθεστωτικών χθες Τετάρτη στο βορειοδυτικό τμήμα της εμπόλεμης Συρίας, όπου κυριαρχούν τζιχαντιστές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. .
Πολιτική
  • Βρυξέλλες: Κοινή γραμμή Τσίπρα-Αναστασιάδη για μέτρα κατά της Τουρκίας. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει το ζήτημα της ταχείας εξέτασης και υιοθέτησης μέτρων κατά της Τουρκίας, όσο η γειτονική χώρα επιμένει στη συμπεριφορά της στην Ανατολική Μεσόγειο, σε συντονισμό με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. .
  • Παπανδρέου στην «Αντίστροφη Μέτρηση»: Τι είπα στον Σαμαρά το 2012. Στην εκπομπή «Αντίστροφη Μέτρηση» του ΣΚΑΪ, και τους δημοσιογράφους, Σία Κοσιώνη και Βασίλη Χιώτη, μίλησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής, στην Αχαΐα. .
  • Μεγάλη δημοσκόπηση ΣΚΑΪ - Pulse στο Κεντρικό Δελτίο την Πέμπτη 20 Ιουνίου. Η μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της PULSE, και αυτήν την Πέμπτη 20 Ιουνίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη. .
  • Τσίπρας: Είμαστε outsider στις εκλογές. Αναφέρθηκε στις συντάξεις και στις περικοπές λέγοντας ότι "στη δική μας περίοδο δεν είχαμε μειώσεις συντάξεων. Είχαμε αυξήσεις. Μικρές αλλά αυξήσεις. .
  • Με αστερίσκους η Σύνοδος Κορυφής για τις πιθανές κυρώσεις στην Τουρκία. Μακριά από χειροπιαστές προτάσεις για κυρώσεις, πόσω μάλλον από αποφάσεις φαίνεται να βρίσκεται η ΕΕ, μία ημέρα πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής. .
Οικονομία
  • Ο Τρία διαψεύδει Σαλβίνι για την έκδοση του σχεδόν παράλληλου νομίσματος. Δεν τα έχουμε ανάγκη ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας. .
  • Tι σημαίνει η επίθεση του Τραμπ στον Μάριο Ντράγκι για τα επιτόκια. Την ώρα που η FED ανακοινώνει απόψε την πολιτική της στα επιτόκια ο Μάριο Ντράγκι εξήγγειλε μέτρα αναθέρμανσης της οικονομίας. Ήδη το ευρώ έπεσε σε σχέση με το δολάριο, κάτι που εξόργισε τον αμερικανό πρόεδρο. .
  • Στουρνάρας: Παράθυρο ευκαιρίας για ελληνικά ομόλογα οι εξαγγελίες Ντράγκι. Όπως αναφέρει η προαναγγελία του Μάριο Ντράγκι για ακόμη μεγαλύτερη ποσοτική χαλάρωση και χαμηλά επιτόκια ευνοεί την ελληνική οικονομία και εφόσον ακολουθηθεί η σωστή οικονομική πολιτική μπορεί να κερδηθεί το στοίχημα της αναβάθμισης των κρατικών ομολόγων σε επενδυτική βαθμίδα συντομότερα από ότι αναμένεται .
  • Nomura: Στροφή στα ελληνικά ομόλογα, αλλά η Ελλάδα θέλει μεγάλη προσοχή. Σύμφωνα με τον ιαπωνικό οίκο, τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας πρέπει να παρακολουθούνται με μεγάλη προσοχή, ωστόσο η χώρα έχει πραγματοποιήσει τεράστιες διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις .
  • Πτώση για την τουρκική λίρα εξαιτίας σεναρίων για αμερικανικές κυρώσεις. Η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον βρίσκονται σε διαμάχη εδώ και μήνες για τους S-400, που αναμένεται να παραδοθούν στην Τουρκία, ακόμα και στις αρχές του επόμενου μήνα .
Αθλητισμός
  • Διακόπηκε λόγω βροχής ο αγώνας του Τσιτσιπά . Λόγω βροχής διακόπηκε στο 2ο σετ ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Έντμουντ. Ο Έλληνας τενίστας έχει προβάδισμα 1-0 στα σετ. Την Πέμπτη θα συνεχιστεί ο αγώνας. .
  • Τσάμπιονς Λιγκ: Με Βικτόρια Πλζεν ο Ολυμπιακός!. Χαμογέλασε η τύχη στον Ολυμπιακό. .
  • Ελεύθερος ο Μισέλ Πλατινί: «Πολύ κακό για το τίποτα». Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και πρώην πρόεδρος της UEFA συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές με κατηγορίες που αφορούν διαφθορά για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ. .
  • NBA: Ήθος από Γουόριορς– Oλοσέλιδη καταχώρηση με συγχαρητήρια στους Ράπτορς. Αγόρασαν μια σελίδα στη μεγαλύτερη εφημερίδα του Τορόντο για να βάλουν ένα μήνυμα .
  • Γαλλία: Υπό κράτηση ο Μισέλ Πλατινί - Οι κατηγορίες . Ο πρώην πρόεδρος της UEFA είναι υπό κράτηση με κατηγορίες που αφορούν διαφθορά για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου