Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2019

  • Συνελήφθη 56χρονος για την κλοπή των ταμάτων στην Ι.Μ. Ιβήρων. Όπως έγινε γνωστό, τα τάματα που είχαν βρεθεί νωρίτερα σε ορεινή περιοχή του Αγίου Όρους ήταν από τη «λεία» του 56χρονου. .
  • Ηράκλειο: Μαζί με τα ποτά πωλούσε και… αέριο γέλιου. Η πρώτη σύλληψη για τη φετινή σεζόν σημειώθηκε την Τετάρτη κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες. .
  • Novartis: Την ερχόμενη Παρασκευή καταθέτει ως μάρτυρας ο Ιωάννης Αγγελής . Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας κάλεσε για την επόμενη Παρασκευή τον πρώην επόπτη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς να καταθέσει ενόρκως τα όσα καταγγέλλει στις δύο αναφορές του σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων της. .
  • ΚΝΕ για Πανελλήνιες: Εξαντλητικά και άκρως απαιτητικά τα θέματα της φυσικής. «Τα θέματα φυσικής δεν ήταν απλά πιο δύσκολα από άλλες χρονιές. Πρόκειται για εξαντλητικά, άκρως απαιτητικά θέματα, που λόγω του εύρους και της δομής τους απέκλειαν την πλειοψηφία των μαθητών από το να ανταποκριθεί. Δεν είναι τυχαίο, πως όλες οι αρμόδιες επιστημονικές ενώσεις συμφωνούν σε αυτό» αναφέρει η ΚΝΕ. .
  • Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το Καστελόριζο. Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη ημέρα κατά την οποία τουρκικά αεροσκάφη που εισήλθαν το απόγευμα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης πέταξαν πάνω από ελληνικά νησιά.
Κόσμος
  • Η βαριά κληρονομιά της Στάζι στη Γερμανία . Η Στάζι, το υπ. Εθνικής Ασφάλειας της Αν. Γερμανίας είχε δεκάδες χιλιάδες κατασκόπους. Τα αρχεία για τη διερεύνηση πρώην συνεργατών της θα παραμείνουν προσβάσιμα μέχρι το 2030. Πώς διαχειρίζεται κανείς το παρελθόν του; .
  • Οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν για τις επιθέσεις στον Κόλπο του Ομάν (vid). Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον εκτιμά, με βάση τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, τους τύπους των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν και την προηγμένη μέθοδος των επιθέσεων, ότι η Τεχεράνη ευθύνεται για τις επιθέσεις. .
  • Αλβανία: Το κοινοβούλιο υπερψήφισε την πρόταση μομφής εναντίον του Μέτα. Την κυβερνητική πρόταση υπερψήφισαν εκατό βουλευτές και άλλοι εφτά την καταψήφισαν. .
  • ΗΠΑ: Ισόβια κάθειρξη για τον δολοφόνο τριών νεαρών μουσουλμάνων. Ο Γκρεγκ Χικς, 50 ετών, δήλωσε ένοχος την Τετάρτη, αφού η εισαγγελία δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιδίωκε να του επιβληθεί η θανατική ποινή .
  • Πρώτος με διαφορά ο Μπόρις Τζόνσον στην πρώτη ψηφοφορία για νέο ηγέτη. Εκτός δεύτερου γύρου μένουν η Άντρια Λέντσομ (11 ψήφοι), Μαρκ Χάρπερ (10) και Έσθερ ΜακΒέι (9) που δε συγκέντρωσαν τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό των 17 ψήφων. .
Πολιτική
  • «Ένα 24ωρο του Άδωνι»: Άρτια σκηνοθετημένο προεκλογικό σποτ του Γεωργιάδη . Στο τέλος μιας κουραστικής μέρας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιστρέφει στο σπίτι του και απευθυνόμενος στον πολίτη δεν παραλείπει την αυτοκριτική, αλλά στέλνει μήνυμα για ενότητα και στήριξη. .
  • Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 7,6% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στο σενάριο της εξακομματικής Βουλής η ΝΔ συγκεντρώνει 156 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 80, το ΚΙΝΑΛ 21, το
  • ΚΚΕ 17 έδρες, η ΧΑ 15 και το ΜέΡΑ 25 11 έδρες. .
  • Μητσοτάκης σε επιχειρηματίες: Απολαμβάνετε κίνητρα αναλαμβάνετε υποχρεώσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες με άγνωστη κατάληξη ή αν θα προχωρήσει μπροστά με αλήθεια και ανάπτυξη. .
  • Τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ για 31 εκλογικές περιφέρειες ανά την επικράτεια. Αναλυτικά οι υποψήφιοι βουλευτές .
  • Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Αττική. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ ανά εκλογική Περιφέρεια στην Αττική .
Οικονομία
  • ΔΝΤ: Εμείς θέλουμε αποπληρωμή από την Ελλάδα. Ο λόγος στους Ευρωπαίους. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στο αίτημα της πρόωρης αποπληρωμής των δανείων του από την Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας, όμως, πως τα επόμενα κρίσιμα βήματα για την έναρξη της διαδικασίας πρέπει να γίνουν από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων. .
  • Ρέγκλινγκ: Μεγάλο το ρίσκο να μην πιάσει τους στόχους η Ελλάδα. «Είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει μεγάλο ρίσκο και να μην πιάσει τους στόχους της η Ελλάδα» .
  • Nέες προειδοποιήσεις ESM: Φοροελαφρύνσεις οδηγούν σε μειωση αφορολόγητου . Νέες προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση από τoν ESM. Στην ετήσια έκθεσή του ζητά εμμέσως να μειωθεί το αφορολόγητο για να προχωρήσουν άλλες φοροελεφρύνσεις. Παράλληλα υπογραμμίζει πως δεν θα πρέπει να αναστραφούν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας .
  • «Ξέχασαν» την πρόωρη εξόφληση του ΔΝΤ. Η επόμενη κυβέρνηση φαίνεται πως θα είναι αυτή που θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στο Eurogroup για τις πρόσφατες παροχές, οι οποίες μπορεί και να οδηγήσουν σε εκτροπή από την επίτευξη των συμφωνηθέντων στόχων. .
  • Καμπανάκι ΣΕΒ για την αναιμική ανάκαμψη . Ζητά περισσότερες επενδύσεις. Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι η μέχρι τώρα ανάκαμψη της οικονομίας δεν έχει βασιστεί στην αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας, γεγονός που σε συνδυασμό με την αυξανόμενη αβεβαιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας .
Αθλητισμός
  • H AΕΚ επικράτησε του Περιστερίου με 91-83 στην παράταση. Με πέντε τρίποντα και 19 πόντους... ταμείο, ο Βασίλης Ξανθόπουλος την είδε… Κάρι και έσωσε την ΑΕΚ που επικράτησε του Περιστερίου με 91-83 στην παράταση και έκανε το 2-1 στη σειρά για την τρίτη θέση. .
  • Εκδικάστηκαν οι προσφυγές Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ – Αρχές Ιουλίου οι αποφάσεις. Το "παρών" έδωσαν και οι εκπρόσωποι των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Περιστερίου και Προμηθέα. .
  • Τούρκοι χάκερς παραβίασαν το Instagram του Βασιλειάδη! (pics). Θύμα Τούρκων χάκερς έπεσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. .
  • Καμία απόφαση ακόμα για Αναστασιάδη. «Στον αέρα» παραμένει το θέμα προπονητή στην Εθνική. Από τις συζητήσεις Γραμμένου και μελών της ΕΠΟ δεν προέκυψε κάποια απόφαση για τον Άγγελο Αναστασιάδη και ούτε προβλέπεται ως την προσεχή εβδομάδα. .
  • Εθνική απελπισία: Με 3-2 επικράτησε της Εθνικής Ελλάδος η Αρμενία. Τραγικές αλληλοκαλύψεις και ευδιάκριτα κενά στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο όπως συμβαίνει συνεχόμενα στην εποχή Αναστασιάδη στοίχησαν για ακόμα μια φορά στην ομάδα που δέχθηκε δύο γκολ στο πρώτο μέρος και κυνηγούσε το παιχνίδι από την αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου