Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

O Φιλιππίδης εμπλέκει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή

Δυσφορία στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, προκάλεσε η υπερασπιστική γραμμή του πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Αγγελου Φιλιππίδη, και η θέση του ότι διώκεται λόγω των φιλικών του σχέσεων με τον πρώην πρωθυπουργό.
«Ο κ. Καραμανλής έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της… Μακριά από εκείνον οποιαδήποτε σκέψη για πολιτικά ελατήρια ή άλλου είδους κίνητρα πίσω από τις έρευνες της Δικαιοσύνης», σημείωναν χθες στενοί συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τον πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Η αντίδραση από το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού ήρθε ως αποτέλεσμα της τοποθέτησης του κ. Φιλιππίδη εντός του τουρκικού δικαστηρίου ότι είναι πολιτικά διωκόμενος και ότι στόχος της δίωξής του είναι ο κ. Καραμανλής.
Οπως επί λέξει αναφέρεται στην τουρκική απόφαση, η Τουρκάλα δικηγόρος του ενώπιον των Τούρκων δικαστών ανέφερε ότι ο Αγγελος Φιλιππίδης είναι πολιτικά διωκόμενος στην Ελλάδα, διότι υπήρξε στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και πρόσθεσε ότι η δίωξη σε βάρος του Φιλιππίδη στόχο έχει να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός.
Μάλιστα, και σε αντίθεση με τα όσα φέρεται να δηλώνει σε ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης και όπως προκύπτει από το κείμενο της απόφασης του Δικαστηρίου, ο κ. Φιλιππίδης ζητά από τις τουρκικές Αρχές να τον προστατεύσουν και να μην τον εκδώσουν στην Ελλάδα, όπου φέρεται να υποστηρίζει ότι διώκεται «για πολιτικούς λόγους».
Να σημειωθεί ότι η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου αναφέρει ότι ο Aγγελος Φιλιππίδης αφέθηκε ελεύθερος για δικονομικούς λόγους (δεν είχε προηγηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του, πριν την έκδοση του εντάλματος και δεν εκλήθη σε απολογία). Παράγοντες εξοικειωμένοι με την υπόθεση, λένε ότι επικοινωνία των ελληνικών και τουρκικών δικαστηρίων είναι δύσκολη λόγω μεγάλων προβλημάτων στη μετάφραση των 180 σελίδων που συνοδεύουν το αίτημα της έκδοσης.
Επίσης, το γεγονός αυτό δεν ισχύει αναφέρουν από την Εισαγγελία Εφετών (Τμήμα Εκδόσεων) και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Φιλιππίδη προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα που έχουν διαβιβαστεί στις τουρκικές Αρχές.
Πάντως, χθες, ο Φιλιππίδης αποφυλακίστηκε από τις φυλακές του Μέλτεπε, αλλά προσήχθη στο Τμήμα Αλλοδαπών. Δεν ήταν σαφές από δικονομικής απόψεως τι σημαίνει η μεταβολή αυτή, αλλά νομικοί κύκλοι στην Κωνσταντινούπολη εξηγούν ότι η μεταφορά στο Τμήμα Αλλοδαπών μπορεί να οφείλεται και στο δεύτερο ένταλμα σύλληψης το οποίο θα πρέπει να εκτελέσει η τουρκική Δικαιοσύνη.
Η δίκη για το δεύτερο ένταλμα δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης και ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης αυτής η Εισαγγελία Εφετών θα αποστείλει πρόσθετα έγγραφα, για να πετύχει την έκδοση Φιλιππίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ζήτησε με κατεπείγον σήμα της προς τις τουρκικές Αρχές, την εκ νέου κράτηση του Φιλιππίδη με βάση το δεύτερο ένταλμα που εκκρεμεί σε βάρος του.
Σημειώνεται, ότι πριν από 15 ημέρες, η Ελληνική Δικαιοσύνη, ο Αρειος Πάγος, αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης αρνήθηκαν την έκδοση δύο Κούρδων, την οποία ζητούσαν από την Ελλάδα οι τουρκικές Αρχές.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου