Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, 2014

  • Η έκθεση για ένα «Νέο Σύμφωνο για την Ευρώπη» θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), το οποίο στοχεύει με τις πρωτοβουλίες του να ξεκινήσει μία ανοιχτή και διαδραστική συζήτηση για το Μέλλον της Ευρώπης.
  • Ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσε η Αστυνομία για τον εντοπισμό κρατούμενου ο οποίος απέδρασε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 5 το απόγευμα της Τρίτης. Τελικά, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν μία ώρα και 15 λεπτά αργότερα στην κατοικία του στα Λιόσια.
  • Την αποχώρησή της από το ευρωψηφοδέλτιο της λεγόμενης «Ελιάς» αποφάσισε την Τρίτη η πρωτοβουλία των «58». Την σχετική απόφαση ανακοίνωσε ο Γιάννης Βούλγαρης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο την Τρίτη. Οι «58» θα συμμετέχουν μόνο ως παρατηρητές στη συνδιάσκεψη της Κεντροαριστεράς στις 8 και 9 Μαρτίου.
  • «Στηρίζουμε τις προσπάθειες και τις αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και του προέδρου της» δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, επισημαίνοντας ότι το κοινό ανακοινωθέν τοποθετεί τα πάντα υπό τον έλεγχο του κυπριακού λαού, αλλά η συμφωνία πρέπει να είναι ώριμη για να γίνει αποδεκτή μέσω δημοψηφίσματος, διαφορετικά αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες. Οι αντιδράσεις των κομμάτων.
  • Ολιγόωρη επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στην επίσημη παρουσίαση της δημιουργίας της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για τη διαχείριση των ιδίων πόρων της ΕΕ.

Κόσμος

  • Οι δικηγόροι του μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών, Χουακίν Γκουσμάν, πέτυχαν προσωρινή διαταγή για μη έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών και όπλων, σύμφωνα με την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή.
  • Ανησυχία και προβληματισμός για τη φημολογούμενη συμφωνία πώλησης όπλων από το Ιράν στο Ιράκ, ύψους 195 εκατ. δολαρίων, επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες παρά τις διαψεύσεις της ιρακινής κυβέρνησης. Η Ουάσινγκτον παρακολουθεί το ζήτημα, τονίζει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνει, ενώ την ίδια στιγμή ο ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν προτείνει να επανεξεταστεί η πώληση ελικοπτέρων Απάτσι από τις ΗΠΑ στη Βαγδάτη.
  • Κοιτώντας προς πάσα κατεύθυνση, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ προειδοποιεί κατόπιν συνάντησης με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας για «επικίνδυνες ενδείξεις» αποσχιστικών τάσεων στην Κριμαία και απειλές για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Ρωσόφωνος δήμαρχος διορίστηκε στη Σεβαστούπολη, το λιμάνι της Κριμαίας όπου σταθμεύει ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας, και όπου έκαναν την εμφάνισή τους δύο τεθωρακισμένα...
  • Την ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής Βουλής εξασφάλισε η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι με 378 θετικές ψήφους, 220 αρνητικές και μια αποχή, έπειτα από μία κοινοβουλευτική συνεδρίαση κατά την οποία ο Ενρίκο Λέτα απέφυγε επιμελώς όχι μόνο να τον χαιρετήσει, αλλά ακόμη και να τον κοιτάξει. Ο 39χρονος Ρέντσι επανέλαβε τις κύριες προτεραιότητες της κυβέρνησής του, τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να καταλάβουν πως ο υπόλοιπος κόσμος τρέχει με διπλάσια ταχύτητα από εκείνη της Ευρώπης.
  • Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή στο Πεντάγωνο να καταρτίσει σχέδιο για ενδεχόμενη πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν έως τα τέλη του έτους, δεδομένης της άρνησης που έχει επιδείξει μέχρι στιγμής ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι να υπογράψει τη διμερή συμφωνία ασφαλείας που θα επιτρέψει την παραμονή περιορισμένου αριθμού στρατιωτών πέραν του 2014. Το μήνυμα-προειδοποίηση μετέφερε προσωπικά ο Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Χαμίντ Καρζάι.

Οικονομία

  • Συνεχείς συναντήσεις, έντονη κίνηση στο ελληνικό περίπτερο και ζωντανές αναμεταδόσεις από το web radio της ελληνικής αποστολής, χαρακτήρισαν την δεύτερη ημέρα της παρουσίας της Ελλάδας στο Mobile World Congress. Έντονη είναι η ελληνική παρουσία τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και με ανταποκρίσεις στο ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση web radio.
  • Η πτώση των τιμών των κατοικιών αναμένεται να περιορισθεί σημαντικά το 2014, ενώ ουσιαστική σταθεροποίηση, στα πολύ χαμηλά επίπεδα που έχουν διαμορφωθεί, προβλέπεται από το 2015, αναφέρεται στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της Alpha Bank.
  • Διαψεύδει το ΔΝΤ τις αναφορές των Financial Times ότι προσδιορίζει στα 20 δισ. ευρώ τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών. «Δεν έχουμε την παραμικρή σχέση με αυτό το δημοσίευμα», σημείωσε καλά ενημερωμένη πηγή στην Ουάσινγκτον.

Αθλητισμός

  • Ο πρωτομάστορας της εκπληκτικής αυτής βραδιάς, ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ, αφού έζησε το 90άλεπτο μέσα από τη δική του σκοπιά και ξεπέρασε το άγχος μιας μάχης κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο τέλος ξέσπασε σε πανηγυρισμούς. «Όποιος νομίζει ότι μετά από το 2-0 στο Καραϊσκάκη έχουμε ήδη προκριθεί, τότε είναι πολύ γελασμένος», είπε με νόημα ο Μίτσελ. Μαρινάκης: «Είμαστε εδώ να στηρίξουμε το όνειρο». Από την πλευρά της Γιουνάιτεντ, ο Ντέιβιντ Μόγιες στη συνέντευξη Τύπου, προσπάθησε να βρει τον λόγο που οδήγησαν την ομάδα στην η χειρότερή της εμφάνιση στην Ευρώπη επί των ημερών του, όπως τόνισε ο ίδιος, αλλά πρόσθεσε πως η ομάδα του μπορεί να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0 στο «Όλντ Τράφορντ».
  • Ένας… διαβολεμένος Ολυμπιακός, ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά, όλες τις ισορροπίες και τα δεδομένα ανάμεσα στο ελληνικό και το αγγλικό ποδόσφαιρο και έγραψε μία χρυσή σελίδα στην Ιστορία του, φτάνοντας στο 2-0 απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ναι, δεν «χτύπησε» ο δαίμονας του τυπογραφείου, οι Πειραιώτες για την ακρίβεια ισοπέδωσαν τους μέχρι χθες αήττητους στην Ευρώπη «Μπέμπηδες» και έφτασαν σε έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο. Πλέον, ο Ολυμπιακός μπορεί να αποκαλεί τον εαυτό του ως «φαβορί» για την πρόκριση στους «8» του Champions League, έχοντας να ολοκληρώσει το έργο του στις 19/3 στη ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ».
  • Την απάντηση του Φερνάντο Σάντος περιμένουν αύριο, Τετάρτη, στην ΕΠΟ στην πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του Πορτογάλου προπονητή μέχρι το Euro 2016.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου