Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019

Οι τροφές που σας ενυδατώνουν


Οι τροφές που σας ενυδατώνουν | imommy.grΑκόμη και η ελαφριά αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως πονοκέφαλο, κούραση, ζαλάδα, δυσκοιλιότητα και εκνευρισμό. Όταν η αφυδάτωση αποτελεί μια σταθερή κατάσταση, οδηγεί σε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, ξηρό δέρμα, μυϊκές κράμπες, πόνο στις αρθρώσεις, μειωμένο μεταβολισμό, υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυξημένη πείνα. Έτσι, το νερό εκτός από απαραίτητη πηγή ζωής, είναι βασικό και για την ομορφιά του δέρματός σας.
Παράλληλα με το να πίνετε πολύ νερό (η ποσότητα που χρειάζεστε καθορίζεται από παράγοντες όπως το βάρος σας και η σωματική σας δραστηριότητα), πρέπει να καταναλώνετε και τροφές που ενισχύουν την ενυδάτωση του οργανισμού σας, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ας δούμε, λοιπόν, πέντε τροφές που ενυδατώνουν εκ των έσω τον οργανισμό σας.
  1. Καρπούζι. Το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού, έχει 91.5% περιεκτικότητα σε νερό, προσφέροντάς σας ταυτόχρονα απόλαυση και ενυδάτωση. Είναι καλή πηγή καλίου, βιταμίνης C και βιταμίνης Α και είναι πλούσιο σε λυκοπένιο, ένα συστατικό με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
  2. Αγγούρι. Με 96.7% περιεκτικότητα σε νερό, τα αγγούρια αποτελούν το καλύτερο λαχανικό όσον αφορά στην ενυδάτωση του οργανισμού.
  3. Μαρούλι. Τα σημαντικότερα θρεπτικά συστατικά του είναι η βιταμίνη Α και το κάλιο. Ωστόσο, με περιεκτικότητα 95% σε νερό, μια μεγάλη σαλάτα με μαρούλι είναι ό,τι χρειάζεστε για τις ζεστές ημέρες.
  4. Ραπανάκι. Πλούσιο σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και κάλιο και φτωχό σε θερμίδες. Η περιεκτικότητά του σε νερό αγγίζει το το 95.3%.
  5. Φράουλα. Ίσως το πιο σημαντικό διατροφικό χαρακτηριστικό της φράουλας να είναι τα αντιοξειδωτικά της, και ιδιαίτερα ορισμένες φαινολικές ενώσεις, με κυριότερες την ανθοκυανίνη και την ελλαγιτανίνη. Παράλληλα, ενυδατώνει τον οργανισμό, αφού έχει 92% περιεκτικότητα σε νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου