Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2019

  • Νέα επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη. Νέες επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται στην Χαριλάου Τρικούπη, κοντά στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής, εξαπέλυσαν άγνωστοι τα ξημερώματα. .
  • Αποτροπιασμός: Δύο ζευγάρια έδειραν και λήστεψαν άστεγο στη Χαλκίδα. Θύμα ληστών έπεσε 48χρονος άστεγος που είχε σαν καταφύγιο τις αποθήκες του ΟΣΕ στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Χαλκίδας. .
  • Λεβάντα: Η καλλιέργεια που κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ελλάδα. Καλλιέργειες πέρα από τις συνηθισμένες αναζητούν πολλοί αγρότες ανά την ελληνική επικράτεια. Καλλιέργειες εναλλακτικές, μέσω των οποίων θα μπορέσουν να βγάλουν τα προς το ζην, να μειώσουν το τεράστιο κόστος παραγωγής που ταλαιπωρούν πολλές από τις παραδοσιακές καλλιέργειες, και παράλληλα θα τους δώσουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους. .
  • Τροχαίο ατύχημα με περιπολικό στου Ζωγράφου. Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ. Ανακοίνωση- απάντηση σε δημοσιεύματα και καταγγελίες συνδικαλιστών σχετικά με τροχαίο ατύχημα με περιπολικό, που συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου στην οδό Διστόμου στου Ζωγράφου, εξέδωσε αργά το βράδυ το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ .
  • Γερμανός ιστορικός: Δικαιολογημένες οι αξιώσεις για πολεμικές αποζημιώσεις. Στο ερώτημα εάν η αξίωση του ελληνικού κοινοβουλίου να απαιτηθούν από την Γερμανία πολεμικές αποζημιώσεις ύψους 280 δισ. ευρώ είναι δικαιολογημένη, ο κ. Ροτ απαντά: «Ναι, τόσο πολιτικά όσο και από απόψεως διεθνούς δικαίου και μάλιστα χωρίς κανένα περιορισμό» .
Κόσμος
  • Χειραψία Τραμπ - Κιμ. Ο πρώτος Αμερικανός Πρόεδρος που πατάει Βόρεια Κορέα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν αντήλλαξαν μια ιστορική χειραψία στα σύνορα ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα. .
  • Δημοτικές εκλογές στην Αλβανία με διχασμένους ψηφοφόρους. Με σημείο αναφοράς τα διλήμματα αυτά, ή τουλάχιστον επικαλούμενα αυτά, τα οποία προκύπτουν από τη σημερινή ημέρα δημοτικών εκλογών στη χώρα, έχει διχαστεί η αλβανική πολιτική και η κοινή γνώμη στην Αλβανία. .
  • Συνάντηση εξπρές Τραμπ- Κιμ Κιμ Γιονγκ Ουν στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ) ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα, λίγο πριν από την ιστορική συνάντηση που αναμένεται να έχει με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος .
  • Στο τραπέζι της Συνόδου η μετά-Γιούνκερ εποχή. Βασική προτεραιότητα δεν είναι άλλη από τη διαδοχή του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν, με τις τελευταίες πληροφορίες να χρίζουν φαβορί για τη συγκεκριμένη θέση τον Ολλανδό σοσιαλδημοκράτη Φρανς Τίμερμανς, μετά το «ναυάγιο» με την υποψηφιότητα του Γερμανού Μάνφρεντ Βέμπερ .
  • Λονδίνο: Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου γυναίκα έγκυος. Κινδυνεύει το βρέφος. Μια γυναίκα έγκυος οκτώ μηνών μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο Λονδίνο χθες Σάββατο και το μωρό που κυοφορούσε βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία .
Πολιτική
  • Βαρουφάκης: Πρώτο κόμμα η ΝΔ.Ο Τσίπρας πέρασε δύο μνημόνια και θα τιμωρηθεί. «Ακόμα κι αν όλοι μας στο ΜέΡΑ25 ψηφίζαμε ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία θα βγει πρώτο κόμμα επειδή ο λαός τιμωρεί κάθε πρωθυπουργό που πέρασε μνημόνια -πόσο μάλιστα κάποιον που πέρασε δύο μνημόνια, ένα το καλοκαίρι του 2015 κι ένα το καλοκαίρι του 2018», τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. .
  • Αφιέρωμα της Telegraph στο σχέδιο Μητσοτάκη για να θεραπευθεί η οικονομία. Εκτενές αφιέρωμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο σχέδιο της ΝΔ για την Ελλάδα φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα Τhe Telegraph. .
  • Μητσοτάκης: Άνευ προηγουμένου καταστροφή στη ΔΕΗ – Έλεγχος των υπαιτίων. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να μην ελεγχθούν όσοι κατέστρεψαν οικονομικά τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας .
  • Τσίπρας: Αισθανόμαστε δικαιωμένοι, βγάλαμε τη θηλιά από το λαιμό της χώρας . "Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας, μετά από οχτώ ολόκληρα χρόνια μνημονίων και δυσκολιών, τώρα που βγήκαμε σε ξέφωτο θέλει προοπτική και ασφάλεια για αυτόν και τα παιδιά του" .
  • Φώφη σε Κυριάκο για σημαιάκι ΠΑΣΟΚ:Δεν είναι σουβενίρ σεβάσου τι συμβολίζει. Πριν πραγματοποιήσει τη συνέντευξη με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου ο πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε στις «Μύγες» προκειμένου να απαντήσει σε κάποιες γρήγορες ερωτήσεις που δεν είχαν σχέση με τα πολιτικά τεκταινόμενα. .
Οικονομία
  • Την 1η Ιουλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της 1ης κατοικίας. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση υπάρχουν περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια. Η αντικειμενική αξία του σπιτιού δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 250.000 ευρώ και το ετήσιο εισόδημα τα 36.000 ευρώ. .
  • Δρομολογούνται τρία νέα εμπορικά κέντρα Open Mall από το ΕΕ Θεσσαλονίκης . Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.384.099,7 ευρώ με φορείς υλοποίησης το Ε.Ε.Θ. και τους αντίστοιχους δήμους και στόχο τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των τοπικών αγορών. .
  • Οσάκα: Τραμπ και Σι κήρυξαν ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας. "Είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνάντηση με τον πρόεδρο Σι, εξαιρετική θα έλεγα", δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Ιαπωνία. .
  • Στουρνάρας: Η νέα κυβέρνηση να δώσει έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων. Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων τονίζει με δήλωση του στα ΝΕΑ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. .
  • Ιστορική εμπορική συμφωνία ΕΕ - Mercosur μετά 20 χρόνια διαπραγματεύσεων. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, με ανάρτησή του στο Twitter, τόνισε ότι πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί ποτέ για τη χώρα του .
Αθλητισμός
  • Χάλκινη στο Μινσκ η Eλένη Χατζηλιάδου. Με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές επιστρέφει από το Μινσκ και τους ευρωπαϊκούς αγώνες, η Ελένη Χατζηλιάδου. .
  • AntetokounBros: Προκάλεσε τον Γιάννη σε «μονό». Δεν έπρεπε να το κάνει. vid. Spoiler: Ο MVP του NBA σήκωσε στο γάντι στο «μονό» και κάρφωσε με άνεση στο καλάθι. .
  • Βόμβα: Τέλος ο Λουτσέσκου από τον ΠΑΟΚ!. Φεύγει με όλο το τιμ του ο Λουτσέσκου - Στον αέρα η προετοιμασία του ΠΑΟΚ .
  • Συγκίνηση με μήνυμα Αντετοκούνμπο: Μοιραζόμουν παπούτσια με τον αδελφό μου…. "Με σκληρή δουλειά και αφοσίωση τα όνειρα πραγματικά γίνονται αληθινά!" .
  • Απορρίφθηκαν οι εφέσεις από τον ΑΣΕΑΔ – Υποβιβάζεται ο Ολυμπιακός. Οριστικά στην Α2 μπάσκετ θα αγωνίζεται τη νέα αγωνιστική σεζόν ο Ολυμπιακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου