Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ρωσία προς ΗΠΑ: Η Σούζαν Ράις να συμβουλεύσει την ηγεσία της χώρας της, και όχι την ρωσικ


Η σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Σούζαν Ράις θα πρέπει να συμβουλεύσει την ηγεσία της χώρας της, και όχι την ρωσική, να αποφύγει την προσφυγή στη βία, δήλωσε μια πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, την οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.
Η Ράις, σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε χθες Κυριακή ότι η κυβέρνηση της Μόσχας θα διέπραττε ένα «σοβαρό σφάλμα» αν αποφάσιζε να στείλει στρατεύματα στο έδαφος της Ουκρανίας.
«Έχουμε δει τις εκτιμήσεις της εμπειρογνώμονος Σούζαν Ράις, που βασίζονται σε αλλεπάλληλες στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ σε διάφορα σημεία του κόσμου, ειδικά εκεί όπου η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι κινδυνεύουν τα δυτικά δημοκρατικά πρότυπα ή τα κυβερνώντα καθεστώτα αρχίζουν πολύ φανερά 'να χάνουν τον έλεγχο», είπε η πηγή της ρωσικής διπλωματίας την οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο.
«Θεωρούμε ότι η σημερινή προεδρική σύμβουλος θα πρέπει να δώσει αυτού του είδους τη συμβουλή σχετικά με το σφάλμα της χρήσης βίας στην αμερικανική ηγεσία σε περίπτωση λήψης απόφασης για μία νέα επέμβαση», συνέχισε η πηγή.
Η Ράις, μιλώντας χθες στην εκπομπή «Meet the Press» του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC, χαρακτήρισε «σοβαρό σφάλμα» το σενάριο η Ρωσία να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στο ουκρανικό έδαφος για να υποστηρίξει μια κυβέρνηση φίλα προσκείμενη στη Μόσχα και πρόσθεσε ότι μία πιθανή διχοτόμηση της Ουκρανίας δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας, της Ευρώπης ή των ΗΠΑ.
«Δεν υπάρχει καμιά αντίφαση. . . ανάμεσα σε μια Ουκρανία που έχει μακρόχρονους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με τη Ρωσία και μια μοντέρνα Ουκρανία που επιδιώκει μια στενότερη ολοκλήρωση με τη Ρωσία. Αυτά δεν είναι κατ' ανάγκη αλληλοαποκλειόμενα», είπε η Ράις σχολιάζοντας την πολιτική κρίση στην Ουκρανία.
Πηγή: ΑΜΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου