Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, 2018

  • Εξηγήσεις από το δήμο που κάλυψε τα έξοδα κηδείας Κατσίφα ζητούν οι Αλβανοί. Με έγγραφο τους οι αλβανικές αρχές ζητούν από τον δήμαρχο Δρόπολης να απαντήσει γιατί τα έξοδα της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα πληρώθηκαν από τον δήμο. 
  • Διεθνής Αμνηστία: Απελπιστική η κατάσταση στα νησιά του προσφυγικού. Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, Κούμι Ναϊντού, σχετικά με το προσφυγικό και την κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου. 
  • Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος που φέρεται να χτύπησε θανάσιμα τη σύντροφο του. Ο 47χρονος φέρεται να χαστούκισε δυνατά στο πρόσωπο την κοπέλα, με αποτέλεσμα εκείνη να χτυπήσει με το κεφάλι στο πάτωμα του σπιτιού της και να χάσει τις αισθήσεις της. 
  • Τι λένε Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον. Από τότε που ξέσπασε η κρίση, πριν από σχεδόν μια δεκαετία, χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ελλάδα. 
  • Μόνο όσοι έχουν δάνειο ασφαλίζουν τα σπίτια τους στην Ελλάδα. Σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά κυμαίνεται η ασφάλιση κατοικίας στην Ελλάδα. Ειδικότερα, όπως επισημάνθηκε σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης με στελέχη της Hellas Direct στην Ελλάδα, μόλις 1 εκατ. σπίτια από τα 6,4 εκατ., ποσοστό 16%, είναι ασφαλισμένα, όταν στην Κύπρο 140.000 σπίτια από από τα 440.000 (32%) είναι ασφαλισμένα. 

Κόσμος

  • Τεταμένη η ατμόσφαιρα στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Εκατοντάδες μετανάστες από την Κεντρική Αμερική έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας και ο στρατός έχει το «πράσινο φως» να πυροβολεί. .
  • Γαλλία: Άνδρας απειλεί να απασφαλίσει χειροβομβίδα.Ζητά συνάντηση με Μακρόν. Ένας άνδρας που φορούσε κίτρινο γιλέκο, παρόμοιο με εκείνα των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για τις τιμές των καυσίμων σε ολόκληρη τη χώρα, απειλούσε να απασφαλίσει μια χειροβομβίδα κοντά σε ένα πρατήριο καυσίμων στην πόλη Ανζέ στη δυτική Γαλλία, έγινε σήμερα γνωστό από τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Κριστόφ Καστανέρ. .
  • Σκότλαντ Γιαρντ: Διεμβολίζει μηχανάκια για να πατάξει το έγκλημα (VIDEO). Η βρετανική αστυνομία έχει βρει έναν μάλλον παράδοξο τρόπο να πιάνει τους κακοποιούς που κινούνται με μηχανές. .
  • Φρενίτιδα στις ΗΠΑ για την Black Friday παρά το τσουχτερό κρύο. Οι Αμερικανοί καταναλωτές σχημάτισαν ουρές έξω τα καταστήματα ανήμερα της Black Friday αναζητώντας τις καλύτερες προσφορές σε ρούχα και ηλεκτρονικά, μια ένδειξη ότι η ολοένα και πιο υγιής αμερικανική οικονομία και η αύξηση των μισθών μεταφράζονται σε μεγαλύτερη κατανάλωση. .
  • Brexit:Η Ισπανία ζητά ο ρόλος της στο Γιβραλτάρ να προβλέπεται στη συμφωνία. Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα ότι η αξίωσή της να έχει έναν ρόλο στο Γιβραλτάρ πρέπει να είναι εγγυημένη στη συμφωνία του Brexit και όχι απλά να αναφέρεται σε μια συνοδευτική πολιτική διακήρυξη η οποία τελεί υπό διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες. .

Πολιτική

  • Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Σώρρας. Ποιος είναι ο βασικός ισχυρισμός του. Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση εξαπάτησης χιλιάδων πολιτών, προσέφυγε στο δικαστικό συμβούλιο ζητώντας την αποφυλάκισή του, με βασικό ισχυρισμό πως δεν είναι ύποπτος φυγής, αφού «ως πολιτικός αρχηγός, δεν σκοπεύω να εξαφανιστώ από την Ελλάδα». .
  • Άμεση πρόσληψη 4.500 καθηγητών ειδικής αγωγής υποσχέθηκε ο Χαρίτσης. «Σήμερα είναι μία μέρα γιορτής, γιατί εγκαινιάζουμε το νέο ανακατασκευασμένο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης κατά την τελετή εγκαινίων και τον αγιασμό του σχολείου στην περιοχή του Καρέα, παρουσία της δημοτικής αρχής, της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπροσώπων φορέων και γονιών. .
  • Βουλή: Διαβιβάστηκε η δικογραφία για το C4I. Η δικογραφία αναμένεται να ανακοινωθεί στην Ολομέλεια την προσεχή εβδομάδα. .
  • Ντιμιτρόφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Είμαστε στο ίδιο πλοίο με την Ελλάδα. Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της 4ης Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ, ο κ. Ντιμιτρόφ εκτίμησε ότι είναι ζήτημα εβδομάδων «το να δημιουργήσουμε μέλλον, επιλύοντας μεγάλα ιστορικά ζητήματα». .
  • Καμμένος: Να διασφαλιστεί η εγγύηση του κράτους στην μισθοδοσία του κλήρου. Συνάντηση του προέδρου των ΑΝΕΛ με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος. .

Οικονομία

  • Μίχαλος: Δημιουργία ολοκληρωμένου ρυθμιστικού πλαισίου για το «lobbying». .
  • Βρετανία: Σε χαμηλό έτους υποχώρησαν οι τιμές πετρελαίου. Το πετρέλαιο Brent υποχώρησε κατά 3,26 δολάρια το βαρέλι, ή 5,2%, στα 59,34 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2017. .
  • Bloomberg: Καμπανάκι για νέα κρίση αν δεν αντιμετωπιστούν τα κόκκινα δάνεια. Η Αθήνα προσπαθεί να βρει τρόπο να «σώσει τις τράπεζές της, ξανά», αναφέρει το διεθνές πρακτορείο. .
  • Σαλβίνι: Τα σπρεντ πέφτουν – Η οικονομία μας είναι υγιής. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να δω ότι τα σπρεντ έχουν μειωθεί κατά περίπου 10 μονάδες βάσης τις τελευταίες ώρες» .
  • ΕΣΕΕ: Δύο στους πέντε Έλληνες ψωνίζουν στις εκπτώσεις του Black Friday. Λόγω της μειωμένης κίνησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων, κρίνεται ότι η Black Friday όντως δημιουργεί υψηλές προσδοκίες και τονώνει πρόσκαιρα τη ζήτηση». .

Αθλητισμός

  • Βασιλιάς στον Πειραιά είναι ο Ολυμπιακός!. Ένας ψυχωμένος Ολυμπιακός νίκησε 88-83 τη Ρεάλ Μαδρίτης και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα στη φετινή Ευρωλίγκα, ενώ παράλληλα έβγαλε αήττητος τη διαβολοβδομάδα (5-4)! .
  • Euroleague: Νίκησε τη Μπαρτσελόνα ο παθιασμένος Παναθηναϊκός. O «ατσαλένιος» Παναθηναϊκός, έβγαλε τη σκληράδα που έπρεπε κόντρα στην Μπαρτσελόνα και πήρε πολύτιμη νίκη 76-70 στο ΟΑΚΑ για την όγδοη αγωνιστική της Euroleague φτάνοντας στο 5-3. .
  • Έρευνα για τους ναζιστές στο ΟΑΚΑ διέταξε η UEFA. Δεν πέρασαν απαρατήρητα από την UEFA τα όσα συνέβησαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ στο παιχνίδι της Εθνικής μας με την Εσθονία. .
  • Nations League: Σκόραρε ο Μπεργκ, πρώτη η Σουηδία. Την άνοδο στην League A πανηγύρισε η Σουηδία του Μάρκους Μπεργκ, στο φινάλε της πρώτης φάσης του Nations League. .
  • Euroleague: Ήττα για Σφαιρόπουλο στο ντεμπούτο του με Μακάμπι. Η Ρεάλ με τον Ράντολφ (20π., 10ρ.) να «οργιάζει» επικράτησε στη Μαδρίτη την Γκραν Κανάρια με 89-76 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα και παρέμεινε αήττητη στη φετινή διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου