Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, 2014

  • «Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από την συνεργασία, την επικοινωνία και την συνύπαρξη στην Κύπρο» τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την συνάντηση του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου με τον μουφτή Ταλίπ Αταλάϊ.
  • Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της οποίας ηγείται στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Η πρώτη περίπτωση επαναπροσδιορισμού φύλου αστυνομικού υπαλλήλου απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ., η οποία καλείται να διαχειριστεί ένα λεπτό προσωπικό ζήτημα. Η μέχρι πρότινος γυναίκα αστυνομικός, που υπηρεσιακά ανήκει στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, υποβλήθηκε σε εγχείρηση αλλαγής φύλου και αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.
  • Η επιδημία γρίπης στην Ελλάδα πλησιάζει στην κορύφωσή της και στις επόμενες δύο- τρεις εβδομάδες θα αρχίσει η μείωση της κυκλοφορίας του ιού, εκτιμά το Ινστιτούτο Παστέρ. Ερωτήσεις και απαντήσεις για τους ιούς γρίπης που κυκλοφορούν.
  • Η γερμανική κυβέρνηση απέκλεισε κάθε πιθανότητα να καταβάλει αποζημιώσεις στους Εβραίους της Θεσσαλονίκης, ωστόσο πρότεινε οι δύο πλευρές να συνεργαστούν σε κοινά σχέδια. Η Ισραηλιτική Κοινότητα της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στο ΕΔΑΔ κατά της Γερμανίας ζητώντας «ηθική δικαίωση» αλλά και την επιστροφή των λύτρων που είχαν καταβληθεί το 1943 για την απελευθέρωση των χιλιάδων Εβραίων που υποχρεώθηκαν σε καταναγκαστικά έργα από τους Ναζί.

Κόσμος

  • Εν μέσω της ψυχροπολεμικού τύπου αντιπαράθεσης στην Ουκρανία και ενδείξεων ότι η Ρωσία ενδεχομένως κινείται προς σενάριο τύπου Αμπχαζίας στην Κριμαία, οι ΗΠΑ ανακοινώνουν πρόσθετη βοήθεια προς την έτερη πρώην σοβιετική δημοκρατία της Γεωργίας για να ενσωματωθεί περαιτέρω στις ευρωατλαντικές δομές, και καταγγέλλουν τη συνεχιζόμενη ρωσική στρατιωτική παρουσία στις αποσχισθείες επαρχίες της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.
  • Εν μέσω συγκρούσεων και αποσχιστικών τάσεων στην Κριμαία, το ΝΑΤΟ διαμηνύει προς τη Μόσχα πως στηρίζει «την εδαφική ακεραιότητα και το απαραβίαστο των συνόρων» της Ουκρανίας, ενώ την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Κρεμλίνο πως στρατιωτική δράση στην Ουκρανία θα ήταν «τεράστιο σφάλμα». Διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Γιανουκόβιτς, ο οποίος κατά πληροφορίες παραμένει στη χώρα. Στο Κίεβο την Πέμπτη Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ. Συνάντηση Κέρι-Στάινμαγερ στις ΗΠΑ.
  • Οι πολιτικοί ηγέτες που κρατούν τα ηνία στην Ουκρανία μετά την καθαίρεση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς πρότειναν τον πρώην υπουργό Οικονομικών και υποστηρικτή της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας Αρσένι Γιάτσενιουκ ως υποψήφιο για τη θέση του πρωθυπουργού στη νέα κυβέρνησης εθνικής ενότητας που αναμένεται να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής την Τρίτη. Ο Γιάτσενιουκ είναι στέλεχος του κόμματος της Γιούλια Τιμοσένκο.
  • Ένα γκράφικ νόβελ με τίτλο Ρούμπι, σεξ και εξουσία στο Άρκορε κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή στα βιβλιοπωλεία της Ιταλίας με την υπογραφή των δημοσιογράφων Τζάνι Μπαρμπατσέτο και Μανουέλα Ντ' Αλεσάντρο και του σκιτσογράφου Λούκα Φεράρα, οι οποίοι παρουσιάζουν το σκάνδαλο Ρούμπιγκεϊτ ως το τέλος της εποχής του μπερλουσκονισμού, και όπως αναφέρουν δίνουν έμφαση στο τρίπτυχο εξουσία, σεξ και υπέρβαση κάθε ορίου που συναντάμε στις επιθυμίες πολλών ανθρώπων.
  • Οι δύο Βρετανοί νιγηριανής καταγωγής Μάικλ Αντεμπολάτζο και Μάικλ Αντεμπογουέιλ, που θεωρούσαν εαυτούς «στρατιώτες του Αλλάχ», καταδικάστηκαν σε ποινές ισοβίων και 45 ετών κάθειρξης αντίστοιχα για τη στυγερή δολοφονία του 25χρονου στρατιώτη Λι Ρίγκμπι σε πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου και υπό το φως της ημέρας.

Οικονομία

  • Με 1.200 ρώσους ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 27 Απριλίου το Ελληνορωσικό Τουριστικό Forum.
  • Kατατέθηκε την Τετάρτη προς έγκριση στη Βουλή η πρόσκληση εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ). Η πρώτη αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σημειώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ την ίδια στιγμή συγκεντρωμένοι έξω από την Βουλή αντιδρούσαν για την απόφαση ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού.
  • Η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου και οι μέθοδοι για την αξιοποίησή της, ήταν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ με τους επικεφαλής της τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν να προχωρήσει το νομικό πλαίσιο για την τιτλοποίηση των ακινήτων, αλλά και να αναζητηθούν επιπλέον «ώριμα» ακίνητα ή άλλα έργα, που μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα.

Αθλητισμός

  • Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν... απολαυστική απέναντι στη Σάλκε την οποία συνέτριψε με 6-1 στη Γερμανία στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στη φάση των «16» του Champions League. Έτσι, μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (18/3) όπου θα πρέπει να... κοιμηθεί ο Θεός για να μείνει έξω από τα προημιτελικά. Στην Τουρκία, η Γαλατάσαραϊ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 την Τσέλσι, η οποία έχει μικρό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
  • Μετά από σύντομη θητεία ο Λάμπρος Σκόρδας παύθηκε από την ηγεσία της ΠΑΕ Άρης το βράδυ της Τετάρτης με απόφαση της γενικής συνέλευσης της Κοινωνίας Μελών Άρη. Στην διάρκεια αυτής της συνέλευσης αποφασίστηκε η αλλαγή διοίκησης στην ΠΑΕ κατά πλειοψηφία και δόθηκε εντολή να σχηματιστεί νέα διοίκηση με τη συμμετοχή των κ. Στεφανίδη, Φουρλίγκα από τον φορέα
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου