Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019

Πώς αποφεύγουν τον διαβήτη όσοι τρώνε από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα

Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2019

Το πότε και όχι το τι τρώμε μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα και να προλάβει την εκδήλωση του διαβήτη, υποστηρίζουν Αυστραλοί ερευνητές.

Αν οργανώσετε σωστά τον χρόνο σας ως προς την κατανομή των γευμάτων τότε μπορεί να πετύχετε καλύτερο έλεγχο των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα σας, συμβουλεύουν οι επιστήμονες τους άνδρες που κινδυνεύουν να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου 2.
Σε μικρή μελέτη που δημοσιεύεται στο Obesity, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας και το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας και Υγείας της Νότιας Αυστραλίας (SAHMRI) κατέγραψαν την επίδραση της λεγόμενης «χρονικά καθορισμένης διατροφής» σε 15 άνδρες για μια εβδομάδα.
«Οι άνδρες που διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου 2 περιόρισαν την διατροφική πρόσληψη σε ένα εύρος εννέα ωρών την ημέρα», εξηγεί η καθηγήτρια Leonie Heilbronn από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας και το SAHMRI.
Και προσθέτει ότι «οι συμμετέχοντες κατανάλωναν τροφή, είτε μεταξύ 08:00 π.μ. και 17:00 μ.μ., είτε αργότερα δηλαδή από το μεσημέρι έως τις 21:00 μ.μ. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρονικών διαστημάτων έτρωγαν ότι συνήθιζαν. Μάλιστα τους είχαμε πει να τρώνε όλα τα είδη τροφίμων που ήθελαν».

Οι ερευνητές κατέγραφαν καθημερινά την ανταπόκριση της γλυκόζης στο αίμα ανάλογα με κάθε γεύμα και παρατήρησαν ότι η χρονικά περιορισμένη διατροφή συντελούσε σε βελτιωμένο έλεγχο της γλυκόζης, ανεξαρτήτως του πότε οι άνδρες επέλεγαν να σταματήσουν να τρώνε.
«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το πότε και όχι το τι τρώμε μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα. Και παρατηρήσαμε και μια μικρή απώλεια βάρους στους συμμετέχοντες στη μελέτη, γεγονός που επίσης μπορεί να συντέλεσε στον έλεγχο της γλυκόζης», λέει η Δρ. Heilbronn.
Και καταλήγει αναφέροντας ότι «η χρονικά εστιασμένη σίτιση αποδεικνύει ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε ότι μας αρέσει και μέχρι σήμερα το θεωρούμε «κακό». Αλλά αν το τρώμε την κατάλληλη στιγμή της ημέρας, όταν το σώμα μας είναι βιολογικά ικανό να διαχειριστεί το διατροφικό φορτίο και το σημαντικότερο όταν έχει τον χρόνο να το διαχειριστεί, τότε δίνουμε στον οργανισμό μας περισσότερο χρόνο να επανέλθει σε ισορροπία».
ygeiamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου