Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Κύπρος: Αρχιεπίσκοπος και Μουφτής συμφώνησαν ότι μόνος δρόμος είναι η συνύπαρξη

«Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από την συνεργασία, την επικοινωνία και την συνύπαρξη στην Κύπρο» τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση , μετά την συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου με τον Μουφτή Ταλίπ Αταλάϊ.
Η συνάντηση των δύο θρησκευτικών ηγετών έγινε στην κατοικία του Σουηδού πρέσβη, Κλάους Γκίερσοου, και ο Μουφτής ήρθε στις περιοχές ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας από τα κατεχόμενα.
Ο Ταλίπ Αταλάϊ έχει γεννηθεί στην επαρχία Εντερμλί της Τουρκίας και εγκαταστάθηκε με τους γονείς του στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου μετά το 1974.
Η ανακοίνωση καλωσορίζει την αποφασιστικότητα των ηγετών των δύο κοινοτήτων να αρχίσουν ξανά διαπραγματεύσεις με τρόπο αποδοτικό και διατυπώνεται η ελπίδα ότι θα φθάσουν σε μια λύση, όπως αυτή έχει εκφραστεί μέσα από την κοινή ανακοίνωση της 11ης Φεβρουαρίου.
«Η πίστη μας στο Θεό είναι η ελπίδα μας. Σε Αυτόν στρεφόμαστε γιατί τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν πιστεύεις στο Θεό», αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έστειλε το μήνυμα ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες στο νησί συνεργάζονται και υπάρχει μεταξύ τους αγάπη και αλληλοκατανόηση. Σημείωσε ακόμη ότι ο ρόλος της Άγκυρας στις συνομιλίες είναι ζωτικής σημασίας.
Ο Μουφτής δήλωσε ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες στέλνουν μήνυμα ειρήνης και μιλούν διαφορετική γλώσσα από τους πολιτικούς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου