Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, 2018

  • Ασθενής σεισμική δόνηση νότια της Ζακύνθου. Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ζακύνθου. .
  • Μητροπολίτης Γαβριήλ: Μύθος όσα λέγονται για αμύθητη περιουσία της Εκκλησίας. O μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, είπε πως «άνοιξε ένας δημόσιος διάλογος χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι αρνητικό για τη ρύθμιση των σχέσεων Κράτους - Εκκλησίας », σχετικά με την καταρχήν συμφωνία Εκκλησίας – Πολιτείας. .
  • Αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου: Απαιτούμε δικαιοσύνη. Με επιστολή του ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου, Νίκος λέει ότι ο αδερφός του δολοφονήθηκε σαν τον Σαχζάτ Λουκμάν και τον Παύλο Φύσσα. .
  • Τρεις ένοπλες ληστείες μέσα σε 1 ώρα-Πυροβολισμοί στην Μεταμόρφωση . Τρεις ένοπλες ληστείες σημειώθηκαν απόψε, παραμονή του Black Friday, σε χρονικό διάστημα μίας ώρας, σε γνωστά καταστήματα. .
  • Διευκρινίσεις της ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος στην Ρόδο. Τη λύπη της για τις δύο πρόσφατες διακοπές παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρόδο εκφράζει η ΔΕΗ, ζητώντας παράλληλα την κατανόηση των πελατών της. 

Κόσμος

  • Νιγηρία: 100 στρατιωτικοί νεκροί και 50 ξυλοκόποι απήχθησαν από τζιχαντιστές. Τζιχαντιστές σκότωσαν σχεδόν 100 στρατιωτικούς της Νιγηρίας κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής επίθεσης που εξαπέλυσαν εναντίον της βάσης τους την Κυριακή, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις ένοπλες δυνάμεις την Πέμπτη, που απέδωσαν την ενέργεια στο Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική (ΙΚΔΑ), μια φράξια της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. .
  • Ισπανία: 800 μετανάστες διασώθηκαν σε μια μέρα. Οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι διέσωσαν την Πέμπτη 778 μετανάστες που επέβαιναν σε πολλά πλεούμενα στη δυτική Μεσόγειο, ενώ 14 άλλοι αγνοούνται. .
  • Κατάρ: Aπόδοση ευθυνών για τη δολοφονία Κασόγκι. Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ δήλωσε σήμερα ότι όποιος ευθύνεται για το φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι θα πρέπει να λογοδοτήσει. .
  • Σάλος με διαφήμιση του οίκου μόδας D&G- Ακύρωσε επίδειξη στην Κίνα . Ο οίκος μόδας Dolce & Gabbana ακύρωσε μια επίδειξη μόδας στη Σανγκάη, έπειτα από την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε μια σειρά διαφημίσεων όπου μια Κινέζα καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να φάει πίτσα και μακαρόνια χρησιμοποιώντας ξυλάκια. .
  • Πρώτη διεθνής περιοδεία του πρίγκιπα μπιν Σαλμάν από τη δολοφονία Κασόγκι. Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ξεκίνησε σήμερα περιοδεία σε χώρες του εξωτερικού, την πρώτη που πραγματοποιεί μετά τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι και την κατακραυγή προς την ηγεσία του Ριάντ και το πρόσωπό του με δημοσιεύματα να τον εμπλέκουν άμεσα στην υπόθεση. .

Πολιτική

  • Παπαρήγα: Ψεύτικη προσπάθεια εφησυχασμού για τα ελληνοτουρκικά. Η Αλέκα Παπαρήγα έκανε λόγο για ψεύτικη προσπάθεια εφησυχασμού ως προς τα ελληνοτουρκικά. .
  • Συνάντηση Γεννηματά με Βαρθολομαίο και Ιερώνυμο. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμο, την επόμενη εβδομάδα. .
  • Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Μπροστά με 9% η ΝΔ-Δεν επηρεάζουν σκάνδαλα-προσλήψεις. Ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία καταγραφεί μεγάλη δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΪ. .
  • Συνάντηση Γεννηματά με Ιερώνυμο και Βαρθολομαίο την επόμενη εβδομάδα. Οι συναντήσεις της Φώφης Γεννηματά εντάσσονται στο πλαίσιο ευρύτερων πρωτοβουλιών που θα αναλάβει για το θέμα. .
  • Θεοχαρόπουλος:«Ναι σε γενναία συνταγματική αναθεώρηση» . Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι καθοριστικός παράγοντας για το περιεχόμενο της συνταγματικής αναθεώρησης είναι η παρεμβολή του εκλογικού σώματος, ασκώντας κριτική στην άποψη της κυβέρνησης ότι η κατεύθυνση της αναθεώρησης καθορίζεται δεσμευτικά από την πρώτη Βουλή. .

Οικονομία

  • Corriere della Sera: Η Ελλάδα αφήνει πίσω την λιτότητα. Στην νέα οικονομική περίοδο της χώρας μας, μετά την λήξη των μνημονίων, αναφέρεται σε άρθρο της με τίτλο «η Ελλάδα αφήνει πίσω της την λιτότητα, από τον Ιανουάριο αυξάνονται οι συντάξεις», η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. .
  • Όλο το σχέδιο της ΤτΕ για μονοψήφιο ποσοστό κόκκινων δανείων. Το σχέδιό της για την αντιμετώπιση του ζητήματος μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες που είχαν δει το φως δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες. Στόχος είναι η επίτευξη μονοψήφιου ποσοστού Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων εντός τριετίας. .
  • ESM: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις αν θέλετε πλήρη ελάφρυνση του χρέους. Στο επίκεντρο της προειδοποίησης του ESM βρίσκεται το «παγωμένο» υψηλό επιτόκιο που κανονικά θα πλήρωσε η Ελλάδα για μι ειδική δόση στήριξης. Την Τετάρτη η Κομισιόν προειδοποίησε πως η Αθήνα καθυστερεί σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει στην μετα-Μνημονιακή περίοδο. .
  • Ντομπρόφσκις: Η Αθήνα δεν έχει πει τίποτα στην Κομισιόν για το αφορολόγητο. «Δεν έχουμε ενημερωθεί από τις ελληνικές Αρχές για την παραμικρή αλλαγή στη δρομολογημένη μείωση του αφορολόγητου το 2020», είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. .
  • Κατά σχεδόν 17% αυξήθηκαν οι μισθοί συμβασιούχων και μετακλητών στο Δημόσιο. Την ίδια στιγμή οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν. .

Αθλητισμός

  • Βασιλιάς στον Πειραιά είναι ο Ολυμπιακός!. Ένας ψυχωμένος Ολυμπιακός νίκησε 88-83 τη Ρεάλ Μαδρίτης και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα στη φετινή Ευρωλίγκα, ενώ παράλληλα έβγαλε αήττητος τη διαβολοβδομάδα (5-4)! .
  • Euroleague: Νίκησε τη Μπαρτσελόνα ο παθιασμένος Παναθηναϊκός. O «ατσαλένιος» Παναθηναϊκός, έβγαλε τη σκληράδα που έπρεπε κόντρα στην Μπαρτσελόνα και πήρε πολύτιμη νίκη 76-70 στο ΟΑΚΑ για την όγδοη αγωνιστική της Euroleague φτάνοντας στο 5-3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου