Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Πρόεδρος Γερμανίας: Με πονούν όσα κάναμε στο παρελθόν στους Έλληνες


germanΟ Γιόαχιμ Γκάουκ παραδέχτηκε πως του είναι δύσκολο να φανταστεί να απολύονται τόσοι άνθρωποι από το γερμανικό δημόσιο όσοι στην Ελλάδα
Τύψεις για ό,τι έχει κάνει στο παρελθόν η Γερμανία στον ελληνικό λαό, αλλά και στις άλλες χώρες, αισθάνεται σύμφωνα με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Γερμανίας, Γιόαχιμ Γκάουκ. 
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στην deutschewelle, ο Γκάουκ επεσήμανε πως θα κάνει δύο πράγματα όταν έρθει στην Ελλάδα: «Θα κάνω μνεία στην ολέθρια γερμανική ιστορία. Το έκανα και σε άλλες χώρες, που επισκέφθηκα και θα δείξω ότι με πονούν αυτά που έκαναν στο παρελθόν οι Γερμανοί». «Θα πω επίσης», προσθέτει ο Γιόαχιμ Γκάουκ, «ότι μου είναι δύσκολο να φανταστώ να απολύονται τόσοι άνθρωποι από το γερμανικό δημόσιο όσοι στην Ελλάδα». Σε όλα αυτά επιδεικνύει κατανόηση, επισημαίνει ο γερμανός πρόεδρος, διευκρινίζοντας ότι αυτό που δεν κατανοεί είναι να επιρρίπτει κανείς στην καγκελάριο Μέρκελ την ευθύνη για την εξαθλίωση.
Ο πρόεδρος της Γερμανίας υπενθυμίζει ότι πολλές χώρες που εντάχθηκαν στην ΕΕ δεν αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο τα υπάρχοντα οικονομικά μέσα, από τα διαρθρωτικά και άλλα ταμεία και κάνει αναφορά στη σημασία της κατάρτισης, υπενθυμίζοντας τα πλεονεκτήματα του γερμανικού συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο και για άλλες χώρες.
Ενόψει της προγραμματισμένης για τις 5-7 Μαρτίου επίσκεψής του στην Ελλάδα και στην ερώτηση τι θα πει σε έναν Έλληνα νέο που είναι άνεργος εάν ο τελευταίος τον ρωτήσει γιατί θα έπρεπε να ψηφίσει ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα, ο γερμανός πρόεδρος, αφού υπενθυμίζει την αλληλεγγύη που δέχθηκε η Ελλάδα από την Ευρώπη, απαντά: «Θα τον ρωτήσω εάν πιστεύει ότι εκτός Ευρώπης θα είχε καλύτερες ευκαιρίες (δυνατότητες) και αυτό εγώ δεν το νομίζω».
Ο Γιόαχιμ Γκάουκ διακρίνει τις πρώτες ενδείξεις σταθεροποίησης της Ελλάδας και υπογραμμίζει: «Καλά θα κάνουμε, με την αρωγή μας και τις Task Force να συμβάλουμε στον σχεδιασμό της δημόσιας διοίκησης έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί το φορολογικό σύστημα και να ανταποκρίνεται η δημόσια διοίκηση στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου