Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018

Δωρεά 5.000 δολ. από την Πανηπειρωτική ΗΠΑ στην κόρη του Κωνσταντίνου Κατσίφα


 Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, 2018

Από συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018. Ο 35χρονος έπεσε νεκρός από σφαίρες Αλβανών αστυνομικών κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών και μετά από καταδίωξη όταν ύψωσε την ελληνική σημαία στο χωριό Βουλιαράτες κοντά στο Αργυρόκαστρο, με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. (EUROKINISSI)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής ομόφωνα συμφώνησε να δοθεί δωρεά 5.000 δολαρίων στην 13χρονη κόρη του νέου, ελληνικής καταγωγής, Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών από την αλβανική αστυνομία, στις 28 Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής, κ. Νικόλας Γκατζογιάννης (Nicholas Gage), «ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα κατά τους εορτασμούς της Ημέρας του ΟΧΙ στη Βόρειο Ηπειρο ήταν τραγικός και μία έρευνα με διαφάνεια πρέπει να διεξαχθεί για να διαπιστωθεί τι συνέβη».
«Αλλά πρέπει να σκεφτούμε την νεαρή κόρη που άφησε πίσω και να προσπαθήσουμε να την βοηθήσουμε», πρόσθεσε.
Ο κ. Γκατζογιάννης (Γκέιτζ) επεσήμανε ότι θα πάει στα Ιωάννινα αργότερα αυτό τον μήνα για να παραδώσει την δωρεά στο νεαρό κορίτσι, την Βασιλική Κατσίφα, και την γιαγιά της που βοηθά στην ανατροφή της από το διαζύγιο των γονιών της αρκετά χρόνια πριν.
«Θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε περισσότερα χρήματα για τη νεαρή Βασιλική στο μέλλον και απευθύνουμε έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να της παράσχει τη δυνατότητα για ελεύθερη είσοδο σε δημόσιο πανεπιστήμιο όταν τελειώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή της», είπε ο κ. Γκατζογιάννης.
Ο πατέρας της, Κωνσταντίνος Κατσίφας, 35 ετών, πυροβόλησε προς αστυνομικά οχήματα αφού Αλβανοί αστυνομικοί κατέβασαν μία ελληνική σημαία την οποία είχε αναρτήσει σε κοιμητήριο για Ελληνες στρατιώτες που σκοτώθηκαν πολεμώντας φασιστικές δυνάμεις κατά το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κοντά στους Βουλιαράτες στη Βόρεια Ηπειρο, υπενθύμιζε το ανακοινωθέν.
Επειτα διέφυγε στους γειτονικούς λόφους και η αλβανική αστυνομία εξαπέλυσε μαζικό ανθρωποκυνηγητό για να τον εντοπίσει.
Ισχυρίζονται πως όταν τον απέκλεισαν και του ζήτησαν να παραδοθεί εκείνος τους πυροβόλησε. Εκείνοι ανταπέδωσαν σκοτώνοντάς τον.
Ο κ. Γκατζογιάννης είπε πως η αλβανική εξήγηση είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή δεδομένου ότι πολλοί Ελληνες στην ευρύτερη περιοχή έχουν φυλακιστεί για ψευδείς λόγους, χτυπηθεί, παρενοχληθεί και σκοτωθεί στο παρελθόν.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου