Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

Καταγγελία Γαβρόγλου: «Η Χρυσή Αυγή σπέρνει διχασμό στα σχολεία»


"Ενώ... αυτός και οι σύντροφοι του

σπέρνουν άθεους"

όσο για φασισμό, τι μαύρος, τι κόκκινος, τι κίτρινος... πάντα είναι φασισμός

Ας κοιτάξουν πως θα δουλέψει καλά η Δημοκρατία γιατί όλοι έχουν ευθύνες, οι κυβερνώντες και οι κυβερνώμενοι
Καταλήψεις σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, προωθεί η Χρυσή Αυγή, με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου να αντιτίθεται, επισημαίνοντας πως  «ο φασισμός είναι συνώνυμο της βίας, της τρομοκράτησης, του σκοταδισμού, της ανελευθερίας».
Ειδικότερα, ο κ. Γαβρόγλου τονίζει πως το τελευταίο διάστημα, «φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να διοχετεύσουν το εθνικιστικό δηλητήριό τους σε μαθητές και σε σχολεία. Με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα μαθητών, με τοποθετήσεις στελεχών τους και με «απεσταλμένους» τους έξω από σχολεία, καλούν απροκάλυπτα τους μαθητές σε κινητοποιήσεις, με το πρόσχημα των εθνικών θεμάτων. Στην πραγματικότητα,οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής θέλουν να σπείρουν τον διχασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα, προκειμένου να καταγράψουν δυνάμεις ως δικές τους. Κι όλα αυτά την ώρα που συνεχίζουν να έρχονται στο φως στοιχεία της εγκληματικής τους δράσης».
Παράλληλα, δήλωσε πως «ο φασισμός είναι συνώνυμο της βίας, της τρομοκράτησης, του σκοταδισμού, της ανελευθερίας» και πως η νέα γενιά δεν πρέπει να επιτρέψει να χαθεί ξανά ένας Παύλος Φύσσας, αντιθέτως οφείλει να μην επιτρέψει σε φασιστικές συμμορίες να δράσουν ξανά στις γειτονιές. Παράλληλα, τονίζει ότι «η μόνη απάντηση στον φασισμό είναι το «όχι» της κοινωνίας και της νεολαίας μας».
Εν συνεχεία, ο υπουργός Παιδείας απευθύνει έκκληση στα πολιτικά κόμματα και τους εκπαιδευτικούς φορείς να καταδικάσουν «απερίφραστα, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές, χωρίς «ναι μεν αλλά» και δικαιολογίες», τα ακροδεξιά μορφώματα και τις επιδιώξεις τους, συμπληρώνοντας πως ζητεί από τα μαθητικά συμβούλια, τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων να απομονώσουν τις φασιστικές κραυγές.
«Το σχολείο είναι και θα παραμείνει προπύργιο ελεύθερου στοχασμού, κριτικής σκέψης και προάσπισης των δημοκρατικών αξιών» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου