Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου, 2018

  • Ηλικιωμένος καλλιεργούσε κάνναβη στην αυλή του. Συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 70χρονος ημεδαπός. .
  • Ξεκίνησε η κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ 7». Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον των αιγυπτιακών ΜΜΕ στην κοινή στρατιωτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 7» που πραγματοποιούν η Ελλάδα και η Αίγυπτος με τη συμμετοχή της Κύπρου, που ξεκίνησε στις 23 και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. .
  • Βαρθολομαίος: Θυσιαστική ενέργεια η απόφαση για αυτοκεφαλία στην Ουκρανία. Μια ακόμα «θυσιαστική» ενέργεια, προς όφελος πολλών εκατομμυρίων Ουκρανών πιστών, αποτελεί η απόφαση της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως για αυτοκεφαλία της ουκρανικής Εκκλησίας. Αυτό επανέλαβε από το Βουκουρέστι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. .
  • Γιατρός «φέσωσε» με 6,2 εκατ. τον ΕΟΠΥΥ με παράνομες συνταγογραφήσεις. Υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων από γιατρό δημόσιου Νοσοκομείου φέρνει στο φως η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος .
  • Οι Έλληνες της υπαίθρου αλλάζουν διατροφικές συνήθειες λόγω φτώχειας. Σε ολλανδική έρευνα σχετικά με τη φτώχεια κυρίως στην ελληνική ύπαιθρο τα χρόνια της κρίσης αναφέρεται η αυστριακή εφημερίδα Der Standard. 

Κόσμος

  • ΗΠΑ: Τρομοκρατική απειλή κατά εγκαταστάσεων στο Κονγκό. Η αμερικανική πρεσβεία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε «αξιόπιστες και συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με μια πιθανή τρομοκρατική απειλή εναντίον των αμερικανικών κυβερνητικών εγκαταστάσεων» στην πρωτεύουσα Κινσάσα. .
  • Μεξικό: «Επείγουσα ανθρωπιστική κατάσταση» λόγω μεταναστών. Συμφωνία μεταξύ Ουάσιγκτον-Μεξικού για τη διαχείριση των αιτημάτων ασύλου. .
  • Μέι: Η Βρετανία θα στέκεται πάντα στο πλευρό του Γιβραλτάρ. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι διαβεβαίωσε σήμερα πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα «στέκεται πάντα στο πλευρό του Γιβραλτάρ». .
  • Μακρόν: Ντροπή στους ηθικούς αυτουργούς των βίαιων επεισοδίων. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε τη «ντροπή» του για τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων» σήμερα, κυρίως στο Παρίσι, καταγγέλλοντας εκείνους που «επιτέθηκαν» εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου και «βιαιοπράγησαν εναντίον άλλων πολιτών». .
  • Ογκώδεις πορείες εναντίον της σεξιστικής βίας σε Γαλλία-Ιταλία. Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, σύμφωνα με τις οργανώτριες, κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της Γαλλίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μιας συλλογικότητας πολιτών που στόχευε σε μια «φεμινιστική παλίρροια» κατά της «σεξιστικής και σεξουαλικής βίας». .

Πολιτική

  • Με το βλέμμα στους τρεις μεγάλους δήμους. Παρασκήνιο και διεργασίες σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο βρίσκονται σε εξέλιξη για τους Δήμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποτελεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης. .
  • Ντιμιτρόφ: Ελπίζω η Συμφωνία των Πρεσπών να αποτελέσει πηγή έμπνευσης. «Ελπίζω ότι αυτό που κάναμε με τη συμφωνία των Πρεσπών θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και κίνητρο και για άλλα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, όπως ο διάλογος μεταξύ Πρίστινα και Βελιγραδίου» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ. .
  • Στις Βρυξέλλες την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο Κυριακή ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για το ζήτημα του Brexit. .
  • Οργισμένη αντίδραση Παπαντωνίου: Κορυφώνεται η εφαρμογή του δόγματος Πολάκη. Οργίλη υπήρξε η αντίδραση του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου σχετικά με την κατάθεση μάρτυρα που τον εμπλέκει σε παράνομες πληρωμές για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I εξ αφορμής της συγκεκριμένης κατάθεσης να οδηγηθεί ο φάκελος στη Βουλή χωρίς δικαστική αξιολόγηση με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. .
  • Μητσοτάκης: Το άσυλο στη βία και την ανομία θα καταργηθεί. Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία παρουσίασαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αρμόδιοι τομεάρχες. .

Οικονομία

  • Σταϊκούρας: «Η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση παραλυτικής στασιμότητας». Όπως προσέθεσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, «η χώρα επιτυγχάνει αχρείαστα υπερπλεονάσματα σε βάρος της ανάπτυξης και της πραγματικής οικονομίας, με το ιδιωτικό χρέος, δηλαδή τις οφειλές των πολιτών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία να έχει εκτοξευθεί κατά 60% από το τέλος του 2014, απόδειξη ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών». .
  • Φρένο στα υπέρογκα φορολογικά πρόστιμα από το Συμβούλιο της Επικρατείας. "Φρένο" στα υπέρογκα πρόστιμα των ελεγκτών της εφορίας χωρίς να έχει προηγηθεί επαρκής τεκμηρίωση και ενδελεχής έλεγχος, βάζει με νέα απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας. .
  • Μίχαλος: Δημιουργία ολοκληρωμένου ρυθμιστικού πλαισίου για το «lobbying». .
  • Βρετανία: Σε χαμηλό έτους υποχώρησαν οι τιμές πετρελαίου. Το πετρέλαιο Brent υποχώρησε κατά 3,26 δολάρια το βαρέλι, ή 5,2%, στα 59,34 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2017. .
  • Bloomberg: Καμπανάκι για νέα κρίση αν δεν αντιμετωπιστούν τα κόκκινα δάνεια. Η Αθήνα προσπαθεί να βρει τρόπο να «σώσει τις τράπεζές της, ξανά», αναφέρει το διεθνές πρακτορείο. .

Αθλητισμός

  • Γκολ και... θέαμα, ξανά, από τον Παναθηναϊκό!. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, κερδίζοντας 5-1 τον Απόλλων Σμύρνης, με δύο γκολ του Μακέντα κι από ένα των Κουρμπέλη-Ινσούα, αποδίδοντας ανά διαστήματα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο! .
  • Ο Χάμιλτον την τελευταία pole position για το 2018. Την 11η "pole position" για φέτος και συνολικά 83η στην καριέρα του στην Φόρμουλα Ένα πανηγύρισε στο Αμπου Ντάμπι ο Λιούις Χάμιλτον. .
  • Αινιγματικός ο Ιμπραϊμοβιτς . Μπορεί οι φήμες για την επιστροφή του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με την φανέλα της Μίλαν να «οργιάζουν», ωστόσο ο Σουηδός επιθετικός, δεν ...καθησυχάζει τους φιλάθλους των «ροσονέρι». .
  • Βασιλιάς στον Πειραιά είναι ο Ολυμπιακός!. Ένας ψυχωμένος Ολυμπιακός νίκησε 88-83 τη Ρεάλ Μαδρίτης και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα στη φετινή Ευρωλίγκα, ενώ παράλληλα έβγαλε αήττητος τη διαβολοβδομάδα (5-4)! .
  • Euroleague: Νίκησε τη Μπαρτσελόνα ο παθιασμένος Παναθηναϊκός. O «ατσαλένιος» Παναθηναϊκός, έβγαλε τη σκληράδα που έπρεπε κόντρα στην Μπαρτσελόνα και πήρε πολύτιμη νίκη 76-70 στο ΟΑΚΑ για την όγδοη αγωνιστική της Euroleague φτάνοντας στο 5-3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου