Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

Σας ευχόμαστε Υγεία, Προκοπή και ΕΙΡHNH.

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

Καταγγελία Γαβρόγλου: «Η Χρυσή Αυγή σπέρνει διχασμό στα σχολεία»


"Ενώ... αυτός και οι σύντροφοι του

σπέρνουν άθεους"

όσο για φασισμό, τι μαύρος, τι κόκκινος, τι κίτρινος... πάντα είναι φασισμός

Ας κοιτάξουν πως θα δουλέψει καλά η Δημοκρατία γιατί όλοι έχουν ευθύνες, οι κυβερνώντες και οι κυβερνώμενοι
Καταλήψεις σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, προωθεί η Χρυσή Αυγή, με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου να αντιτίθεται, επισημαίνοντας πως  «ο φασισμός είναι συνώνυμο της βίας, της τρομοκράτησης, του σκοταδισμού, της ανελευθερίας».
Ειδικότερα, ο κ. Γαβρόγλου τονίζει πως το τελευταίο διάστημα, «φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να διοχετεύσουν το εθνικιστικό δηλητήριό τους σε μαθητές και σε σχολεία. Με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα μαθητών, με τοποθετήσεις στελεχών τους και με «απεσταλμένους» τους έξω από σχολεία, καλούν απροκάλυπτα τους μαθητές σε κινητοποιήσεις, με το πρόσχημα των εθνικών θεμάτων. Στην πραγματικότητα,οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής θέλουν να σπείρουν τον διχασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα, προκειμένου να καταγράψουν δυνάμεις ως δικές τους. Κι όλα αυτά την ώρα που συνεχίζουν να έρχονται στο φως στοιχεία της εγκληματικής τους δράσης».
Παράλληλα, δήλωσε πως «ο φασισμός είναι συνώνυμο της βίας, της τρομοκράτησης, του σκοταδισμού, της ανελευθερίας» και πως η νέα γενιά δεν πρέπει να επιτρέψει να χαθεί ξανά ένας Παύλος Φύσσας, αντιθέτως οφείλει να μην επιτρέψει σε φασιστικές συμμορίες να δράσουν ξανά στις γειτονιές. Παράλληλα, τονίζει ότι «η μόνη απάντηση στον φασισμό είναι το «όχι» της κοινωνίας και της νεολαίας μας».
Εν συνεχεία, ο υπουργός Παιδείας απευθύνει έκκληση στα πολιτικά κόμματα και τους εκπαιδευτικούς φορείς να καταδικάσουν «απερίφραστα, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές, χωρίς «ναι μεν αλλά» και δικαιολογίες», τα ακροδεξιά μορφώματα και τις επιδιώξεις τους, συμπληρώνοντας πως ζητεί από τα μαθητικά συμβούλια, τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων να απομονώσουν τις φασιστικές κραυγές.
«Το σχολείο είναι και θα παραμείνει προπύργιο ελεύθερου στοχασμού, κριτικής σκέψης και προάσπισης των δημοκρατικών αξιών» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου