Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.

  •   Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2014

  • Συνάντηση στη 1 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα έχουν το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Στην συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν όλα τα ανοιχτά θέματα, ενώ ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τα πρόσφατα ταξίδια του.
  • Αλλάζει, από τις 23 Φεβρουαρίου, ο κυκλοφοριακός χάρτης στον Πειραιά, με αφορμή την έλευση του τραμ στις αρχές του 2016 και του μετρό το 2017. Για τις μονοδρομήσεις σε κεντρικούς άξονες της πόλης έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες εργασίες. Δείτε πως θα αλλάξει ο κυκλοφοριακός χάρτης του Πειραιά. Δείτε τους χάρτες με τις αλλαγές...
  • Σύγκλιση απόψεων σε πολλά θέματα διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή συζήτηση που είχαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, πρωτοβουλιών και κινήσεων για την ανασυγκρότηση και ανασύσταση των δυνάμεων της Kεντροαριστεράς, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, η οποία έγινε «σε θετικό κλίμα».
  • «Είμαι πολέμιος της δραχμής, δεν τίθεται από τον ΣΥΡΙΖΑ θέμα επιστροφής στη δραχμή. Ουσιαστικά δεν τέθηκε ποτέ το θέμα αυτό ούτε στην Ευρώπη, παρά τα φοβικά σύνδρομα, ούτε βέβαια τίθεται τώρα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σε δημόσια συζήτηση που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).
  • Δραματικές και απίστευτες ιστορίες που βιώνουν οι μετανάστες περιμένοντας την άδεια παραμονής περιέγραψε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, που συζητούσε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον μεταναστευτικό κώδικα, η εκπρόσωπος της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών Λορέτα Μακόλι.

Κόσμος

  • Σκηνές αγωνίας, στιγμές που κόβουν την ανάσα απαθανάτισε ο φακός φωτογράφου σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο του Μαϊάμι. Αυτοκίνητο με δύο γυναίκες σταμάτησε στη μέση του δρόμου και βγήκαν έντρομες δύο γυναίκες κρατώντας ένα βρέφος στην αγκαλιά. Ο Σεμπάστιαν, μόλις πέντε μηνών, έχει σταματήσει να αναπνέει...
  • Από τις πολλές δραματικές ιστορίες στην αιματοβαμμένη εξέγερση στην Ουκρανία, η ιστορία της Ολέσια Ζουκόφσκαγια ήταν μία από αυτές που έκαναν το γύρο του κόσμου, χάρη στη δύναμη και την αμεσότητα των κοινωνικών δικτύων.
  • Πράξη έγινε η απειλή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο ότι θα εκδιώξει το CNN εάν δεν «διορθώσει» την «εχθρική [προς αυτόν] κάλυψη» των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, καθώς το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι η Βενεζουέλα ανακάλεσε ή αρνήθηκε τις διαπιστεύσεις και τη βίζα σε δημοσιογράφους του. Την ίδια στιγμή, ανακοίνωση της γενικής εισαγγελίας αναφέρει ότι είναι οκτώ οι νεκροί και 134 οι τραυματίες στις διαδηλώσεις των τελευταίων ημέρων.
  • Πέντε πρώην κρατούμενοι στη φυλακή του Γκουαντάναμο, που κατάγονται από την Τουρκία, το Ουζμπεκιστάν και την Αλγερία, προσέφυγαν σε αμερικανικό δικαστήριο διεκδικώντας αποζημίωση για την υποβολή τους σε σωματικά και ψυχικά βασανιστήρια και την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους κατά τα χρόνια που παρέμειναν φυλακισμένοι χωρίς να τους ασκηθεί ποτέ δίωξη.
  • Το EuroparlTV, η διαδικτυακή τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χαρτογραφεί τα συχνά επικίνδυνα ταξίδια που ξεκινούν μετανάστες και αιτούντες άσυλο προς την ΕΕ κάθε χρόνο.

Οικονομία

  • Οι γονείς ανήλικων τέκνων που έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητη περιουσία θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση Ε9 για λογαριασμό των ανήλικων τέκνων τους (χωρίς να απαιτείται από τους γονείς διαφορετικός κλειδάριθμος), διευκρίνισε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
  • Υπερσυγκράτηση δαπανών καταγράφει για το 2013, το δελτίο παρακολούθησης επίτευξης στόχων του κρατικού προϋπολογισμού, γεγονός που σε ορισμένα ευαίσθητα υπουργεία και φορείς μπορεί να έχει ιδιαιτέρως αρνητικές κοινωνικές συνέπειες. Οι πραγματοποιηθήσες δαπάνες ήταν χαμηλότερες έναντι του στόχου που είχε τεθεί κατά 982,7 εκατ. ευρώ (ή 1,9%). Ωστόσο, οι επιδόσεις και η υπακοή στους στόχους διαφέρει από φορέα σε φορέα. Αναλυτικά τα στοιχεία.
  • Δύο σημαντικές χαλαρώσεις επί των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται στις τράπεζες ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου, καθώς έχουν ικανοποιηθεί όλα τα ορόσημα του δεύτερου σταδίου που προβλέπονται στον οδικό χάρτη σταδιακής χαλάρωσης των έκτακτων μέτρων.

Αθλητισμός

  • Τον κακό "δαίμονά" της, την Έβερτον, αντιμετωπίζει η Τσέλσι στην "αυλαία" της 27ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Δύσκολες εκτός έδρας αποστολές περιμένουν τις συμπρωτοπόρους Μπαρτσελόνα (παίζει με την Ρεάλ Σοσιεδάδ) και Ατλέτικο Μαδρίτης (με την Οσασούνα), στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, αντίθετα με τη Ρεάλ Μαδρίτης που υποδέχεται την Έλτσε. Εντός έδρας αγωνίζονται Γιουβέντους και Νάπολι ενώ εκτός η Ρόμα στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του καμπιονάτο.
  • Με τις αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής συνεχίζεται, το προσεχές τριήμερο, το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός έχει εκτός έδρας αποστολή με τον ΟΦΗ πριν από το ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Champions League, ενώ ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Πανθρακικό και ο Ατρόμητος θα φιλοξενήσει την Ξάνθη. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Εργοτέλη, ενώ χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα γίνουν οι αγώνες Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος, Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης, Πλατανιάς-Αρης, ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια και Καλλονή-Παναιτωλικός.
  • Έπεσαν οι υπογραφές και ο Γουέιν Ρούνι θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως το 2019, όταν και θα είναι 34 ετών. Ο Άγγλος διεθνής επιθετικός, ο οποίος την Τρίτη θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, θα αμείβεται με 300.000 λίρες την εβδομάδα και όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση αναμένεται να γίνει πρεσβευτής του συλλόγου.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου