Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, 2018

  • Σεισμός 4,1R ανατολικά της Λακωνίας. Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, στις 02:32, σε υποθαλάσσια περιοχή, κοντά στις ανατολικές ακτές της Λακωνίας, στο Μυρτώο πέλαγος. .
  • Κέρκυρα: Λύθηκε το μυστήριο της δολοφονίας 63χρονου Αλβανού . Μετά από πολλαπλές προσαγωγές, ένας 44χρονος Κερκυραίος, κοντοχωριανός του 63χρονου, φέρεται να ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του. .
  • Στο 14% των γυμνασίων και λυκείων οι καταλήψεις για το Μακεδονικό. Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να εκτονωθούν από αύριο. .
  • Μάνδρα Σουφλίου:Νεκρός ανασύρθηκε από ρέμα άνδρας που παρασύρθηκε από τρένο. Η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού, η οποία δεν είχε παρασυρθεί από το ρεύμα αλλά έμεινε στις όχθες του ποταμού, διήρκησε περίπου μία ώρα. .
  • «Φωτιά» η Πηνελόπη με περισσότερους από 10.500 κεραυνούς. Τις τελευταίες δύο ημέρες η «Πηνελόπη» έχει προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις στη δυτική Ελλάδα και χιονοπτώσεις σε κάποιες περιοχές. 

Κόσμος

  • Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: 1,5 εκατ. παιδιά χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια . Πέντε χρόνια μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η κατάσταση είναι απελπιστικά σκληρή για τα παιδιά στη χώρα, τονίζει σε έκθεσή του που δημοσιοποιεί σήμερα το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF). 
  • Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ της Σλοβακίας Μίροσλαβ Λάιτσακ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας Μίροσλαβ Λάιτσακ υπέβαλε χθες την παραίτησή του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης και των βουλευτών να απορρίψουν το Παγκόσμιο Σύμφωνο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Μετανάστευση. .
  • Απούσα κατά την έναρξη της G20 η Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα είναι απούσα κατά την έναρξη της συνόδου της G20 στο Μπουένος Άιρες, μετά την κατεπείγουσα προσγείωση που αναγκάστηκε να κάνει το αεροσκάφος με την κυβερνητική αντιπροσωπεία στην Κολωνία (δυτικά) το βράδυ της Πέμπτης, δήλωσε εκπρόσωπος της καγκελαρίας στο Γαλλικό Πρακτορείο. .
  • Ποροσένκο για Τραμπ: Έτσι φέρονται οι σπουδαίοι ηγέτες. Το Κίεβο χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ να ακυρώσει το ραντεβού με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. .
  • Αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους που μετέφερε την Άγγελα Μέρκελ (vid). Αναγκαστική προσγείωση χρειάστηκε να πραγματοποιήσει το αεροσκάφος που μετέφερε την Γερμανίδα Καγελάριο Άγγελα Μέρκελ, στην Αργεντινή προκειμένου να μετέχει στην σύνοδο G20. .

Πολιτική

  • Μητσοτάκης: Στόχος να κερδίσουμε και στις 13 περιφέρειες της χώρας. Σε πολιτική εκδήλωση στην Πάτρα, μίλησε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. .
  • Δραγασάκης: Το 2015 αποφύγαμε τη ρήξη για να μην δημιουργηθεί χάος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης μίλησε στην εκδήλωση με θέμα «Αριστερά, Κυβέρνηση και Ρεαλιστικές Ουτοπίες» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ, στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. .
  • Ο Μπακογιάννης στον Άγιο Παντελεήμονα - Κάτοικοι: Μας έχουν εγκαταλείψει. Η πλατεία έχει να πλυθεί από τότε που κατασκευάστηκε διότι δεν υπάρχει πρόσβαση για το μηχάνημα καθαρισμού. .
  • Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα στηρίξει Μπακογιάννη για τη δημαρχία της Αθήνας . Αναφερόμενος στο Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης παραδέχθηκε ότι πέφτει στις δημοσκοπήσεις, αλλά δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει ακόμη». .
  • Βουλή: Βρικόλακες κατά εθνομηδενιστών στο «μενού» της Επιτροπής Αναθεώρησης. Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο κατά τη συζήτηση του άρθρου 3 για τις σχέσεις κράτους εκκλησίας .

Οικονομία

  • Στουρνάρας: Χρειαζόμαστε επενδυτικό σοκ – Το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια. Ο Γιάννης Στουρνάρας, αναφέρθηκε στο σχέδιο της ΤτΕ για την ταχεία αποκλιμάκωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο τραπεζικό σύστημα. .
  • «Εκτόξευση» των οφειλών προς την Εφορία τον Σεπτέμβριο, οι μισοί χρωστάνε. Μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου οι οφειλέτες αυξήθηκαν κατά περισσότερο από μισό εκατομμύριο άτομα. Το σύνολο των οφειλετών ανέρχεται σε 4,3 εκατομμύρια, δηλαδή πάνω από τον μισό φορολογούμενο πληθυσμό της χώρας. .
  • Oλοκληρώθηκε η 22η φορολοταρία: Δείτε τα αποτελέσματα . Σημειώνεται ότι σε κάθε δημόσια κλήρωση 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας. .
  • Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Πρωταθλήτρια στη φορολογία η Ελλάδα. Ανησυχία Κουτεντάκη για μορφή χιονοστιβάδας στις προσφυγές για αναδρομικά - «Είναι ένα σημαντικό δημοσιονομικό ρίσκο για την ελληνική οικονομία», σημείωσε. .
  • FT: Η Ελλάδα ανέβαλε σιωπηλά την έξοδο της στις αγορές λόγω Ιταλίας. Σύμφωνα με τους FT τραπεζικοί και αναλυτές εκτιμούν πως η Αθήνα θα μείνει εκτός αγορών τους επόμενους μήνες. .

Αθλητισμός


  • Σακίλ: Ο Γιάννης είναι ο νέος Superman. Μεγάλο φαβορί για το βραβείο του MVP είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που κάνει τρομερά πράγματα τη φετινή σεζόν στο NBA. .
  • Ευρωλίγκα: Η ΤΣΣΚΑ «εκτέλεσε» τη Ρεάλ και πέρασε από τη Μαδρίτη . Χάρη στον… βομβαρδισμό της έξω από τα 6,75μ. (15/26 τρίποντα), η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε 93-88 μέσα στη Μαδρίτη της Ρεάλ και ανέβηκε στο 9-1. .
  • Europa League: Διασύρθηκε αλλά ελπίζει σε πρόκριση ο ΠΑΟΚ. Ούτε 7’ δεν πρόλαβε να σκεφτεί ο ΠΑΟΚ ότι θα πάρει κάτι στο Λονδίνο. Η αποβολή του Χατσερίντι διευκόλυνε την Τσέλσι να φτάσει στο 4-0, ωστόσο ο "δικέφαλος" ελπίζει σε πρόκριση με νίκη επί της ΜΠΑΤΕ. .
  • Απίθανο buzzer beater πίσω από το κέντρο με «ορειβασία» από Καμπάτσο (vid). Με έναν άκρως εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο ανάμεσα στη Ρεάλ και την ΤΣΣΚΑ, χάρη στο απίθανο τρίποντο του Φακούντο Καμπάτσο! .
  • Κλώτσησε ευκαιρία και πάει σε… τελικό με τη Μίλαν ο Ολυμπιακός. Έχασε, αλλά δεν χάθηκε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 1-0 από την Μπέτις, σπαταλώντας μεγάλες ευκαιρίες στην Ισπανία και θα παίξουν τα ρέστα τους κόντρα στη Μίλαν στο Φάληρο για πρόκριση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου