Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου, 2018

  • Times: Το Μουσείο της Ακρόπολης ικανό φιλοξενίας των γλυπτών του Παρθενώνα. «Το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα είναι απολύτως ικανό να φιλοξενήσει τα γνήσια γλυπτά του Παρθενώνα αντί για τα καλοφτιαγμένα αντίγραφα που εκθέτει» τονίζει σε άρθρο της στους Sunday Times η Σάρα Μπάξτερ. .
  • Συμφωνούν ότι διαφωνούν Γαβρόγλου και Ιερά Αρχιεπισκοπή της Κρήτης. Τα προβλήματα να λυθούν μέσα από τον διάλογο, είπε ο υπουργός Παιδείας. .
  • Εκθεμελίωσαν 105 πυραμίδες στην συνοριακή γραμμή Ελλάδας- πΓΔΜ. Σύμφωνα με την αστυνομία οι άγνωστοι εκθεμελίωσαν και εγκατέλειψαν τις πυραμίδες στο ίδιο σημείο. .
  • Πληροφορίες ότι το Φανάρι ζήτησε την παραίτηση του αρχιεπισκόπου Αμερικής. Θέμα διαδοχής ανοίγει στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, στην συνάντηση που είχε ο οικουμενικός πατριάρχης, Βαρθολομαίος με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο την περασμένη εβδομάδα στην Γενεύη φέρεται να του ζήτησε να υποβάλλει επισήμως την παραίτηση του. 

Κόσμος

  • Στη φυλακή ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, πρώην σύμβουλος του Τραμπ. Αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε το αίτημα του Τζορτζ Παπαδόπουλου, πρώην συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, περί αναστολής της ποινής του των 14 ημερών. .
  • Θερμό επεισόδιο Μόσχας-Κιέβου-Συγκαλείται συμβούλιο εθνικής ασφαλείας . Το πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας κατήγγειλε σήμερα ότι ρωσικές ειδικές δυνάμεις κατέλαβαν τρία πλοία του στη Μαύρη Θάλασσα, αφού άνοιξαν πυρ εναντίον τους, και ότι δύο μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν στο περιστατικό. .
  • Η επόμενη ημέρα για το Brexit-Όλα τα σενάρια . Τα πιθανά σενάρια σε περίπτωση που η βρετανική Βουλή απορρίψει την συμφωνία με την Ε.Ε. .
  • Ελβετία: Οι πολίτες είπαν «όχι» στις αγελάδες με κέρατα. Οι Ελβετοί επέλεξαν σήμερα να πούνε «όχι» στο δημοψήφισμα, το οποίο διεξήχθη έπειτα από την πρωτοβουλία ενός πολίτη και στόχευε στο να δοθούν επιχορηγήσεις στους κτηνοτρόφους που αποφασίζουν να μην κόψουν τα κέρατα στα ζώα τους. .
  • Αυστρία: Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, η πρώτη γυναίκα αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών. Είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την ηγεσία τους στα 130 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. .

Πολιτική

  • Συμβουλή Τσίπρα σε Ρώμη να σταματήσει τώρα την κόντρα με τις Βρυξέλλες. Τι φέρεται να συμβούλευσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Ιταλούς αξιωματούχους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della Serra. .
  • Πάγκαλος: Βρίσκομαι κάτω από τα όρια της φτώχειας - Ζω με 370 ευρώ. «Ζω με 370 ευρώ το μήνα», δηλώνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ότι του έχει γίνει κατάσχεση στη σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. .
  • Σπίρτζης: Ποτέ πια φασισμός. Στην ανάγκη «να χτίσουμε γέφυρες που θα ενώνουν απέναντι στο φασισμό» αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της 76η επέτειος από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου. .
  • Μητσοτάκης: «Λάθος, κάποιοι και σήμερα να ποντάρουν στο διχασμό». Αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της 76η επέτειος από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου. .
  • Μπακογιάννης: «Το μαζί είναι το ζητούμενο». Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου, 76 χρόνια μετά, παραβρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. .

Οικονομία

  • ΑΑΔΕ: Εισοδήματα 9,5 εκατ. ευρώ το 2017 από μισθώσεις τύπου Airbnb. Η διεθνής συνεργασία για τον έλεγχο των βραχυχρόνιων μισθώσεων απέδωσε καρπούς. .
  • Βγάζουν «χρυσό» τα ακίνητα στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια, έκπτωση φόρου 40% με 50% για όλες τις εργασίες για την ανακατασκευή των ακίνητων και σειρά μέτρων που θα δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη και πάλι της αγοράς, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης .
  • Φλαμπουράρης: Η πρώτη κατοικία θα προστατευθεί. «Η πρώτη κατοικία θα προστατευθεί με όποιο εργαλείο ενδείκνυται» υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. .
  • Σχέδιο πώλησης ακινήτων της ELFE σε εξωπραγματικές τιμές στη ΔΕΠΑ. Απόρρητα ντοκουμέντα φέρνουν στο φως δυο κυριακάτικες εφημερίδες για την υπόθεση της ΔΕΠΑ. .
  • Έρευνα Black Friday: Μεγαλύτερες εκπτώσεις και περισσότερες on line αγορές. Μεγαλύτερη γνώση και ενημέρωση των καταναλωτών/τριων για την πρακτική Black Friday, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, με βασική πηγή πληροφόρησης τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πιο πολλές αγορές και μάλιστα μέσω διαδικτύου και μεγάλα ποσοστά έκπτωσης, καταγράφει η ετήσια έρευνα του Εργαστήριο Μάρκετινγκ MARLAB του Πανεπιστημίου Μακεδονία .

Αθλητισμός

  • Άρης α λα… Γιουνάιτεντ, απέδρασε με επική ανατροπή από το Ηράκλειο!. Απίστευτη ανατροπή για τον Άρη, που σημείωσε δύο γκολ σε διάστημα 78 δευτερολέπτων στις καθυστερήσεις (93’, 94’) για να επικρατήσει 2-1 του ΟΦΗ στην Κρήτη! Ιδανική πρεμιέρα για τον Σάββα Παντελίδη. .
  • «Ζωντανός» για τίτλο ο Ολυμπιακός στο... θρίλερ του Περιστερίου!. Με γκολ του Βούκοβιτς στο 93’, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Ατρόμητο, που προηγήθηκε με το συνήθη ύποπτο Κουλούρη ενώ έπαιζε με 10 από το 57’. Ο Καμαρά το 1-1, πολλά παράπονα από τη διαιτησία Ευαγγέλου. .
  • Πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού στο νοσοκομείο. Σημαντικό πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, λίγες ώρες πριν η αποστολή «πετάξει» για τη Ρόδο για το αυριανό παιχνίδι με τον Κολοσσό για την 7η αγωνιστική της Basket League. .
  • Γκολ και... θέαμα, ξανά, από τον Παναθηναϊκό!. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, κερδίζοντας 5-1 τον Απόλλων Σμύρνης, με δύο γκολ του Μακέντα κι από ένα των Κουρμπέλη-Ινσούα, αποδίδοντας ανά διαστήματα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο! .
  • Ο Χάμιλτον την τελευταία pole position για το 2018. Την 11η "pole position" για φέτος και συνολικά 83η στην καριέρα του στην Φόρμουλα Ένα πανηγύρισε στο Αμπου Ντάμπι ο Λιούις Χάμιλτον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου