
Όπως διαπιστώνεται το πρόβλημα των ακυρώσεων έχει να κάνει σε μεγαλύτερο ποσοστό κυρίως με τους Έλληνες τουρίστες. Ένα άλλο ανησυχητικό φαινόμενο εδράζεται στην υστέρηση που παρατηρείται στην ροή κρατήσεων από το εξωτερικό, λόγω εκλογών όπως επισημαίνουν φορείς του κλάδου.
Στην περαιτέρω αύξηση των φετινών εισπράξεων από ξένους τουρίστες σε συνδυασμό με την ενίσχυση της εσωτερικής ζήτησης είχε εναποθέσει τις ελπίδες του και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να ρεφάρουν οι απώλειες στα δημόσια ταμεία από τα χαμηλά έσοδα λόγω των μειώσεων ΦΠΑ.
«Ξαναζούμε την αβεβαιότητα με τις εκλογές το καλοκαίρι του 2015. Έχουμε προβλήματα με τις ακυρώσεις των κρατήσεων από Έλληνες και από μεμονωμένους ξένους. Επιβράδυνση παρουσιάζει και ο ρυθμός των κρατήσεων σε σχέση με πέρυσι. Κάτι οι εκλογές κάτι ότι είμαστε ακριβός προορισμός και δυστυχώς η χρονιά δεν θα δώσει καλά αποτελέσματα για τον κλάδο.
Την επομένη των εκλογών ο τουρισμός πρέπει να είναι ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης, αφού είναι ο μόνος κλάδος που στήριξε την χώρα μέσα στην κρίση. Θέλουμε κίνητρα για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και όχι υπερφορολόγηση».
«Έχουν παγώσει οι κρατήσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα έρχεται από την ελληνική αγορά, από την οποία περιμέναμε να δουλέψουμε ιδιαίτερα τον Ιούλιο. Υπάρχει συγκράτηση στις κρατήσεις από το εξωτερικό, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο ποσοστό όπως οι Έλληνες, προσθέτει ο κ.Ζαφείρης.
Η κατάσταση θυμίζει τις εκλογές το καλοκαίρι του 2015».
«Γενικά οι εκλογές μόνο αρνητικά και αναταράξεις φέρουν όταν πραγματοποιούνται μεσούσης της τουριστικής περιόδου, τονίζει η κ. Κωνσταντίνα Σβύνου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων.
Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακυρώσεις αλλά ανησυχούμε για τον ρυθμό των κρατήσεων τον οποίο και παρακολουθούμε καθημερινά».
Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Έλληνες για τον Ιούλιο απωλέσθησαν. Χάθηκαν λόγω εκλογών όχι μόνο από αβεβαιότητα, αλλά και από το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων ήταν υποψήφιοι. Δαπάνησαν μεγάλο μέρος των χρημάτων τους στις εκλογές που ήταν μέρος του προϋπολογισμού των διακοπών».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου