Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Αναβάθμιση, όχι κατάργηση

 Τετάρτη, 3 Μαΐου, 2017


Παιδιά της Ομογένειας της Νέας Αγγλίας μόλις ξέσπασε η μπόρα άρχισαν έστησαν χορό μπροστά στην εξέδρα των επισήμων Φωτογραφία "Ε.Κ." Θεόδωρος Καλμούκος
Του Θεοδώρου Καλμούκου
Αλλη μία παρέλαση της Βοστώνης πέρασε στην ιστορία της Ομογένειας της Νέας Αγγλίας την Κυριακή 30πριλίου. Το μεγαλύτερο και δυναμικότερο μάθημα σ’ αυτή την παρέλαση το δίδαξαν τα μικρά παιδιά, τα οποία δεν πτοήθηκαν από την αναπάντεχη μπόρα και τα οποία όχι μόνο συνέχισαν να παρελαύνουν, αλλά έστησαν και χορό μπροστά στους επισήμους, περνώντας το μήνυμα σε όλους πως αξίζει να βραχεί κανείς για χατίρι της Ελλάδας. Κι αυτό έκαναν, μπράβο τους.
Εχει αρχίσει και πάλι ένας υπόκωφος ψιθυρισμός, ο οποίος στοχεύει στην υποκίνηση για την κατάργηση της παρέλασης με το δικαιολογητικό ότι δεν προσελκύει πολύ κόσμο. Κι ακόμα υποστηρίζεται από λίγους να σταματήσει για μερικά χρόνια και μετά να ξαναρχίσει.
Αντί να γίνεται καφενειακός λόγος για κατάργηση της παρέλασης, θα πρέπει να αρχίσει να γίνεται λόγος σοβαρός και υπεύθυνος για αναβάθμισή της από όλους ανεξαίρετα διότι ο Ελληνισμός είναι και οφείλει να είναι υπόθεση όλων μας. Η παρέλαση είναι και οφείλει να είναι υπόθεση όλων κι όχι μόνο των υπεύθυνων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, οι οποίοι εδώ που τα λέμε επιφορτίζονται το βάρος και την ευθύνη. Είναι εύκολο να ασκούνται κριτικές παρεμβάσεις απ’ έξω από αυτούς οι οποίοι όφειλαν να ήταν μέσα και μάλιστα να πρωτοστατούν. Και θα το επαναλάβω για άλλη μία φορά ανάγκη πάσα για συλλογικότητα αφ’ ενός και για ηγεσία αφ’ ετέρου.
Και κάτι άλλο ακόμα, είναι αδόκιμη, αν όχι ανόητη, η πρόταση να διακοπεί η παρέλαση για μερικά χρόνια και μετά να ξαναρχίσει. Κάτι το οποίο διακόπτεται, δεν ξαναρχίζει, αυτό τουλάχιστον λέει η πείρα μου με την ενασχόληση του ομογενειακού και εκκλησιαστικού μας βίου επί 36 χρόνια.
Το ότι γενικώς ως Ομογένεια και Εκκλησία ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες και σίγουρα και στη Βοστώνη βρισκόμαστε μπροστά σε δύσκολες προκλήσεις δεν υπάρχει αμφιβολία και θαρρώ πως θα πρέπει να αρχίσουμε μία τίμια αυτοκριτική για το πώς και για το γιατί βρισκόμαστε σε φθισική πορεία και μάλιστα σε καιρούς ειρήνης και οικονομικής ευεξίας.
Και κάτι άλλο, η φθίση των συλλόγων μετακυλίεται και στις κοινότητες, αφού πολλά μέλη των συλλόγων είναι και ενορίτες των κατά τόπους ενοριών-κοινοτήτων.
Πρόταση: Εντός των επόμενων ημερών, πριν αρχίσει ο λήθαργος του καλοκαιριού, να συγκληθεί μία γενική συνάθροιση όλων των επικεφαλής των θεσμικών φορέων και να γίνει μία πρώτη σοβαρή συζήτηση για την αναζωογόνηση και αναβάθμιση της παρέλασης και ποτέ για την κατάργησή της. Το οφείλουμε στα παιδιά που προχτές αψήφησαν τη βροχή και έστησαν χορό για την Ελλάδα, κι εμείς οι μεγαλύτεροι αναλισκόμαστε σε διαπληκτισμούς αλλήλων και σε κακομοιριά ψιθυρισμών.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου