Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2014

  • Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή και τον εισαγγελέα οι τέσσερις από τους πέντε συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται, σύμφωνα με την αστυνομία, σε υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων. Μεταξύ των προφυλακισθέντων για την υπόθεση περιλαμβάνεται ο πρόεδρος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ Γιώργος Σπανός, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Ατρόμητος. Ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων, ένας τελωνειακός και ένας μηχανικός πλοίου συμπεριλαμβάνονται ακόμη σε αυτούς που προφυλακίστηκαν.
  • Αλλάζει, από τις 23 Φεβρουαρίου, ο κυκλοφοριακός χάρτης στον Πειραιά, με αφορμή την έλευση του τραμ στις αρχές του 2016 και του μετρό το 2017. Για τις μονοδρομήσεις σε κεντρικούς άξονες της πόλης έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες εργασίες. Δείτε πως θα αλλάξει ο κυκλοφοριακός χάρτης του Πειραιά. Δείτε τους χάρτες με τις αλλαγές...
  • «Γκρίζες ζώνες» στο κοινό ανακοινωθέν στο οποίο κατέληξαν οι Νίκος Αναστασιάδης και Ντερβίς Έρογλου, βάσει του οποίου επαναλαμβάνονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό, διαπιστώνει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Σοκαριστικές είναι οι εικόνες μέσα από το νοσοκομείο «Αγ.Παύλος» των φυλακών Κορυδαλλού, που ανεβάζουν τα τελευταία 24ωρα στο Τwitter οι νοσηλευόμενοι απεργοί πείνας. Οι κρατούμενοι θέλουν να προβάλλουν τις συνθήκες υπό τις οποίες νοσηλεύονται, κάνουν λόγο για κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών όπως η ψώρα και η φυματίωση και καταγγέλλουν ότι η αρμόδια εισαγγελέας αρνήθηκε να επισκεφθεί το χώρο, λέγοντας πως «έχει οικογένεια»...
  • Σφοδρότατη επίθεση εναντίον ορισμένων ΜΜΕ και σχολιαστών εξαπολύει, με σχόλιό του, ο στενός συνεργάτης του Γ.Παπανδρέου σε θέματα Τύπου, Γιώργος Ελενόπουλος, με αφορμή τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα και σχόλια για το θέμα των ΜΚO.

Κόσμος

  • Ένα 24ωρο μετά την πολιτική συμφωνία για να μπει τέλος στην αιματοχυσία, τα πάντα στην Ουκρανία μοιάζουν να κρέμονται από μία κλωστή. Η καθαίρεση Γιανουκόβιτς από τη Βουλή, η προκήρυξη εκλογών για τις 25 Μαΐου, αλλά και η απελευθέρωση της Τιμοσένκο «φουντώνουν» και πάλι την κόντρα Δύσης-Ρωσίας για το μέλλον της χώρας. Όσο για τον Γιανουκόβιτς, δηλώνει πρόεδρος από άγνωστη τοποθεσία.
  • Nα κρατήσουν ζωντανή τη φλόγα των διαδηλώσεων κάλεσε τους χιλιάδες συμπολίτες της που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου η Γ.Τιμοσένκο, η οποία αφέθηκε ελεύθερη μετά από τρία χρόνια φυλάκισης για διαφθορά. Θολό παραμένει το τοπίο στη χώρα με τον έκπτωτο Γιανουκόβιτς να δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις της Βουλής.
  • Περισσότεροι από 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν τα τελευταία δύο 24ωρα στο Ιράκ, σε συγκρούσεις μεταξύ σουνιτών ανταρτών και δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας. Ενδεικτικό της κλιμάκωσης των συγκρούσεων είναι το γεγονός ότι οι αντάρτες κατέλαβαν για κάποιες ώρες την πόλη Αλ Σαϊνίγια στο βόρειο Ιράκ, αφού πρώτα βομβάρδισαν το τοπικό αρχηγείο της αστυνομίας.
  • Στη διάθεση των διαδηλωτών, αλλά και των ξένων ΜΜΕ τέθηκε η θερινή κατοικία του προέδρου της Ουκρανίας. Πολίτες της χώρας, ανταποκριτές και δημοσιογράφοι έβγαζαν φωτογραφίες στο εσωτερικό, αλλά και στους κήπους του μεγάρου. Οι εικόνες θύμιζαν αντίστοιχες από την πτώση άλλων καθεστώτων.
  • Νέες ταραχές ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όταν η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους χιλιάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να καταγγείλουν τον νόμο-«δερβέναγα» στο Διαδίκτυο.

Οικονομία

  • Γεμάτο με... ραντεβού με την εφορία είναι το 2014, καθώς το μπαράζ νέων φόρων αλλά και οι αλλαγές σε αρκετούς υπάρχοντες μεταφράζονται σε πλήθος φορολογικών υποχρεώσεων. Μάλιστα, όσοι δεν είναι συνεπείς, βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι μεγαλύτερα από την ίδια την οφειλή.
  • Γεμάτη ήταν η ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών. Μετά τη συνάντηση τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο Γ.Στουρνάρας εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ως προς την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα. Λάθη έχουν γίνει και από τις δύο πλευρές, απάντησε ο ΥΠΟΙΚ στον Όλι Ρεν.
  • Στην Αθήνα καταφθάνουν από σήμερα τα κλιμάκια της τρόικας, για να ξεκινήσουν τη Δευτέρα την αξιολόγηση του προγράμματος. Στις διαπραγματεύσεις το βάρος δεν θα πέσει στο δημοσιονομικό κενό και στα μέτρα που θα απαιτηθούν, αλλά στην «εργαλειοθήκη» που έχει προτείνει ο ΟΟΣΑ για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στους φόρους υπέρ τρίτων, στην μείωση των εργοδοτικών εισφορών, στο κλείσιμο φορέων του Δημοσίου, στις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και στις αποχωρήσεις στο δημόσιο τομέα.

Αθλητισμός

  • Σοκ στον Ατρόμητο. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ και της εταιρείας ΕΤΕΚΑ κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον 7ο ανακριτή Πειραιά, σε υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων. Στη φυλακή, μαζί με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, οδηγούνται και ακόμη τρεις από τους πέντε (μαζί με τον Σπανό) συλληφθέντες. Στο άκουσμα της απόφασης δημιουργήθηκαν σοβαρά επεισόδια από συγγενείς των κατηγορούμενων και εργαζόμενους της ΕΤΕΚΑ με αποτέλεσμα να υπάρξει επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου