Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Ο Πανηλειακός Σύλλογος Νέας Υόρκης εόρτασε τα 46+ χρόνια



Tο χορευτικό του Δήμου Ήλιδας

Ένας από τους οριστικότερους Συλλόγους της Αμερικής είναι το αδελφό Σωματείο Ηλείων της Νέας Υόρκης “ΠΑΝΕΛΕΙΑΚΟΣ”

Ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης κ. Σωτήρη Κωσταντακόπουλο 

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε στις αρχές του 1900 με πρωτεργάτες πολλούς Ηλείους της Μητροπολιτικής Νέας Υόρκης με πρώτο και καλύτερο τον Πέτρο Τατάνη από την Αμαλιάδα όπου το 1915 ίδρυσε την ημερήσια εφημερίδα, Εθνικός Κήρυξ.
Ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλος με τον Πρόεδρο του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης κ. Βασίλειο Καυκά ο οποίος είναι Πρόεδρος και στην Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Βοστώνης

Με την πάροδο του χρόνου και την μεγάλη οικονομική κρίση μετά το 1929 οι Σύλλογοι διαλύθηκαν ή συρρικνώθηκαν και τελικά έσβησαν. Κάπως έτσι έγινε και με τον Πανηλειακό Σύλλογο μέχρι που ήρθαν νέες “φουρνιές” μεταναστών, ιδιαίτερα μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Σύλλογος ανασυντάχθηκε και συνεχίζει να κάνει σημαντική δουλειά στην Ομογένεια της Νέας Υόρκης και όχι μόνο αφού ο Σύλλογος ήταν η φλόγα να γίνουν και άλλοι Σύλλογοι Ηλείων στην Αμερική, όπως στη Βοστώνη, στη Νέα Ιερσέη και αλλού.
Το ζεύγος Βασίλη & Άννα Ασημακοπούλου από τον Σύλλογο Καλαβρυτινών Νέας 
Υόρκης διασκεδάζουν στο χορό των Ηλείων της Νέας Υόρκης

Το Σάββατο που μας πέρασε παρευρεθήκαμε στη χοροεσπερίδα του Συλλόγου των Ηλείων της Νέας Υόρκης όπου παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος ¨Ήλιδας (Αμαλιάδος) κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος επικεφαλής ομάδας συνεργατών του στο Δήμο και το χορευτικό συγκρότημα της Αμαλιάδας όπου έκανε μία ωραία παρουσίαση.
Η καταρρακτώδης βροχή δεν ήταν αρκετή να ματαιώσει την εκδήλωση η οποία είχε ως συντελεστές παλιά αλλά αρκετά νέα πρόσωπα.
Μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σωτήρης Κωνσταντακόπουλος και ο Δήμαρχος Ήλιδας.
Ο Σύλλογος είχε βγάλει “λεύκωμα” με μηνύματα, ιστορικά και καταχωρήσεις. Επίσης πλούσια ήταν η λαχειοφόρος. Ενώ στους ήχους της ζωντανής μουσικής χόρευαν μικροί και μεγάλοι.

Συγχαρτήρια, και του Χρόνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου