Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

"Αδέρφια μου Έλληνες"

Του Θεόδωρου Καλμούκου

O Αντώνης, o Αναστασιάδης, o Στουρνάρας και o Λαλιώτης

Samaras Agion OrosΕίχε Είχε και τι δεν είχε η εβδομάδα που μας πέρασε, Αδέλφια μου Ελληνες, αντοχές να έχομε να μετρούμε και να ψέλνουμε σε ήχο βαρύ ξεκινώντας από τον ευλογημένο, λιβανισμένο, διαβασμένο, εξορκισμένο Αντώνη τον αγιορείτη, ο οποίος σε ανταπόδοση της αυτοκρατορικής και βυζαντινόρυθμης υποδοχής που του επεφύλαξαν οι καλόγεροι στο Αγιο Ορος -ούτε ο τελευταίος των Παλαιολόγων να ήταν- εκείνος τους αντάμειψε με μία ανώδυνη υπόσχεση πως «η κυβέρνηση θα είναι αρωγός σας».
Κι εκείνοι τραβούσαν τα γένια τους από τη χαρά τους ή από την αμφιβολία τους, ώσπου παρενέβη ο υπουργός Παιδείας Αρβανιτόπουλος με το όνομα και τους είπε ρήση πειστική έχετε εμπιστοσύνη στον αγιορείτη Αντώνιο.
Να μη ξεχάσω να σας πω ότι το πρωί της Κυριακής στη Λειτουργία στον ναό του Πρωτάτου στις Καρυές ο Αντώνιος είπε το «Πιστεύω» και το «Πάτερ Ημών». Μόλις τα είδε αυτά τα μεγαλεία ο Αλέξης ζήλεψε και θέλει να πάει να προσκυνήσει κι αυτός και να μαζέψει ψήφους (!) αλλά μερικοί το κακολογούν το παιδί ως «άθεο» αν είναι δυνατόν! Ενας Θεός μόνο ξέρει πόσοι αυτοδεσπότες, αρχιμανδρίτες, και άλλοι του κλάδου είναι ουσιαστικά άθεοι και το αποδεικνύουν με τα έργα και τα λόγια τους κάθε μέρα.
Κι από την άλλη μεριά υπάρχουν άνθρωποι που δεν κάνουν μεγάλους σταυρούς και δεν ανάβουν λαμπάδες σαν το μπόι τους κι όμως είναι συνειδητοί πιστοί και ένθεοι, με υπαρξιακή αγωνία και ερωτηματικά για το τώρα του βίου και για το αύριο του πέραν του τάφου. Μόλις επανήλθε ο αγιορείτης Αντώνιος στα εγκόσμια, η πρώτη δήλωση που έκανε ήταν, πως «το πλεόνασμα θα ξεπεράσει το 1,5 δισ.» και πως «η χώρα βγαίνει από τον φαύλο κύκλο». Α, και την υπόσχεση ότι το μεγάλο ποσοστό του πλεονάσματος θα επιστραφεί στην κοινωνία». Μόλις το άκουσαν αυτό οι καλόγεροι άρχισαν να χτυπούν τα σήμαντρα και τις καμπάνες διότι εμνήσθησαν της υποσχέσεως αυτού ότι «η κυβέρνηση θα είναι αρωγός σας».
Κι ενώ ο Αντώνης έψελνε στο Αγιο Ορος, ο Αναστασιάδης της Κύπρου της αέρινης της μακαρίας γης αντάλλασε Βατικάνειον χαιρετισμόν με τον Φραγκίσκο τον Επίσκοπο της πρεσβυτέρας Ρώμης ή τον αρχηγό του κράτους του Βατικανού, διαλέγετε και παίρνετε, αφού λέγει ότι είναι κι από τα δύο δηλαδή και Εκκλησία και Κράτος, τουτέστι Θεοκρατικός Παποκαισαρισμός!
Είναι να απορεί κανείς πώς συγκρατιέται ο Χριστός και δεν τους πλακώνει όλους αυτούς τους ιερωμένους ξυρισμένους, μισοξυρισμένους και αξύριστους στα χαστούκια που κατάντησαν τον Οίκο του Πατρός του, σε Δύση και Ανατολή, οίκον εμπορίου, πολιτικής, όπλων, χρημάτων, παιδεραστίας και πάσης ακαθαρσίας!Και μια ο λόγος περί του κράτους εν κράτει, δεν θα ξεχάσω ποτέ, Αδέλφια μου Ελληνες, πως κάθε φορά που συναντιόμαστε με τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο της Ελλάδος Σεραφείμ, με ρωτούσε «πες μου είναι το Βατικανό Εκκλησία;» Φοβερή ερώτηση ε;
Ο Αρης μόλις πήρε την ευχή του Αντωνίου του αγιορείτη για τη δημαρχία της Αθήνας, έκανε επίθεση αγάπης στον Καμίνη λέγοντας πως «δεν είναι αντίπαλός μου ο Καμίνης». Ευλογημένο παιδί ο Αρης, αλλά για την Αθήνα δεν τον βλέπω να τραβά, αφού όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις μέχρι τώρα Καμίνης και πάλι Καμίνης. Αβυσσος η ψυχή των Αθηναίων, τι άλλο να πει κανείς;
Αυτή ήταν η είδηση της εβδομάδας, Αδέλφια μου Ελληνες, η εμφάνιση έκπληξη που έκανε ο πρώην υπουργός, Κώστας Λαλιώτης, σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία, τουτέστι στο πλευρό του Βαγγέλη.
Ετσι μπράβο, εκλογές έρχονται λοιπόν και το αίμα στο ΧΑΣΟΚ νερό δεν γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου