Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, 2014

  • Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την ανασύσταση της αστυνομίας, του πυροσβεστικού σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
  • Στα 116 ανέρχονται τα κτίσματα που έχουν κριθεί κατεδαφιστέα («κόκκινα») μέχρι στιγμής στην Κεφαλονιά, όπως προκύπτει από τους δευτεροβάθμιους ελέγχους σε 2.545 οικοδομές.
  • Στην προγραμματισμένη για την Τρίτη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων, πρωτοβουλιών και κινήσεων για την ανασυγκρότηση και ανασύσταση της Κεντροαριστεράς ολοκληρώνεται η συζήτηση για θέματα που είχαν μείνει εκκρεμή από τη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής.
  • Σε αναθεώρηση των εισοδηματικών και άλλων κριτηρίων για τη χορήγηση της προνοιακής σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ θα προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να αρθούν οι αδικίες και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω της ισχύουσας ρύθμισης.
  • Απάντηση στα σχόλια που υπήρξαν, ιδιαίτερα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις δηλώσεις της υποψήφιας για την περιφέρεια Αττικής Ρένας Δούρου, ότι αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός υποψήφιος, έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετώντας τη λογική των δηλώσεων της.

Κόσμος

  • «Σεισμό» προκαλεί η δημοσιοποίηση στο YouTube υποκλαπέντων τηλεφωνικών συνομιλιών που αποδίδονται στον Ταγίπ Ερντογάν και γιο του Μπιλάλ, στις οποίες ο Τούρκος πρωθυπουργός φέρεται να του ζητά να απομακρύνει «μαύρα» χρηματικά ποσά -που φτάνουν το ένα δισ. δολάρια- από το σπίτι του και σπίτια συγγενών. Η ημερομηνία είναι 17 Δεκεμβρίου, η ημέρα που ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και των εισαγγελέων κατά κυβερνητικών στελεχών με την κατηγορία της διαφθοράς.
  • Οι εταιρείες που θα κλείνουν εργοστάσια τα οποία θεωρείται ότι είναι ακόμη οικονομικά βιώσιμα στη Γαλλία θα αντιμετωπίζουν βαριά πρόστιμα, βάσει νομοσχεδίου που υιοθέτησε τη Δευτέρα η γαλλική Εθνοσυνέλευση. Κάθε επιχείρηση με άνω των 1.000 εργαζομένων υποχρεούται να αναζητήσει για τουλάχιστον τρεις μήνες δυνητικό αγοραστή και εάν δεν το πράξει θα επιβάλλεται πρόστιμο 28.000 ανά απολεσθείσα θέση εργασίας μέχρι του 2% των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της εταιρείας.
  • Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του προέδρου της Ουγκάντας να υπογράψει τον νόμο που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι επανεξετάζουν τις διμερείς σχέσεις με την κυβέρνηση της χώρας, ανάμεσά τους και τα προγράμματα βοήθειας που επικεντρώνονται στην καταπολέμηση του AIDS.
  • Το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε σχέδια για τη συρρίκνωση του αμερικανικού στρατού. Το μέγεθός του αναμένεται να φτάσει στο μικρότερο επίπεδο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η κίνηση αυτή γίνεται σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους.
  • Στη Γερμανία θα μεταβεί η Γιούλια Τιμοσένκο προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη σπονδυλική στήλη, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που της απηύθυνε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική τους επικοινωνία μετά την αποφυλάκιση της ηγέτιδος της ουκρανικής αντιπολίτευσης. Πριν τη μετάβαση στη Γερμανία η Τιμοσένκο θα λάβει μέρος στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις 6 Μαρτίου στο Δουβλίνο.

Οικονομία

  • Υπέρ της υιοθέτησης του συνόλου των προτάσεων του ΟΟΣΑ για τον ανταγωνισμό, με λίγες τεκμηριωμένες εξαιρέσεις, επέμειναν οι εκπρόσωποι της τρόικα στη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη. Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου η τρόικα «δεν απέρριψε τίποτε, αλλά και δεν έκανε τίποτε δεκτό», που σημαίνει ότι θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.
  • Στην διευκρίνιση ότι η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα για τη χορήγηση 150 ευρώ ανά μήνα σε εργαζομένους στο Δημόσιο δεν συνιστά επαναφορά του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας προχώρησε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση του sansimera.gr.
  • Σύσσωμη η ελληνική αποστολή αλλά και εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης ήταν παρόντες στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στο Mobile World Congress, όπου η Ελλάδα συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με εθνικό περίπτερο.

Αθλητισμός

  • Με το «δεύτερο πιάτο» των πρώτων αγώνων για την «φάση των 16», συνεχίζεται το προσεχές διήμερο το Champions League. Το ελληνικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παράλληλα, η Ντόρτμουντ που παρουσιάζει αγωνιστική κάμψη, έχει δύσκολη αποστολή στη Ρωσία με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (19:00). Επίσης, την Τετάρτη, η Τσέλσι που θα φιλοξενηθεί από τη Γαλατάσαραϊ και η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει την Σάλκε στη Γερμανία.
  • Η Πάρμα δυσκόλεψε τη Φιορεντίνα, αλλά οι «Βιόλα» απέσπασαν έναν βαθμό στο «Ενιο Ταρντίνι» (2-2) χάρη σε αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Ματίας Φερνάντεθ, πέντε λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του Campionato. Η Νάπολι πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση και το πλήρωσε, καθώς παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Τζένοα, στο τελευταίο ματς της αγωνιστικής. Με τους φιλοξενούμενους αγωνίστηκε στο β΄ ημίχρονο ο Φετφατζίδης που αντικατέστησε στο 46΄ τον Τζιλαρντίνο.
  • Νέο πρόβλημα προέκυψε στην Εθνική Κολομβίας, που θα αποτελέσει τον πρώτο αντίπαλο της Ελλάδας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας το Σάββατο 14 Ιουνίου, στο Μπέλο Οριζόντε. Ο εκλέκτορας της νοτιαμερικανικής ομάδας Χοσέ Πέκερμαν δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Φρέντι Γκουαρίν, καθώς η πειθαρχική επιτροπή της FIFA απεφάνθη ότι ο μέσος της Ίντερ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρώτο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου