Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Πρωτοσέλιδη είδηση στα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

Τη διαπίστωση που έκανε ο Υπουργός Υγείας της Ελλάδος θα μπορούσε να κάνει ο καθένας ακόμα και τα μέσα ενημέρωσης, αλλά, δεν το ζήτησαν!!!
Τα χρήματα πάντα ήταν στον ειδικό λογαριασμό.  
Συγκεκριμένα από την ώρα που μπήκε η πρώτη επιταγή από την ίδια την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων όποια προσφορά έμπαινε έμενε εκεί και εκεί είναι μέχρι σήμερα μέχρι να έρθουν οι λογαριαμοί
Αλλά όσο μεγάλωνε το ποσό οι ανεύθυνοι και "κουτοπόνηροι" έλεγαν ότι ήθελαν. 


Όποιος ήταν στον κύκλο της Ομοσπονδίας (Διοικητικό Συμβούλιο, Ελεγκτές, Δικηγόρος, Πρώην Πρόεδροι που παρευρίσκονταν στις συνεδριάσεις) είχαν πλήρη εικόνα για τον λογαριασμό "Myrto's Fund".Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές ο λογαριασμός Myrto's Fund άνοιξε από την Ομοσπονδία με ένα ορισμένο σκοπό να αγοραστεί το ειδικό μηχάνημα επικοινωνίας για να βοηθηθεί η άτυχη κοπέλα που έπεσε θύμα ενός αλήτη που βρέθηκε στο δρόμο της. Μετά προέκυψε η ειδική εγχείρηση στο Νοσοκομείο Παίδων και η μητέρα της Μυρτούς ζήτησε να την βοηθήσουμε γιατί το Ελληνικό Δημόσιο δεν κάλυπτε τα έξοδα που σύμφωνα με πληροφορίες της μητέρας της Μυρτούς ήταν της τάξεως των $85,000-$92,000.
Υπήρξε επικοινωνία με την κ. Βασιλική 
Πάππα και το Cardiac Fund όπου η κ. Πάππα με την συμβολή της έγιναν 2 πράγματα πρώτο ότι έγινε έκπτωση (υπολογίζεται ότι το όλο ποσό κατέβηκε στις $45,000-$50,000 από το σχεδόν διπλάσιο και δεύτερο ότι με τη δική της εγγυητική υπογραφή έγινε η εγχείρηση γιατί διαφορετικά σύμφωνα με τα δεδομένα όταν πρόκειται για αασθενή από το εξωτερικό καταβάλλεται όλο το ποσό πριν γίνει η εγχείρηση. Με το σκεπτικό βέβαια ότι η Ομοσπονδία θα πληρώσει το λογαριασμό για τον οποίο είχε εγγυηθεί η κ. Βασιλική Πάπα. Υπάρχει επιστολή της κυρίας Πάππα με τα ανωτέρω.
Μάλιστα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συμπεριέλαβε σε απόφασή της "όλα τα χρήματα του λογαριασμού θα διατεθούν για νοσήλια της άτυχης 
Μυρτούς μέχρι και το τελευταίο δολάριο.
Οι γονείς της 
Μυρτούς γνώριζαν για τις ενέργειες της Ομοσπονδίας και υπάρχουν και έγγραφες αποδείξεις αλλά και βίντεο από την ομιλία της μητέρας της στην εκδήλωση που έγινε στις 7 Δεκεμβρίου, 2013 για να βοηθηθεί η Μυρτώ για όποια νοσήλια δεν κάλυπτε το Ελληνικό Δημόσιο ή άλλα Ταμεία. Κοντά 550 άτομα ήσαν στην εκδήλωση αυτή (κόπηκαν 500 εισιτήρια) και με άλλες δωρεές το βράδυ αυτό συγκεντρώθηκε το ποσόν το $32,000 καθαρά αφού η Ομοσπονδία πλήρωσε κάποια έξοδα και πολλοί άνθρωποι έκαναν δωρεά τα φαγητά, τη μουσική και κατέβαλαν προσωπική εργασία. Το χρήματα από το μπαρ πήγαν για την αίθουσα της κοινότητας. Η Ομοσπονδία δεν είχε να κάνει τίποτα με τα έσοδα του μπαρ. Οι $32,000 που συγκεντρώθηκαν από την είδοδο και τις δωρεές μετρήθηκαν από τον ταμία και τους υπεύθυνους και κατατέθηκαν στο λογαριασμό "Myrto's Fund" την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου όταν άνοιξε η Τράπεζα.
Μετά από αυτές τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων και την άμεση συμπαράσταση και συμμετοχή του Ελληνισμού από τη 
Βοστώνη και άλλα μέρη του κόσμου.

Ο δικηγόρος της μητέρας ζήτησε γραπτώς να δοθούν τα χρήματα που συγκέντρωσε η Ομοσπονδία σε λογαριασμό της μητέρας σε Τράπεζα της προτιμήσεως της. Μάλιστα με κάπως προκλιτικό τρόπο για τον οποίο θα πούμε ποιό πολλά όταν θα έρθει η ώρα αφού στις επιστολές e-mails ενώ στην αρχή είπε ότι ο έρανος ήταν παράνομος μετά απειλούσε ότι θα πάει στο Γενικό Εισαγγελέα (κάτι που είχε ήδη κάνει η Ομοσπονδία). Με άλλα λόγια ήθελε να βγουν τα χρήματα από τον ειδικό λογαριασμό και να πάνε σε τράπεζα και λογαριασμό της μητέρας της Μυρτούς για να τα διαχειρίζεται!
Βέβαια κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει βάση της πρωταρχικής απόφασης της Ομοσπονδίας και την 
υποχρέωση που είχε νομικά και στους δωρητές.
Να σημειώσουμε ότι στο παρελθόν σε 
παρόμοιες περιπτώσεις οι συγγενείς ασθενών που βρέθηκαν στη Βοστώνη εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση.
Κάπου εκεί και μετά από ασύστολα ψεύδη "δημοσιευμάτων" το πράγμα ξέφυγε με αποτέλεσμα χωρίς να έχει συμβεί ουδεμία ατασθαλία άνθρωποι που έκαναν το παν για να συγκεντρωθούν τα χρήματα να κινδυνέψουν να διασυρθούν στη κοινή γνώμη.
Μετά από κάποιο σημείο και μετά όλοι κατάλαβαν ότι η "κίτρινη δημοσιογραφία" δημιούργησε ένα θέμα το οποίο δεν υπήρχε αφού όλα τα χρήματα ήταν και είναι στο λογαριασμό και η Ομοσπονδία περιμένει τα παραστατικά για να πληρώσει.
Η Ομοσπονδία ζήτησε και είχε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. 
Γεωργιάδη για να γίνει ενημέρωση εκατέρωθεν. Έγινε συζήτηση και οι αποδείξεις με τα statements της Τράπεζας, όχι αντίγραφα αλλά τα originals τα είδε ο Έλληνας Υπουργός.
Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η υπόθεση με τη Μυρτώ κόστισε πολλά χρήματα και 
ευαισθητοποιηθήκαμε κι εμείς όπως και εσείς να βοηθηθεί η κοπέλα. Είπε ότι οι λογαριασμοί δεν έχουν πληρωθεί και ότι θα μπορούσε να γίνει συμψηφισμός με τα χρήματα που έχετε συγκεντρώσει.
Τελειώνοντας θέλω να τονίσω ότι τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον, οι άνθρωποι που ενδιαφέρθηκαν να συγκεντρωθούν τα χρήματα για να βοηθηθεί η Μυρτώ δεν θα ασχοληθούν για κάποιο άλλο παιδί που θα ήθελε βοήθεια.  
Αντί ένα ευχαριστώ έδωσαν πίκρα στην Ομοσπονδία και στην Ομογένεια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου