Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019

Κατασχέθηκαν δεκάδες φορτηγά ομογενούς που φέρεται να χρωστά εκατομμύρια δολάρια


Σάββατο, 8 Ιουνίου, 2019
Εξίσου κακό με το κόκκινο κρέας φαίνεται να είναι το κοτόπουλο για την ανθρώπινη καρδιά, σύμφωνα με νέα έρευνα
Το κοτόπουλο φαίνεται να είναι τόσο επιβλαβές για την καρδιά όσο και το κόκκινο κρέας.
Ενώ το κόκκινο κρέας έχει κατηγορηθεί κατά κόρον για τις επιπτώσεις που έχει στην ανθρώπινη υγεία, το λευκό θεωρείται ως η πιο υγιεινή και λιγότερη επιβλαβής, εναλλακτική επιλογή.
Η νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα, με τους ερευνητές να διαπιστώνουν ότι τόσο το κόκκινο όσο και το λευκό κρέας αυξάνουν εξίσου τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης στο αίμα.
Ο καθηγητής Ronald Krauss δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όταν ξεκινήσαμε την εν λόγω μελέτη, περιμέναμε ότι το κόκκινο κρέας θα είχε χειρότερη επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, μείναμε άναυδοι όμως όταν διαπιστώσαμε ότι οι επιδράσεις είναι ίδιες και για τα δύο είδη κρέατος.»
Η μελέτη αφορούσε 113 άτομα ηλικίας μεταξύ 21 και 65 ετών. Οι συμμετέχοντες τοποθετήθηκαν τυχαία, είτε στην ομάδα με μια διατροφή υψηλή σε κορεσμένα λιπαρά είτε σε εκείνη με μια διατροφή χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά.
Το φαγητό που τους δόθηκε, είχε μελετηθεί πολύ προσεκτικά από τους μελετητές, ενώ στους συμμετέχοντες απαγορεύθηκε η κατανάλωση αλκοόλ, η λήψη βιταμινών και η αλλαγή της σωματικής τους δραστηριότητας.
Δείγματα αίματος συλλέχθηκαν στην αρχή αλλά και το τέλος κάθε δίαιτας, τα οποία μελετήθηκαν, με τις διαπιστώσεις να προκαλούν έκπληξη ακόμα και στους ερευνητές.
Τόσο το κόκκινο όσο και το λευκό κρέας αύξησαν εξίσου τις ποσότητες των σωματιδίων LDL, τα οποία είναι υπεύθυνα για την μεταφορά λιπιδίων, συμπεριλαμβανομένης της χοληστερόλης.
Η αυξημένη χοληστερόλη με τη σειρά της, αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία, ενώ δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας όταν τηρείται το μέτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου