Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018

To πιθανό Brexit και η επόμενη μέρα στο αγγλικό ποδόσφαιρο

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου, 2018

Η αγγλική ομοσπονδία κατέθεσε πρόταση στους συλλόγους, προτείνο-ντας τον περιορισμό από το 2021 των μη γηγενών παικτών στο ρόστερ των 25 παικτών κάθε ομάδας από 17 σε 12.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Το κλίμα του απομονωτισμού που βιώνει η Μεγάλη Βρετανία με το... πολυθρύλητο Brexit έχει επηρεάσει και το αγγλικό ποδόσφαιρο, με την αγγλική ομοσπονδία να καταθέτει σχέδιο περιορισμού των μη Βρετανών ποδοσφαιριστών, που φαίνεται να προσκρούει στο κανονιστικό πλαίσιο της χώρας περί μετανάστευσης αλλά και στις αντιδράσεις των συλλόγων.
Ετσι, η ομοσπονδία πρότεινε πριν από μερικές ημέρες στους αγγλικούς συλλόγους τον περιορισμό από το 2021 των μη γηγενών παικτών στο ρόστερ των 25 παικτών κάθε ομάδας από 17 σε 12, ώστε να αυξηθούν οι γηγενείς παίκτες στα ρόστερ.
Με τον όρο «γηγενείς» εννοούνται οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι ήταν επί τουλάχιστον τρία χρόνια στο ηλικιακό τους διάστημα 16-21 ετών σε ακαδημίες συλλόγων της Αγγλίας ή της Ουαλλίας. Σκοπός του σχεδίου είναι η αύξηση και η ανάδειξη του εγχώριου ταλέντου, παρότι ίσως έτσι ενισχύεται η ροή αλλοδαπών από τα 18 τους σε ομάδες νέων των επαγγελματικών συλλόγων, καθώς στα 21 τους θα είναι πια «δικαιούχοι» θέσης γηγενούς παίκτη.
Αναλόγως της κατάληξης της πολιτικής διαπραγμάτευσης μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, υπάρχει η πιθανότητα οι παίκτες που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση να τυγχάνουν ακριβώς της ίδιας τύχης με αυτούς από τρίτες χώρες, οπότε Ελληνες παίκτες –όπως ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που αγωνίζεται στην Αρσεναλ– να θεωρούνται αλλοδαποί και να τίθενται περιορισμοί. Σήμερα είναι τόσο ευρεία η συμμετοχή μη γηγενών παικτών στην Πρέμιερ Λιγκ, ώστε οι παίκτες με δικαίωμα να αγωνιστούν στην εθνική Αγγλίας απαρτίζουν το 30% του έμψυχου δυναμικού της κατηγορίας. Για να χρυσώσουν όμως το... χάπι στους συλλόγους, ώστε να αποδεχθούν την πρόταση, οι επιτελείς της ομοσπονδίας περιλαμβάνουν και πρόβλεψη παράκαμψης των αυστηρών όρων παραχώρησης άδειας εργασίας σε αλλοδαπούς παίκτες, ώστε με το που υπογράφει συμβόλαιο στην Πρέμιερ Λιγκ ένας ξένος να παίρνει αυτομάτως και άδεια, κάτι που θεωρείται ότι καταστρατηγεί τον νόμο περί μεταναστεύσεως. Το ισχύον σύστημα επιβάλλει σε κάθε σύλλογο που αποκτά αλλοδαπό ποδοσφαιριστή να δείξει είτε μέσω αριθμού συμμετοχών με την εθνική ομάδα είτε μέσω υψηλού μεταγραφικού τιμήματος ότι ο παίκτης είναι ιδιαιτέρως ικανός και δικαιούται άμεσα άδεια εργασίας.
Οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ απάντησαν σε αυστηρό απορριπτικό ύφος την Τετάρτη, έχοντας και τη στήριξη των συλλόγων της Τσάμπιονσιπ και της Σκωτίας, τονίζοντας ότι το όποιο Brexit δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να αποδυναμώσει τους βρετανικούς συλλόγους, και ότι τα αγγλικά ταλέντα έδειξαν τόσο σε επίπεδα νέων και εφήβων, όσο και ανδρών, την ποιότητά τους και δεν χρειάζονται τέτοια μέτρα. Εάν οι προτεινόμενοι κανονισμοί εφαρμόζονταν σήμερα, μόνο επτά από τις 20 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ θα ήταν νόμιμες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου