Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019

Ο Μόλερ θα καταθέσει στη Βουλή σε δημόσια ακρόαση
Ο κ. Robert Muller (AP Photo/Carolyn Kaster)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μόλερ συμφώνησε να καταθέσει δημόσια στο Κογκρέσο στις 17 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσαν οι επικεφαλής δύο επιτροπών, αφού πρώτα του έστειλαν κλήτευση να παρουσιαστεί ενώπιόν τους.
Η ασυνήθιστη κατάθεση του Μόλερ ενώπιον των επιτροπών Δικαιοσύνης και Πληροφοριών της Βουλής, σύμφωνα με το «Associated Press», είναι πιθανό να είναι η πιο αναμενόμενη ακροαματική διαδικασία εδώ και χρόνια, ιδιαίτερα δεδομένης της ανένδοτης σιωπής του Μόλερ κατά τη διάρκεια της διετούς διερεύνησης ρωσικών επαφών με την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μόλερ δεν απάντησε ποτέ σε θυμωμένες, δημόσιες επιθέσεις από τον Τραμπ, ούτε ποτέ παραβρέθηκε με τους ανακριτές του στο δικαστήριο ή προέβη ποτέ σε ανακοινώσεις ποινικών κατηγοριών.
Η μόνη δημόσια ανακοίνωσή του ήρθε από το βήμα του υπουργείου Δικαιοσύνης τον περασμένο μήνα, όταν ανακοίνωσε την αναχώρησή του από το υπουργείο, εξηγώντας την απόφασή του να μην αποδώσει κατηγορίες στον Τραμπ ή να μην τον κατηγορήσει για εγκληματική επαφή. Επισήμανε επίσης προς τους νομοθέτες ότι δεν σκοπεύει να πει τίποτα περισσότερο από ό,τι αναφέρεται στο 448 σελίδων πόρισμά του.
«Είμαι ευτυχής που ανακοινώνω ότι ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μόλερ θα καταθέσει δημόσια ενώπιον της επιτροπής που είναι αρμόδια για τη Δικαιοσύνη και της επιτροπής που είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 17 Ιουλίου, μετά την κλήτευση που του επιδόθηκε», ανέφερε ο Τζέρι Νάντλερ, πρόεδρος της επιτροπής Δικαιοσύνης.
Ο Μόλερ «δέχθηκε να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου έπειτα από κλήτευση» που του εστάλη, ανέφερε επίσης μέσω Twitter ο Ανταμ Σιφ, πρόεδρος της επιτροπής Υπηρεσιών Πληροφοριών. «Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον της δημοκρατίας μας για να βοηθήσει τον Τραμπ να κερδίσει. Ο Τραμπ υποδέχθηκε θετικά αυτή τη βοήθεια και τη χρησιμοποίησε. Οπως έχει πει ο Μόλερ, αυτό πρέπει να ανησυχεί όλους τους Αμερικανούς. Και τώρα, όλοι οι Αμερικανοί θα μπορέσουν να ακούσουν τον Μόλερ, απευθείας», πρόσθεσε.
Στο πόρισμα που δημοσιοποίησε, αφού αποπερατώθηκε η έρευνά του, ο Μόλερ αναφέρεται λεπτομερώς στις πολλές επαφές μεταξύ της Μόσχας και της ομάδας που διεξήγαγε την εκστρατεία του Τραμπ, αλλά συμπεραίνει πως δεν υπάρχουν «επαρκείς αποδείξεις» περί αθέμιτης σύμπραξης.
Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος έσπευσε να υποστηρίξει ότι το πόρισμα της έρευνας του Μόλερ τον «απαλλάσσει πλήρως», ενώ στην πλευρά των Δημοκρατικών υψώθηκαν πολλές φωνές που απαιτούν να αρχίσει διαδικασία παύσης του Προέδρου και παραπομπής του στη Δικαιοσύνη. Ο Μόλερ έκανε λόγο για πιέσεις που ασκήθηκαν στην έρευνά του από τον ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ξεκαθάρισε ότι εξαρχής κινήθηκε με βάση την αρχή πως ως εκ των κανόνων με βάση τους οποίους ενεργούσε δεν θα μπορούσε να ασκήσει δίωξη εναντίον τού εν ενεργεία προέδρου για παρακώλυση της Δικαιοσύνης ακόμη κι αν αυτή τεκμηριωνόταν.
Στα τέλη του Μαΐου, αποχωρώντας, προς γενική κατάπληξη ο Μόλερ έσπασε τη σιωπή του για να διευκρινίσει πως η πολυπλόκαμη έρευνά του δεν απάλλαξε τον Τραμπ από κάθε υποψία, αλλά επαφίεται στο Κογκρέσο και μόνο να αποφασίσει εάν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον προέδρου εν ενεργεία.
Ο Νταγκ Κόλινς, βουλευτής των Ρεπουμπλικανών, κορυφαίο στέλεχός τους στην επιτροπή Δικαιοσύνης, τόνισε πως ελπίζει «η κατάθεση του ειδικού εισαγγελέα να τερματίσει το πολιτικό παιγνίδι που παίζουν οι Δημοκρατικοί της επιτροπής, με βαρύ κόστος για τους φορολογούμενους».
Πηγές: «ΑΡ», «ΑΠΕ-ΜΠΕ», «Reuters» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου