Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2014

  • Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας καθηγητών, σχολικών φυλάκων και καθαριστριών κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και προχώρησε σε 17 προσαγωγές. Ανάμεσα στους προσαχθέντες, που έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ, είναι και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης. Οι διαδηλωτές, αλλά και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο.
  • «Η Πρωτοβουλία των 58 συνεχίζει με ενότητα και αυτοπεποίθηση την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης και στηρίζει τον αγώνα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών», σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας της Πρωτοβουλίας των «58» η οποία συνεδρίασε την Πέμπτη το βράδυ.
  • Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00, πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), η οποία θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ), Κ.Μανιατόπουλο. Στη στάση εργασίας δεν θα συμμετάσχει το προσωπικό που εμπλέκεται στην κυκλοφορία των δρομολογίων Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα.
  • Την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για την παραχώρηση του Ελληνικού εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς του «τοπόσημο των αγώνων των κινημάτων πόλης για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου». Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «εκτροφείο σκανδάλων» του ΤΑΙΠΕΔ και προειδοποίησε ότι «τίποτα και κανένας δε θα ξεχαστεί».
  • Τρεις γυναίκες ηλικίας 16, 17 και 19 ετών συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες έξω από τον περιφραγμένο χώρο του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού, από αστυνομικούς του ΤΑ Κορυδαλλού, ενώ επιχειρούσαν να ρίξουν μέσα στο προαύλιο των φυλακών ένα δέμα με ναρκωτικά, κινητά και εξαρτήματα.

Κόσμος

  • Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ταϊλάνδη, εξαιτίας σύγκρουσης λεωφορείου με φορτηγό. Το λεωφορείο μετέφερε μαθητές και δασκάλους, οι οποίοι πήγαιναν εκδρομή. Τουλάχιστον 44 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
  • Δεν είναι τίποτα άλλο παρά «μία σταγόνα στον ωκεανό» σύμφωνα με την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) τα σχεδόν 7.500 δέματα με τρόφιμα που έχει καταφέρει να διανείμει από τον Ιανουάριο στους πρόσφυγες του καταυλισμού Γιαρμούκ στα νότια της Δαμασκού που τελεί υπό πολιορκία από το καλοκαίρι του 2013...
  • Σε δημοψήφισμα θέτει το Κοινοβούλιο της Κριμαίας το μελλοντικό καθεστώς της ρωσόφωνης αυτόνομης δημοκρατίας, ανακοινώνοντας ότι στις 25 Μαΐου -ανήμερα των προεδρικών εκλογών- στήνει κάλπες στη χερσόνησο για τη «διεύρυνση της αυτονομίας». Η ανακοίνωση ακολουθεί την επανεμφάνιση Γιανουκόβιτς, και έρχεται εν μέσω των ρωσικών στρατιωτικών γυμνασίων και του μπαράζ προειδοποιήσεων της Δύσης προς το Κρεμλίνο να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
  • Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ιράκ την Πέμπτη σε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων κυρίως εναντίον σιιτών στόχων σε όλη τη χώρα. Η πλέον αιματηρή επίθεση σημειώθηκε στη συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, όπου μοτοσικλέτα παγιδευμένη με εκρηκτικά ανατινάχτηκε σε μάντρα με μεταχειρισμένα οχήματα σπέρνοντας πανικό και θάνατο.
  • Οι υπουργοί Άμυνας των κρατών-μελών NATO συμφώνησαν να καταρτίσουν σχέδιο για όλες τις πιθανές επιλογές της Συμμαχίας σε ό,τι αφορά τη μελλοντική δράση της στο Αφγανιστάν, περιλαμβανομένου του ενδεχομένου να χρειαστεί να αποσύρει όλες τις δυνάμεις της στα τέλη του 2014, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Οικονομία

  • Λήγει σημερα, Παρασκευή, η προθεσμία για χιλιάδες δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν κίνδυνο κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας τους και μπορούν να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση κατά των πλειστηριασμών.
  • Τον Θεόδωρο Φέσσα θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒ για τη θέση του προέδρου του ΔΣ του ΣΕΒ, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα ύστερα από εισήγηση της επιτροπής αξιολόγησης υποψηφιοτήτων.
  • Με συνολικό τίμημα ύψους 11,152 εκατ. ευρώ, πωλούνται από το ΤΑΙΠΕΔ τρία ακίνητα του Δημοσίου στο εξωτερικό. Το συγκεκριμένο τίμημα είναι, σύμφωνα με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσιου (ΤΑΙΠΕΔ), υψηλότερο κατά 22,5% από τις τιμές εκκίνησης και το Ταμείο ενέκρινε τον πίνακα κατάταξης των έγκυρων οικονομικών προσφορών.

Αθλητισμός

  • Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην κατάφερε να διεκδικήσει την πρόκριση στη Λισσαβόνα, τουλάιχιστον όχι ως το τέλος, αφού μέχρι την αποβολή του Κατσουράνη στο 68' που απέφερε και το 1-0, ο «Δικέφαλος» παρέμενε «ζωντανός» και ζητούσε το κάτι παραπάνω, όμως, ο Χουμπ Στέφενς, δήλωσε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του και την προσπάθεια των παικτών του. Ο Ολλανδός τεχνικός, με δηλώσεις του στον «ANT1» μετά το τέλος του ματς, δήλωσε απογοητευμένος μόνο από το βαρύ 3-0, ενώ τόνισε πως η αποβολή του Κατσουράνη ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα τονίζοντας πως ο Έλληνας διεθνής μέσος του είπε πως είχε βρει τη μπάλα στην επίμαχη φάση.
  • Στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι της βραδιάς (μέχρι τώρα) στις ρεβάνς της φάσης των «16» του Europa Leaguε, η Πόρτο κατάφερε να πάρει σπουδαία πρόκριση στην έδρα της Άιντραχτ με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 3-3, όπως συνέβη και στο «Ντραγκάο», όμως, οι Δράκοι σώθηκαν από τα εκτός έδρας γκολ. Η Νάπολι δυσκολεύτηκε αλλά προκρίθηκε επί της Σουόνσι. Η Λάτσιο δεν τα κατάφερε κόντρα στη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία, αφού παρά την ισοπαλία με 3-3, οι Βούλγαροι που ήταν το αουτσάιντερ είχαν πανηγυρίσει μεγάλη νίκη την περασμένη εμβδομάδα μέσα στη Ρώμη. Η Σαχτάρ Ντόνετσκ υπέστη οδυνηρή ήττα στην έδρα της με 2-0 και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.
  • Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 3-0 στη Λισσαβόνα από την Μπενφίκα και αποχαιρέτησε το Europa League στη φάση των «32», ενώ οι Λουζιτανοί θα συνεχίσουν στους «16» της διοργάνωσης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέρρευσε μετά την αποβολή του Κατσουράνη στο 68ο λεπτό, με τους Πορτογάλους να σκοράρουν όλα τα γκολ τους από εκείνο το σημείο και ύστερα, με τους Γκαϊτάν (70΄), Λίμα (78΄ πέναλτι) και Μάρκοβιτς (79΄). Για άλλη μια φορά, ο Στέφενς έδειξε να φοβάται περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε το παιχνίδι, ενώ και πάλι η επιμονή του Ολλανδού κόουτς στον Ολίσε αντί του Στοχ στην αρχική 11αδα δεν τον δικαίωσε. Σε κακή μέρα και οι Μαντούρο, Λούκας που δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την ομάδα τους.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου