Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Στην Αθήνα για προσκύνημα το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης

Εως τις 15 Ιουνίου στην Αγία Βαρβάρα

Πηγή: INTIME NEWS
Στην Αθήνα για προσκύνημα το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης
Στην Αθήνα έφθασε αεροπορικώς το απόγευμα της Κυριακής από τη Βενετία το ιερό λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης και σταυρός με τίμιο ξύλο, από τους λεγόμενους «θησαυρούς» της Βενετίας.
Τα ιερά κειμήλια υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος. Μεταφέρθηκαν στο Δημαρχείο Αιγάλεω, επί της Ιεράς Οδού, όπου τα υποδέχθηκαν με τιμές αρχηγού Κράτους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κλήρος και πιστοί.
Εν συνεχεία, η λιτανευτική πομπή κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, στην ομώνυμη περιοχή, όπου το ιερό λείψανο και το τίμιο ξύλο θα φιλοξενηθούν για έναν μήνα, έως τις 15 Ιουνίου, για προσκύνημα.
Το μεσημέρι, στον μεγαλοπρεπή ναό του αγίου Μάρκου στην ομώνυμη πλατεία της Βενετίας, ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, παρέλαβε από τον Πατριάρχη Βενετίας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Φραγκίσκο τα ιερά αυτά κειμήλια.
Ο Πατριάρχης Βενετίας χαρακτήρισε ευκαιρία επικοινωνίας μεταξύ των δύο Εκκλησιών το προσκύνημα και την παραλαβή των λειψάνων της Αγίας Ελένης, ενώ από την πλευρά τους τόσο ο μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ-εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αποστολή, όσο και ο Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την ευλογία που τους δόθηκε να μεταφερθούν στην Αθήνα τα ιερά λείψανα. Στην τελετή συμμετείχε και ο μητροπολίτης Ιταλίας Γεννάδιος, ο οποίος συνοδεύει την αποστολή στην Αθήνα.
Στη συνέχεια, έγινε η λιτάνευση του ιερού λειψάνου προς την αποβάθρα Κορνολντί της Βενετίας, απ' όπου οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας. Η λιτανευτική πομπή πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Βενετίας «Τεσέρα». Προηγούνταν τέσσερις νέοι με παραδοσιακές φορεσιές, κρητικοί και πόντιοι βρακοφόροι, που κρατούσαν τη σημαία της Βενετίας, καθώς και άλλοι τέσσερις που κρατούσαν τη βυζαντινή σημαία.
Ακολουθούσε τριάδα ιερέων με αναμμένες λαμπάδες, ο αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Μαρμαρινός, διευθυντής ΓΕΝ, ο π. Κυριακός Τσουρός, γραμματέας της Ιεράς Συνόδου και ο π. Ευθύμιος Κερμελής, προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Ηλιουπόλεως.
Ο Επίσκοπος Φαναρίου μετέφερε τον Τίμιο Σταυρό, με τη συνοδεία των αρχιμανδριτών Ιερώνυμου Νικολόπουλου, α' γραμματέα Ιεράς Συνόδου, και Ιερόθεου Καλογερόπουλου, γραμματέα της Ιεράς Συνόδου.
Τη λάρνακα με το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης μετέφεραν οι αρχιμανδρίτες και γραμματείς της Ιεράς Συνόδου Αθηναγόρας Σουπουρτζής, Διονύσιος Χατζηαντωνίου και Χερουβείμ Μουστάκας, ο ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Καισαριανής αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Νικολάου, ο εφημέριος του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών π. Βασίλειος Χρυσόπουλος και ο διευθυντής Θρησκευτικού ΓΕΕΘΑ π. Νικόλαος Γουρδούπης. Ακολουθούσαν οι μητροπολίτες Καισαριανής Δανιήλ και Ιταλίας Γεννάδιος, οι αρχές της Βενετίας, οι χορηγοί και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής. Τελετάρχης της λιτανευτικής πομπής ήταν ο πατήρ Θωμάς Συνοδινός.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου