Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Από Βρυξέλλες σε Βοστώνη ο Δ. Αβραμόπουλος


Ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Σέρβο ομόλογό του Νεμπόισα Ρόντιτς.

 Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, 2014
Για τις Βρυξέλλες αναχώρησε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και από εκεί την Παρασκευή θα μεταβεί στη Βοστώνη για ομιλία σχετικά με το ρόλο της Ευρώπης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αβραμόπουλος μετέβη χθες στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη διήμερη Σύνοδο Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ.
Ανάμεσα στα θέματα της Συνόδου είναι η ενδιάμεση έκθεση αμυντικών δυνατοτήτων της Συμμαχίας, που θα παρουσιάσει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και το Αφγανιστάν. Η ενδιάμεση έκθεση αναμένεται να υιοθετηθεί, οριστικά, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, τον προσεχή Σεπτέμβριο. Επίσης, θα συζητηθεί η θαλάσσια στρατηγική του ΝΑΤΟ, θέμα για το οποίο ο κ. Αβραμόπουλος θα ενημερώσει για τις σχετικές συζητήσεις που έγιναν στην Αθήνα, κατά την πρόσφατη άτυπη σύνοδο των Υπουργών Αμυνας της ΕΕ.
Από τις Βρυξέλλες, ο κ. Αβραμόπουλος θα μεταβεί στη Βοστώνη, όπου θα είναι ο βασικός ομιλητής σε συνέδριο που διοργανώνουν τα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Φλέτσερ, με θέμα το μέλλον της Ευρώπης.
Στο συνέδριο θα μιλήσουν, επίσης, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια και η αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας, Βέσνα Πούσιτς.
Μετά την ομιλία του στη Βοστώνη, ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες, όπου με την ιδιότητα του προεδρεύοντος των Υπουργών Αμυνας της ΕΕ, θα είναι κύριος ομιλητής σε συνέδριο για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στο συνέδριο αυτό θα μιλήσουν επίσης, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος για θέματα βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας Αντόνιο Ταγιάνι, ο επίτροπος για την εσωτερική αγορά Μισέλ Μπαρνιέ και ο υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.
Το θέμα της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας θα είναι και το αντικείμενο της συνάντησης των Υπουργών Αμυνας των χωρών της ΝΑ Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Απρίλιο στην Αθήνα.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου