Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου, 2018, Thanksgiving

  • «Εγώ θα μιλήσω τελευταίος» επαναλαμβάνει ο Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος, επανέλαβε τη φράση «εγώ θα μιλήσω τελευταίος», αναφερόμενος στις αντιδράσεις κληρικών και Μητροπολιτών στην πρόσφατη συμφωνία για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Κράτους - Εκκλησίας.  Για να ακούσουμε τι θα πει ο... άγιος.
  • Μεγάλη άσκηση για την αντιμετώπιση ισχυρού σεισμού στα ορυχεία της ΔΕΗ. Το σενάριο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης προέβλεπε ενέργειες μετά από ισχυρή σεισμική δόνηση στην περιοχή και περιλάμβανε εκκένωση κτιριακών εγκαταστάσεων, παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματίες και εγκλωβισμένους στο κτήριο Διοίκησης και καταμέτρηση του συνόλου του προσωπικού. 
  • Γκάφα: H ΕΛΑΣ κυκλοφόρησε ημερολόγια που εμφάνιζαν τα Σκόπια ως Μακεδονία. Αναστάτωση προκλήθηκε στα υψηλότερα κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας εξαιτίας του γεγονότος ότι τα ημερολόγια του Σώματος που εκτυπώθηκαν για το 2019 περιέχουν χάρτη στον οποίο τα Σκόπια εμφανίζονται ως Μακεδονία και το Ψευδοκράτος ως Βόρεια Κύπρος. 
  • Μέτρα φύλαξης του ΑΧΕΠΑ ζητούν οι εργαζόμενοι μετά τα φαινόμενα κλοπών. Μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και των ασθενών, καθώς και προσλήψεις μόνιμων φυλάκων ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ μετά τις κλοπές που σημειώνονται μέσα στους χώρους του νοσοκομείου. 
  • Τι πιστεύουν οι Θεσσαλονικείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών (video). Είναι εφικτό να αποδεχτούν την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» για τη γείτονα χώρα και ποια είναι τα σημεία της Συμφωνίας με τα οποία διαφωνούν ; 

Κόσμος

  • Ισραήλ: Χάσιμο χρόνου το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ για Μεσανατολικό. Το πολυαναμενόμενο ειρηνευτικό σχέδιο για το Μεσανατολικό του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι απλά «χάσιμο χρόνου», δήλωσε την Τετάρτη η υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ Αγελέτ Σακέντ. .
  • Συνάντηση Μπολσονάρου - Μπόλτον στη Βραζιλία. Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, θα έχει στα τέλη Νοεμβρίου ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Ρίο ντε Τζανέιρο. .
  • Αμερικανικές βάσεις βρίσκονται εντός εμβέλειας ιρανικών πυραύλων. Ένας διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε την Τετάρτη ότι οι αμερικανικές βάσεις στο Αφγανιστάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ και τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα στον Κόλπο βρίσκονται εντός της εμβέλειας των ιρανικών πυραύλων, εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων μεταξύ Τεχεράνης - Ουάσινγκτον. .
  • Εντοπίστηκαν ερηκτικοί μηχανισμοί σε διαμέρισμα στο Λονδίνο. Οι βρετανικές αρχές εντόπισαν δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε άδειο διαμέρισμα στο βορειοδυτικό Λονδίνο. .
  • Νέες συνομιλίες Μέι-Γιούνκερ για το Brexit. Το Σάββατο στις Βρυξέλλες η Βρετανίδα πρωθυπουργός. .

Πολιτική

  • Αλλαγή νομοθετικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης. Την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς, εφόσον γίνει πρωθυπουργός, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης .
  • Κύπρος: Η διχοτόμηση και η στρατιωτική εισβολή σχεδιάστηκε πολύ πριν το ΄74. Χαρακτηριστική είναι η υποκλαπείσα τηλεφωνική επικοινωνία, μεταξύ του δικτάτορα Δημ. Ιωαννίδη και του πραξικοπηματία Νικολάου Σαμψών για το σχέδιο δολοφονίας του Μακαρίου. .
  • Γεννηματά: Το Μαξίμου προσπαθεί να εμπλέξει τον ΠτΔ στις σκοπιμότητες του. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά απάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου για την κατηγορία ότι εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το βούλευμα για το C4i. .
  • Πηγές ΝΔ: Απέχουμε από την κυβερνητική επιχείρηση «επιστροφή στο παρελθόν». «Αν κάποιοι άλλοι το κάνουν, αυτό δεν αφορά ούτε τη ΝΔ, ούτε την κοινωνία που θέλει να προχωρήσει μπροστά» σημειώνουν οι ίδιες πηγές. .
  • Μαξίμου: Πρωτοφανές ατόπημα η συκοφαντική επίθεση κατά του ΠτΔ. Πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα χαρακτηρίζει το Μαξίμου την συκοφαντική, όπως την αποκαλεί, επίθεση του Κινήματος Αλλαγής εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία, όπως σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του, κλιμακώθηκε με τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. .

Οικονομία

  • ΣΕΒ: 1 στους 4 με μισθό μέχρι 500 ευρώ. Η απασχόληση με χαμηλούς μισθούς, περιλαμβανομένου του κατώτατου και του υποκατώτατου, έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και πλέον αγγίζει το 25% των θέσεων εργασίας που καταγράφονται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, σύμφωνα με ανάλυση του ΣΕΒ. .
  • Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τον προϋπολογισμό. Σταϊκούρας: Το σχέδιο του προϋπολογισμού κύκνειο άσμα της κυβέρνησης. Ποτάμι: Καθαρά προεκλογικός προϋπολογισμός. .
  • Κατατέθηκε στην Βουλή ο προϋπολογισμός-Τι περιλαμβάνει. Στην Ολομέλεια εισάγεται προς συζήτηση την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου ώστε να ψηφιστεί έως την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου. .
  • Καμπανάκι Κομισιόν για βασικό και υποκατώτατο μισθό. Η έκθεση της Επιτροπής αφήνει επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο προσλήψεων στο Δημόσιο τα επόμενα χρόνια... .
  • Θετικά αλλά με αστερίσκους αξιολογεί το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο η ΟΚΕ. Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος κάνει λόγο, όμως, για αποσπασματικότητα που διακρίνει το σύνολο των ρυθμίσεων. .

Αθλητισμός

  • Euroleague: Νίκησε τη Μπαρτσελόνα ο παθιασμένος Παναθηναϊκός. O «ατσαλένιος» Παναθηναϊκός, έβγαλε τη σκληράδα που έπρεπε κόντρα στην Μπαρτσελόνα και πήρε πολύτιμη νίκη 76-70 στο ΟΑΚΑ για την όγδοη αγωνιστική της Euroleague φτάνοντας στο 5-3. 
  • Έρευνα για τους ναζιστές στο ΟΑΚΑ διέταξε η UEFA. Δεν πέρασαν απαρατήρητα από την UEFA τα όσα συνέβησαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ στο παιχνίδι της Εθνικής μας με την Εσθονία. 
  • Nations League: Σκόραρε ο Μπεργκ, πρώτη η Σουηδία. Την άνοδο στην League A πανηγύρισε η Σουηδία του Μάρκους Μπεργκ, στο φινάλε της πρώτης φάσης του Nations League.
  • Προκαταρκτική για την ανάρτηση του «μαύρου ήλιου» στο ΟΑΚΑ από νεοναζί. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας μετά την ανάρτηση από οπαδούς του συμβόλου των ναζιστικών SS στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, κατά την διάρκεια του αγώνα εθνικών ομάδων Ελλάδα – Εσθονία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου