Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2014

  • Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ προειδοποιώντας για επιδείνωση του καιρού τη Δευτέρα και την τρίτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και τα χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
  • Έκλεισαν το απόγευμα της Κυριακής οι κάλπες για την πρώτη μέρα εκλογών στους 63 δικηγορικούς συλλόγους της χώρας. Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ψήφισαν 3.520 δικηγόροι από τους 21.471 εγγεγραμμένους, ενώ στη Θεσσαλονίκη 1.410 δικηγόροι, σε σύνολο 6.330 εγγεγραμμένων μελών.
  • Με ναζιστικό χαιρετισμό, στον οποίο ανταποκρίθηκαν πολλοί από τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής, άνοιξε και έκλεισε την ομιλία του ο βουλευτής της ΧΑ Μιχάλης Αρβανίτης, κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στην Χερσόνησο Ηρακλείου για την παρουσίαση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης, του εν ενεργεία αστυνομικού Γιώργου Σπυρόπουλου. Επιπλέον, ο Μ.Αρβανίτης εξαπέλυσε απειλές κατά των ανακριτριών που έχουν ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ.
  • Προφυλακιστέος κρίθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο συνδικαλιστής του υπουργείου Περιβάλλοντος που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων. Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν άλλοι έξι κατηγορούμενοι.
  • Με τους θανάτους από τη γρίπη να έχουν φθάσει τους 58, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατήγγειλε ότι φέτος έμεινε εκτεθειμένο το 40% του πληθυσμού υψηλού κινδύνου, που δεν κατάφερε να εμβολιαστεί. «Είναι τραγικό να πεθαίνουν άνθρωποι για ένα εμβόλιο των 6 ευρώ» τονίζουν οι γιατροί.

Κόσμος

  • Οι Σκοτσέζοι αντιμετωπίζουν πλέον με μεγαλύτερη επιφύλαξη την ιδέα να ανεξαρτητοποιηθούν από το Ηνωμένο Βασίλειο έπειτα από 307 χρόνια, δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις ενόψει του δημοψηφίσματος του Σεπτεμβρίου.
  • Εγκλωβισμένη στη διελκυστίνδα Ανατολής-Δύσης που ξυπνά ψυχροπολεμικό κλίμα και τροφοδοτεί έναν ακήρυχτο εμφύλιο πόλεμο, η Ουκρανία κινδυνεύει να οδηγηθεί σε διχοτόμηση. Η Ρωσία καταγγέλλει ότι η αντιπολίτευση κατέλαβε την εξουσία, ενώ η Δύση προειδοποιεί το Κρεμλίνο να μην παρέμβει στην ουκρανική κρίση με στρατεύματα ή οικονομικά όπλα. «Προτεραιότητα η Ευρώπη» λέει ο μεταβατικός πρόεδρος Τουρτσίνοφ παραμονή της επίσκεψης της Κάθριν Άστον στο Κίεβο. Ενώπιον δύσκολων επιλογών ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος προς το παρόν σιωπά...
  • Ο Μοχάμεντ Μόρσι παρέδωσε στο Ιράν κρατικά μυστικά που αφορούν την ασφάλεια της χώρας, υποστηρίζουν οι αιγύπτιοι εισαγγελείς σε μία από τις τέσσερις δίκες του έκπτωτου προέδρου. Στο εδώλιο κάθονται και αρκετά μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η οποία χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική οργάνωση μετά την εκδίωξη του Μόρσι από το στρατό τον περασμένο Ιούλιο.
  • Το βλέμμα της στις προεδρικές του Μαΐου στρέφει η Γιούλια Τιμοσένκο, αρνούμενη να αποδεχτεί την πρωθυπουργία στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας που καλούνται να συγκροτήσουν έως την Τρίτη οι Ουκρανοί βουλευτές. Ο στενότερος συνεργάτης της Τιμοσένκο, νυν πρόεδρος της Βουλής, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ, αναλαμβάνει μεταβατικός πρόεδρος. Η Δύση ποντάρει στο χαρτί Τιμοσένκο -η οποία ήδη δέχτηκε τηλεφώνημα Μέρκελ και προσεχώς θα την συναντήσει. Φωτορεπορτάζ από το Κίεβο.
  • Το τεντωμένο σκοινί πάνω στο οποίο ισορροπεί η Ουκρανία εν μέσω των καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων αντικατοπτρίζει συγκέντρωση 2.000 Ουκρανών στη Σεβαστούπολη, όπου διατηρεί ναυτική βάση ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας, με συνθήματα «ενάντια στους φασίστες που έχουν καταλάβει την εξουσία στο Κίεβο». Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα φιλορωσικών κινημάτων.

Οικονομία

  • Σε κρίσιμη ημερομηνία αναδεικνύεται η 10η Μαρτίου για την κυβέρνηση, καθώς κατά το επικείμενο Eurogroup η ελληνική πλευρά ευελπιστεί να έχει κλείσει τη συμφωνία με την τρόικα ώστε να λάβει το «πράσινο φως» για τη δόση, ενώ επιπλέον αναμένει την πρώτη ένδειξη για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος.
  • Ποσά περίπου 100 εκατ. ευρώ εισπράττονται από τους έως τώρα ελέγχους, από το υπουργείο Οικονομικών, στους καταλόγους με τα εμβάσματα και τις off shore εταιρίες. Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση για τους ελέγχους σημαντικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται σε εξέλιξη, την οποία είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.
  • Ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν δεν αποκλείει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, όπως ο ίδιος δηλώνει στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου