Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2019


  • Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Αναστασιάδη για την τουρκική προκλητικότητα. Τηλεφωνική επικοινωνία για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα .
  • Νεκρός 25χρονος που πήγε να σώσει τη βάρκα του ενώ είχε μπουρίνι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός πήγε να σώσει τη βάρκα του ενώ στην περιοχή είχε μπουρίνι. .
  • Το υπουργείο Άμυνας διαψεύδει μεταφορά στρατευμάτων στο Ανατολικό Αιγαίο. Ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για μεταφορά στρατευμάτων στο Ανατολικό Αιγαίο. .
  • Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τις τουρκικές προκλήσεις. Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η επιθετικότητα της Τουρκίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα .
  • Τάματα και από άλλες Μονές του Αγίου Όρους στο ενεργητικό του 56χρονου. Συγκεκριμένα, από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον τέσσερις κλοπές από τρεις ναούς και ένα κελί σε Ιερές Μονές του Αγίου Όρους. .
Κόσμος
  • Süddeutsche Zeitung: «Κλιμάκωση στον Περσικό Κόλπο». Η εφημερίδα του Μονάχου εκτιμά ότι ο μόνος «σίγουρος χώρος» για να σταλούν ισχυρά μηνύματα είναι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, «και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι μια απότομη αύξηση των τιμών του πετρελαίου ενδέχεται να προκαλέσει αναταράξεις σε όλο τον κόσμο». .
  • Πρώτος δήμαρχος του λαϊκιστικού και ξενοφοβικού AfD;. Μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στις δημοτικές στην πόλη Γκέρλιτς. Απαρχή νέων πολιτικών συνεργασιών στα ανατολικογερμανικά κρατίδια; Χιλιάδες Έλληνες ζούσαν στο Γκέρλιτς. .
  • Γαλλία: Στρατιωτικός πυροβόλησε άνδρα που απειλούσε με μαχαίρι περίπολο. Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν λίγο πριν από τις 1500 τοπική ώρα, όταν ο άνδρας «που φορούσε μια τζελάμπα» σύμφωνα με την εισαγγελία, εθεάθη στο εσωτερικό του νοσοκομείου Desgenettes. .
  • Σφοδρές καταιγίδες σε Γαλλία - Ελβετία με 2 νεκρούς και σοβαρές ζημιές vid. Μια Γερμανίδα τουρίστρια, ηλικίας 51 ετών, σκοτώθηκε χθες σε ένα κάμπινγκ στο Τανίνζ, στις γαλλικές Άλπεις, καθώς καταπλακώθηκε από ένα δέντρο που έπεσε πάνω στο τροχόσπιτό της λόγω των θυελλωδών ανέμων. .
  • Ινδία: Αγνοείται «μάγος» που βούτηξε αλυσοδεμένος στον Γάγγη. Ο Σανσάλ Λαχίρι, γνωστός με το ψευδώνυμο "Τζαντούγκαρ Μαντρέικ" ("Ο μάγος Μαντρέικ") πήδηξε στο ποτάμι από έναν γερανό, μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του, πολλών μέσων ενημέρωσης και αστυνομικών που είχαν συγκεντρωθεί στις όχθες. .
Πολιτική
  • Ενημέρωση για τις εξελίξεις που επέβαλλαν τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ ζητά το ΚΚΕ. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει εκφράσει τις μεγάλες του ανησυχίες για τις εξελίξεις στην περιοχή και την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, είτε καθησύχαζαν τον ελληνικό λαό μιλώντας για «θετική ατζέντα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είτε εναπόθεταν το όλο ζήτημα στην παρέμβαση του αμερικοΝΑΤΟϊκού παράγοντα .
  • Δεν θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές ο Αποστολάκης. Μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας .
  • Προδημοσίευση: Το μυστικό Σχέδιο Β΄για το Grexit. Τα αποσπάσματα από το βιβλίο «Η τελευταία μπλόφα», των δημοσιογράφων Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτωρίας Δενδρινού, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά την αναλυτική διαδικασία και τις συνέπειες ενός Grexit. .
  • Τσίπρας: Θα υποστεί κυρώσεις η Τουρκία αν επιβεβαιωθεί η γεώτρηση (vid). «Αποφασίσαμε από κοινού να συνδιαμορφώσουμε τα βήματα της Ελλάδας και Κύπρου σε διπλωματικό επίπεδο, στο πλαίσιο της ΕΕ». .
  • Θάνος Ασκητής και Κώστας Χαρδαβέλλας υποψήφιοι με το ΚΙΝΑΛ - Τα νέα ονόματα. Στον Δυτικό τομέα της Β΄Αθηνών, εκτός του Μιχάλη Καρχιμάκη, επελέγησαν και οι Θάνος Ασκητής και Κώστας Χαρδαβέλας. .
Οικονομία
  • Ανεβαίνουν οι τιμές στα ακίνητα-Ανακάμπτει η αγορά . Σε φάση ανάκαμψης με όλους τους επιμέρους δείκτες κινείται πλέον η αγορά ακινήτων σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις και στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. .
  • «Χαστούκι» Moodys στην Άγκυρα- Υποβάθμισε την τουρκική οικονομία. Η Moody's υποβάθμισε περαιτέρω την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας στην βαθμίδα «Β1» από «Ba3», διατηρώντας παράλληλα «αρνητική» προοπτική. .
  • Ντομπρόβσκις: Η Ρώμη πρέπει να λάβει νέα μέτρα για να αποφύγει τις κυρώσεις. Παράλληλα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε ότι η Ιταλία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες πώς σκοπεύει να αποφύγει πειθαρχικές ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το αυξανόμενο χρέος της. .
  • Στον «αέρα» οι εργολαβίες Καλογρίτσα στον οδικό άξονα Πάτρα - Πύργος. Πλέον, ο κ. Καλογρίτσας διατηρεί ένα περιθώριο ορισμένων ημερών, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους που δεν κατόρθωσε να προσκομίσει τις απαιτούμενες εγγυητικές και τα σχετικά δικαιολογητικά. .
  • Γεννηματά: Μικροί και μικρομεσαίοι χτυπήθηκαν περισσότερο από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από την πλευρά του ο κ. Τζουλάκης δήλωσε ότι με τη κ. Γεννηματά συζήτησε τα προβλήματα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα. .
Αθλητισμός
  • Αντετοκούνμπο: «Μπαμπά, μου λείπεις» (pic). Με αφορμή τη γιορτή του πατέρα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, δεν ξέχασε τον πατέρα του που έχει φύγει από τη ζωή. .
  • Τσιτσιπάς: Να σπάσει η κυριαρχία των Big Four. Ο λόγος για τον Βρετανό Άντι Μάρεϊ, τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ, τον Ισπανό Ράφαελ Ναδάλ και τον Σέρβο, Νο1 στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς. .
  • Πολωνία: Τέταρτος ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ εμπόδια. Ο Έλληνας πρωταθλητής στο μίτινγκ που έγινε στην πόλη Χορζόβ της Πολωνίας τερμάτισε 4ος σε 13.51 (0,5) .
  • Μαρτύριο… τέλος, παρηγοριά η 3η θέση για την ΑΕΚ!. Η ΑΕΚ πέρασε από το Περιστέρι σε ένα ματς-θρίλερ (82-83), έκανε το 3-1 στη σειρά των μικρών τελικών και κατέκτησε την 3η θέση. .
  • Στα... βαθιά η Σάκκαρη, στα... μέτρα του ο Τσιτσιπάς. Η 23χρονη Ελληνίδα τενίστρια, νο 33 στον κόσμο, θα βρεθεί απέναντι στην Ιαπωνέζα κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχο δύο τίτλων γκραν σλαμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου