Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018

Θέμα ημερών η παραίτηση του Αρχ/που Αμερικής κ. Δημητρίου – Την ζήτησε εκ νέου ο Οικ. Πατριάρχης

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου, 2018


Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος. Φωτογραφία αρχείου: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη
Θέμα ημερών φαίνεται πως είναι η παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημήτριου, σύμφωνα με τα διαμειφθέντα κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στη Γενεύη, όπως αποκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυκας» στις 21 Νοεμβρίου.
Ο Πατριάρχης ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο να παραιτηθεί οικειοθελώς.
Αν και δεν υπήρξε επίσημο ανακοινωθέν, ωστόσο αποκλειστικές πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν τα εξής:
Πρώτον, τον Αρχιεπίσκοπο τον κάλεσε γι’ αυτή τη συνάντηση στη Γενεύη ο ίδιος ο Πατριάρχης και ήδη το γνώριζε από την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου. Ο Αρχιεπίσκοπος το είχε πει στον αντιπρόεδρο του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Τσαντίκο και στην αρχιγραμματέα του κυρία Αλίκη Κούριαν.
Δεύτερον, ο Πατριάρχης, έχοντας ήδη δύο φορές προτρέψει τον Αρχιεπίσκοπο να σκεφθεί και να θέσει πάνω από όλα το συμφέρον της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, της Εκκλησίας γενικότερα, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και τη δική του υστεροφημία και να υποβάλλει εθελουσίως την παραίτησή του, εκείνος αρνήθηκε.
Ο Πατριάρχης, μη θέλοντας να τον αποπέμψει χωρίς να έχει εξασφαλίσει την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου, τον κάλεσε στη Γενεύη σε μία τελευταία προσπάθεια για να τον πείσει ότι «ο καιρός επέστη», δηλαδή έφτασε ο καιρός. Οτι αρκετά κάναμε υπομονή και πως η Εκκλησία στην Αμερική πρέπει να προχωρήσει. Πρόσθεσε ότι συνεργάσθηκαν αρμονικά επί τόσα χρόνια και ότι το απαιτεί η υστεροφημία του (του Αρχιεπισκόπου) να φύγει αξιοπρεπώς διότι δεν θα ήταν πρέπον να ξυπνήσει κάποιο πρωινό ο Αρχιεπίσκοπος ως πρώην ή να έχει μετατεθεί σε άλλη Μητρόπολη, γι’ αυτό κι ο Πατριάρχης τού ζήτησε να τον διευκολύνει με την εθελούσια παραίτησή του.
Ο Πατριάρχης τον πληροφόρησε ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση για την επίλυση του προβλήματος στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Ο Αρχιεπίσκοπος αντέκρουσε, πως όλα τώρα έχουν τακτοποιηθεί στην Αρχιεπισκοπή, επικαλεσθείς μάλιστα τα διαμειφθέντα και λεχθέντα στη συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και τις δηλώσεις μελών του για την τακτοποίηση των οικονομικών, πλην όμως δεν κατόρθωσε να μεταπείσει τον Πατριάρχη ο οποίος γνωρίζει καλώς την πραγματική φύση των πραγμάτων.
Ανώτεροι εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι εκ Φαναρίου, παρατηρούσαν στον «Ε.Κ.» πως ο Πατριάρχης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει, πλην όμως ήθελε να γίνει η αλλαγή κατά τρόπο ευσχήμονα και συναινετικό.
Αναφορικά με τον ιεράρχη, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Αρχιεπίσκοπο, ουδείς φαίνεται να γνωρίζει με βεβαιότητα, εκτός από εικασίες που γίνονται, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται και η ενδιάμεση λύση της τοποτηρητείας για κάποιο χρονικό διάστημα.
Παρατηρούσαν ακόμα πως σε περίπτωση που ο Αρχιεπίσκοπος προβεί σε κάποια ενέργεια δημιουργίας ταραχής ή διάσπασης της Εκκλησίας της Αμερικής, το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα είναι αμείλικτο τόσο για τον ίδιον, όσον και για τους συνεργούς του ιεράρχες ή ιερείς.
Υπογραμμίζεται πως υπάρχει μία μικρή ομάδα εκ διορισμένων λαϊκών αξιωματούχων του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου στην οποία συμμετέχουν και δύο ιεράρχες που συμβουλεύουν τον Αρχιεπίσκοπο να μην υποβάλλει την παραίτησή του.
Αναμένεται η τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου στην οποία συμμετέχουν και τα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, στις 3 η ώρα το απόγευμα, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» στις 21 Νοεμβρίου.
Από την Αρχιεπισκοπή, ωστόσο, έχει διαρρεύσει ότι η τηλεδιάσκεψη αυτή δεν θα ασχοληθεί με το θέμα της παραίτησης του Αρχιεπισκόπου.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου