Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Στις 7 Απριλίου η παρέλαση της Ομογένειας στη Βοστώνη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, 2018

 

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας. Από αριστερά διακρίνονται: Αθανάσιος Καραγιώργος Α αντιπρόεδρος, Ιωάννης Νικολάου προεδρεύων της γενικής συνελεύσεως, Βασίλης Καυκάς πρόεδρος, Στράτος Ευθυμίου γενικός πρόξενος, Δημήτρης Ιωαννίδης νομικός σύμβουλος, Βασίλης Βασιλειάδης Β αντιπρόεδρος και Ολγα Φώτου γραμματέας. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ. Την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 έχει ορισθεί να γίνει η παρέλαση στη Βοστώνη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, όπως ελέχθη στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας το βράδυ της Τετάρτης στο Μαλιώτειο Κέντρο.
Η ημερομηνία α θα ισχύσει υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί από το δημαρχείο της Βοστώνης, η απόφαση του οποίου αναμένεται αρχές Ιανουαρίου.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς τόνισε ότι «χρειάζεται πολλή δουλειά, πρέπει όλοι να συνεργασθούμε, όλοι να συνεργασθείτε», ενώ κατά τη διάρκεια της συνέλευσης προθυμοποιήθηκε δύο φορές να παραιτηθεί τονίζοντας ότι «αν δεν θέλετε ο Καυκάς να είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας να το πείτε».
Ζήτησε συμμετοχή από όλους τους συλλόγους, κοινότητες και ιδιώτες, λέγοντας πως «υπάρχουν φωνές εκεί έξω να το διαλύσουμε, να σταματήσει η παρέλαση», πλην όμως δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα από πού προέρχονται αυτές οι φωνές.
Από τη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας στην οποία παρευρέθηκαν 37 αντιπρόσωποι από 12 συλλόγους και σωματεία εκ των 16 ταμειακώς τακτοποιημένα που την συγκροτούν σήμερα. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
Αποφασίσθηκε ότι το Βραβείο Ελευθερίας του δείπνου της παρέλασης θα δοθεί φέτος στην οικογένεια του Κώστα Κατσίφα που φονεύθηκε από την αλβανική αστυνομία στη Βόρειο Ηπειρο.
Στην συνέλευση στην οποία παρευρέθηκαν 37 αντιπρόσωποι από 12 σωματεία και συλλόγους εκ των 16 που είναι ταμειακώς τακτοποιημένα και συγκροτούν την Ομοσπονδία ελέχθη να αρχίσουν οι ετοιμασίες της παρέλασης από τον Δεκέμβριο και να διευρυνθεί η διοργανωτική προσπάθεια που καταβάλλεται από το Διοικητικό Συμβούλιο.
Στη συνέλευση παρευρέθηκε για λίγο ο γενικός πρόξενος Στράτος Ευθυμίου, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την καλή συνεργασία τους, αναφέρθηκε στα Κυκλαδίτικα προγράμματα πολιτισμού στα σχολεία. Οτι υπήρξε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βασίλη Καυκά και τον δήμαρχο του Λόουελ Βασίλη Σαμαρά για προσπάθεια αδελφοποίησης του Λόουελ με την Καλαμάτα και τόνισε ότι «προχωρεί καλά» και ότι «θα γίνει προγραμματισμός για την υπογραφή των πρωτοκόλλων».
Οι δύο εκ των δημιουργών της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας το 1982 Θεόφιλος Καμπερίδης του οποίου ήταν ιδέα και πρωτοβουλία και διετέλεσε πρώτος πρόεδρος της και ο Ιωάννης Νικολάου πρώην πρόεδρος. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
Αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την καθιέρωση απευθείας πτήσης Βοστώνη – Αθήνα, την οποία προβλέπει «να αρχίσει την άνοιξη του 2020, θα είναι εποχιακή και αρχικά τρεις φορές την εβδομάδα».
Είπε ότι «την Ημέρα των Ευχαριστιών έφερα σε τηλεφωνική επικοινωνία τους υπεύθυνους του αεροδρομίου της Βοστώνης με εκείνους των Αθηνών» και υπογράμμισε ότι «είναι μία προσπάθεια την οποία υποστηρίζει όλη η Ομογένεια».
Εγινε ενώπιον του γενικού προξένου αναφορά για το θέμα του λογαριασμού υποστήριξης του εξ’ Ελλάδος τραυματισθέντος κοριτσιού Μυρτώ, το οποίο νοσηλεύθηκε στη Βοστώνη. Ελέχθη ότι το συγκεντρωθέν ποσό των $132 χιλ. δολαρίων δόθηκε στην ολότητά του για την πληρωμή της εγχείρησης στο Νοσοκομείο Παίδων Βοστώνης, για την αγορά μηχανήματος Τόμπιν για το οποίο τα χρήματα στάλθηκαν σε λογαριασμό στην Κύπρο κατόπιν υπόδειξης της μητέρας της με νομικό έγγραφο και επίσης για τη διαμόρφωση της οικίας της ώστε να διευκολύνονται οι μετακινήσεις της, καθ’ υπόδειξη της μητέρας της με επίσης νομικό έγγραφο.
Ο Μενέλαος Σωτήρης πρόεδρος του Βορειοηπειρωτικού Συλλόγου Βοστώνης «Η Βόρειος Ηπειρος» ομιλεί για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, διαμαρτυρόμενος διότι ο γενικός πρόξενος δεν θέλησε να δεχθεί ερωτήσεις. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
Ο νομικός σύμβουλος Δημήτρης Ιωαννίδης εξήγησε για την καταφυγή της κυρίας Κοτρότσιου στο δικαστήριο και ότι αφού προσκόμισε τα αιτιολογικά εξόδων στο δικαστήριο, όπως ζητούσε η Ομοσπονδία εξ’ αρχής, εδόθησαν τα χρήματα. Τόνισε ότι «οι αποφάσεις του δικαστηρίου ήταν υπέρ της Ομοσπονδίας» και υπογράμμισε ότι «από την πλευρά της Μυρτούς ζητούν να κλείσει η υπόθεση».
Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδία έχει καταβάλλει εξ’ ιδίων της 11.000 χιλ. δολάρια σε δικηγορικά έξοδα και οφείλει άλλες $5.000 μέχρι στιγμής.
Ανακοινώθηκε ότι η γιορτή της Βασιλόπιτας θα γίνει στις 19 Ιανουαρίου στις 7 το βράδυ στην κοινοτική αίθουσα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σόμερβιλ, ότι το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου θα γίνει εκδήλωση για τους εύζωνες στο κοινοτικό κέντρο του Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσλιντεϊλ και ότι ο Δημήτρης Σκάλκος δώρισε 12 ζεύγη τσαρουχιών για τους εύζωνες. Το Σάββατο έχουν κληθεί ομοσπονδίες στη Βοστώνη για ίδρυση τριτοβάθμιου φορέα.
Δόθηκε οικονομικός απολογισμός και ελέχθη από την εξελεγκτική επιτροπή ότι δεν βρέθηκε κανένα λάθος στα οικονομικά. Εγινε αναφορά στην εκτέλεση του Κώστα Κατσίφα και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, καθώς επίσης για τον πρόσφατο θάνατο του πατρός του νομικού συμβούλου Δημήτρη Ιωαννίδη.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου