Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

«Το 2018 η χώρα θα έχει βγει από τα μνημόνια» λέει ο πρωθυπουργός, «Όμοια πολιτική απάτη δεν υπάρχει στη σύγχρονη ιστορία» απαντά ο Μητσοτάκης

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Σκληρό «ροκ» στη Βουλή μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό να διαμηνύει ότι το 2018 η χώρα θα έχει βγει από τα μνημόνια και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ισχυρίζεται ότι η χώρα ζει «έναν εφιάλτη». 


«Το 2018 η χώρα θα έχει βγει από τα μνημόνια» λέει ο πρωθυπουργός, «Όμοια πολιτική απάτη δεν υπάρχει στη σύγχρονη ιστορία» απαντά ο Μητσοτάκης
Η σύγκρουση μεταξύ των δύο πολιτικών ήταν, όπως άλλωστε ήταν και αναμενόμενο, ιδιαίτερα σφοδρή και σημαδεύτηκε από προσωπικές επιθέσεις και από τις δύο πλευρές. 
«Ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος στην αδιέξοδη στρατηγική του ψευδοπροφήτη, που διαρκώς προβλέπει την καταστροφή αλλά διαψεύδεται» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στα «πυρά» που είχε εξαπολύσει λίγη ώρα νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ. 
«Είχατε σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξετε αφήγημα και αυτή την ευκαιρία την πετάτε. Λέτε σήμερα δυο πράγματα. Ότι η κυβέρνηση φέρνει τέταρτο μνημόνιο και ότι τα αντίμετρα είναι αέρας κοπανιστός. Θα ζητήσω από τους συνεργάτες μου να κρατήσουν τις σημερινές δηλώσεις για τα σποτάκια των ευρωεκλογών» τόνισε ο πρωθυπουργός
Στρέφοντας για άλλη μια φορά τα «πυρά» του εναντίον του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι κατανοεί είναι  πρόβλημα για τον κ. Μητσοτάκη που κλείνει η συμφωνία και έχει μετά από επτά χρόνια ανοίξει ο δρόμος για μια συνολική συμφωνία. 
«Διότι πλέον περνάμε σε θετική ατζέντα για την κοινωνία. Και εκεί η ΝΔ θα χάσει το μοναδικό της σύμμαχο: Το φόβο και τη καταστροφολογία» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά ότι βρίσκονται σε «πανικό», αναδεικνύοντας το παράδοξο της καταψήφισης των αντίμετρων 4 δισ. ευρώ ενώ παράλληλα το κόμμα κατέθεσε σχετική τροπολογία. 
«Δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω. Ή τα έχετε χάσει τελείως με το κλείσιμο της αξιολόγησης ή βρίσκεστε σε πανικό» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε: «Η ιστορία σας είναι σκάνδαλα μίζες, ρεμούλες. Αυτό είναι που σας βάζει σε πανικό και φέρεστε σαν ξεπουπουλιασμένα κοτόπουλο» προσέθεσε και τόνισε: «Δεν θα υπάρξει αριστερή παρένθεση. Η μόνη παρένθεση που θα κλείσει θα είναι η κρίση των μνημονίων και της άρσης κυριαρχίας που εσείς οδηγήσατε τη χώρα αφού πρώτα τη λεηλατήσατε. Φοβάστε ότι θα έρθουν αποδείξεις και στις εξεταστικές επιτροπές και στα δικαστήρια». 
«Σε λίγο 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 9 βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν θα αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους και θα ψηφίσουν με τα δύο χέρια»
«Εάν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος δεν είχαν κοροϊδέψει τους Έλληνες και δεν είχαν πράξει όσα έπραξαν, η χώρα θα είχε γυρίσει στην ανάπτυξη» είχε επισημάνει νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας παράλληλα πως οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως ενώπιόν τους υπάρχει μία κυβέρνηση που «δεν έμαθε τίποτα».
«Σε λίγο 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 9 βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν θα αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους και θα ψηφίσουν με τα δύο χέρια. Έτσι θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης απάτης που έζησε η χώρα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία» είπε χαρακτηριστικά.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «ζούμε σήμερα ένα εφιάλτη που είναι αποτέλεσμα των επιλογών των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου. Η Ελλάδα σήμερα θα ήταν κανονική χώρα της Ευρωζώνης αν δεν διέκοπταν η πορεία της χώρας».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε, κατά την πρωτολογία του να αποδομήσει το «αφήγημα» της κυβέρνησης που πλαισιώνει το πολυνομοσχέδιο των μέτρων. 
«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν ούτως ή άλλως το νομοσχέδιο, για την καρέκλα το κάνουν όχι για το χρέος», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι «κ. Τσίπρα είστε ικανός να πάτε και με σμόκιν στην παραλία, προκειμένου να παραμείνετε στην εξουσία». 
Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα λιτότητας του τέταρτου μνημονίου και πρόβαλε το δικό του εναλλακτικό αφήγημα.
«Αυτό που ζούμε είναι ένας εφιάλτης και είναι αποτέλεσμα των επιλογών των Τσίπρα και Καμμένου» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε ότι εάν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά θα είχαμε βγει από την κρίση.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η πατρίδα μας μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας. Αν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος δεν είχαν έλθει στην εξουσία, όπως ήλθαν, και δεν έκαναν όσα έκαναν, η Ελλάδα, σήμερα, θα είχε επανέλθει στην ανάπτυξη». 
Επικαλέστηκε τις προβλέψεις, που δημοσιοποίησε στο τέλος του 2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τις οποίες το Α.Ε.Π. της χώρας στο τέλος του 2017 θα έφτανε τα 207 δισ. και αντιπαρέβαλε με τις προβλέψεις της κυβέρνησης: «στο μεσοπρόθεσμό που καταθέτετε, το Α.Ε.Π. της χώρας στο τέλος του 2017 θα φτάσει τελικά τα 181 δις. Χάσαμε 26 δις εθνικού πλούτου. Τρία χαμένα χρόνια για την Ελλάδα. Και 14,2 δις πρόσθετα βάρη για τους Έλληνες. Αυτός είναι ο λογαριασμός Τσίπρα – Καμμένου».
Οι πιστωτές έχουν ευθύνη γιατί δεν έκαναν πράξη τις υποσχέσεις τους για την ρύθμιση του χρέους, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ότι «κι εσείς έχετε ευθύνη γιατί πήγατε να τινάξετε την χώρα στον αέρα».
Εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε: «Ανεβήκατε στην εξουσία υποσχόμενοι ότι θα ανακτήσετε την εθνική κυριαρχία και θα υψώσετε ανάστημα στους ξένους. Κι από τo «go back madame Μέρκελ», πήγαμε στο «βοήθεια, κυρία Μέρκελ!». Επεκτείνατε την Επιτροπεία για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια με το νέο Μνημόνιο».
Αναφέρθηκε στο πολυνομοσχέδιο το οποίο χαρακτήρισε «το τέταρτο Μνημόνιο των 1.000 σελίδων και 140 δεσμευτικών δράσεων» λέγοντας: «Περιλαμβάνει μέτρα και δημοσιονομικούς στόχους πέραν του τέλους του Τρίτου Μνημονίου. Και η εφαρμογή του υπόκειται και αυτή σε συνεχείς αξιολογήσεις των δανειστών οι οποίοι θα κρίνουν το χρόνο εφαρμογής των μέτρων. Γιατί με τους δανειστές έχετε συνάψει ιερά συμμαχία. Συνομολογείτε μέτρα δημοσιονομικής ακρότητας για να μείνετε στην εξουσία. Είσαστε η καλύτερη διαφήμιση της λιτότητας στην Ευρωζώνη». 
Σε υψηλούς τόνους και οι δευτερολογίες 
«Τι σχέση έχουν αυτοί που έδιναν μάχη για καρέκλες με εμάς που δίνουμε μάχη για τη χώρα;» διερωτήθηκε κατά την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός και, απευθυνόμενος στην Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι «δεν έχουμε την ίδια διαδρομή ούτε κοινωνική ούτε πολιτική». 
«Δεν γεννήθηκα για να γίνω πρωθυπουργός», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «δεν γεννήθηκα ούτε μεγάλωσα σε καρέκλες. Η διαφορά αυτών που ψηφίζανε επί πέντε χρόνια για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους, με εμάς που δίνουμε μάχη για τη χώρα για να διατηρήσουμε αλώβητη την κοινωνία, είναι η διαφορά αυτών που αγωνίζονται για να υπερασπιστούνε τους στόχους και τις ιδεολογίες με αυτούς που αγωνίζονται ξανά γιατί αισθάνονται τεράστια την απώλεια της καρέκλας και της κουτάλας, που για πολλά χρόνια είχαν και λεηλατούσαν τον λαό και την κοινωνία».
«Σε τι να κάνει αυτοκριτική η αριστερά;» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε: «Επειδή έως το 1980 δεν είχε πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες; Επειδή διεκδικούσε; Ή επειδή οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία; Θέλει θράσος αυτή η κατηγορία», είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στην αναφορά του προέδρου της Ν.Δ.., που είχε κάνει λόγο για «ανάγκη αυτοκριτικής της Αριστεράς». 
Ο πρωθυπουργός «απάντησε» και στις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι έχει αλλάξει τα λεγόμενά του μετά το 2015. «Θέλετε να διαγράψετε από τη μνήμη σας, ότι όταν αναγκασθήκαμε να αλλάξουμε αφήγημα, γιατί δώσαμε όλη μας την ψυχή και το είπαμε δημόσια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ότι δεν υπολογίσαμε πως η αλλαγή των συσχετισμών στο ευρωπαϊκό πεδίο δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη» ανέφερε ο πρωθυπουργός, παραδεχόμενος  ότι η κυβέρνηση οδηγήθηκε σε έναν πρωτοφανή εκβιασμό και βρέθηκε αντιμέτωπη με το τελεσίγραφο «ή υπογράφετε ή καταρρέουν οι τράπεζες και χρεοκοπεί η χώρα». 
«Όταν χτυπήσαμε σε τοίχο, πήγαμε στον ελληνικό λαό και του είπαμε, "αυτή είναι η συμφωνία". Ο ελληνικός λαός, επέλεξε εμάς για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και όχι αυτούς που λεηλάτησαν και χρεοκόπησαν την χώρα» υπενθύμισε ο πρωθυπουργός. 
Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πετάξει το… γάντι στον πρωθυπουργό, καλώντας τον να παραδεχτεί ότι η συμφωνία αποτελεί «τέταρτο μνημόνιο». 
«Θα σας πω λοιπόν γιατί είναι τέταρτο Μνημόνιο.Πρώτον, διότι συμπεριλαμβάνει μία σειρά από δεσμεύσεις που δεν είναι στο τρίτο Μνημόνιο. Και δεύτερον, γιατί δεσμεύει τη χώρα για την περίοδο μετά τη λήξη του τρίτου Μνημονίου. Αυτό λέγεται τέταρτο Μνημόνιο κύριε Τσίπρα. Δεν ξέρω πως αλλιώς μπορεί να το πει κανείς» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι ο πρωθυπουργός ανάλωσε το μεγαλύτερο κομμάτι της ομιλίας του μιλώντας για τα αντίμετρα. 
«Για τα μέτρα θα μας πείτε τίποτα; Για την μείωση του αφορολόγητου θα μας πείτε τίποτα; Για την περικοπή των συντάξεων θα μας πείτε τίποτα; Ή εξαφανίστηκαν όλα αυτά; Γιατί δεν υπήρχε στην ομιλία σας, 61 λεπτά μιλήσατε, η λέξη αφορολόγητο; Θα υπάρχει στην ομιλία του υπουργού σας;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ. 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε αναφορά και στο PSI του 2012.
«Θα περίμενα από εσάς στο ζήτημα του χρέους να μην επαναλάβετε αυτά τα οποία λέτε συνήθως περί “καταστροφικού PSI” και ότι “τίποτα δεν έγινε στο παρελθόν σχετικά με την απομείωση του χρέους”, διότι διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον στη σελίδα 233 του Μνημονίου, ακούστε έχει ενδιαφέρον, “τα τελευταία χρόνια”, γράφετε στο Μνημόνιό σας, “η σύνθεση και η δομή του χρέους βελτιώθηκαν. Η μέση υπολειπόμενη φυσική διάρκειά του έχει χρονικά επεκταθεί και έχουν μειωθεί αισθητά οι δαπάνες εξυπηρέτησής του”. Πώς έγιναν όλα αυτά, κύριε Τσίπρα; Με μαγικά έγιναν; Όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης του 2012, του PSI. Αυτά που εχθές λοιδορούσατε και σήμερα αναγκάζεστε να δεχθείτε ότι είναι ωφέλιμα» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου