Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, 2014

  • Με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επισκέπτεται τα Τίρανα στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Βαλκάνια ως προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
  • Την Παρασκευή στις 10 το πρωί θα συναντηθεί ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) για τα θέματα της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών.
  • Στην κορύφωσή του βρίσκεται το «κύμα» της γρίπης στη χώρα μας, όπου την τελευταία εβδομάδα έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου 19 άνθρωποι ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 51.
  • Την καταρχήν στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εξασφάλισε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κατάργηση φορέων του Δημοσίου. Παρά ταύτα, στην επί των άρθρων συζήτηση, το ΠΑΣΟΚ διατύπωσε αρκετές επιφυλάξεις και αντιρρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια για δύο άρθρα.
  • «Σήμερα, προς το τέλος του μνημονίου, η Ελλάδα πρέπει να ακουστεί πιο δυνατά» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του στο Σύλλογο Ελλήνων Αποφοίτων του Χάρβαρντ στην Αίγλη του Ζαππείου. Ο κ. Παπανδρέου απάντησε και σε όσους αναρωτιούνται αν έφυγε ή αν θα επανέλθει. Ούτε έφυγα, ούτε θα επανέλθω, τόνισε και πρόσθεσε «είμαι πάντα εδώ».

Κόσμος

  • Μέχρι το πρωί συνεχίζονται οι πολύωρες συνομιλίες του ουκρανού προέδρου και αντιπολίτευσης με τη διαμεσολάβηση των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών, με στόχο να βρεθεί κατεπειγόντως μία διέξοδος ενώ η χώρα κινδυνεύει άμεσα με διολίσθηση σε εμφύλιο. Οι «πολύ δύσκολες διαβουλεύσεις» της νύχτας, όπως τις χαρακτηρίζουν οι Ευρωπαίοι, οδεύουν στο τέλος τους το πρωί της Παρασκευής.
  • Η πόλη της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα αποζημιώσει με 6,4 εκατομμύρια δολάρια έναν άνθρωπο ο οποίος πέρασε 23 χρόνια στη φυλακή για ένα φόνο που ποτέ δεν διέπραξε, αλλά κατηγορήθηκε ψευδώς από τον ντετέκτιβ που είχε αναλάβει την υπόθεση.
  • Άμεση ήταν η αντίδραση της Κίνας στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Λευκού Οίκου ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον εξόριστο πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα.
  • Εικόνες εμφυλίου πολέμου και πρωτοφανείς σκηνές βίας στη σύγχρονη ιστορία της Ουκρανίας, η οποία μετρά δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Εμπόλεμη ζώνη το Κίεβο, οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούν με αυτόματα όπλα κατά διαδηλωτών, συγκρούσεις, αστυνομικοί υπό ομηρία, νεκροί στους δρόμους ανάμεσα σε καπνούς και φωτιές... Κυρώσεις επιβάλλει άμεσα η ΕΕ, προειδοποιούν οι ΗΠΑ. Σε εξέλιξη η μεσολαβητική αποστολή της τρόικας των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ στο Κίεβο. Στιγμιότυπα και πλάνα. Όλες οι εξελίξεις.
  • «Οδικό χάρτη» αποκλιμάκωσης της κρίσης διαπραγματεύονται με τον Βίκτορ Γιανούκοβιτς και την αντιπολίτευση οι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας, Γερμανίας και Πολωνίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πολωνίας, ο πρόεδρος της Ουκρανίας φέρεται να συναινεί σε πρόωρες εκλογές -βουλευτικές και προεδρικές- εντός του 2014. Μέχρι την Παρασκευή στο Κίεβο οι τρεις υπουργοί επιδιώκοντας οριστική συμφωνία.

Οικονομία

  • Την πεποίθησή της ότι η Ελλάδα ξεπέρασε τα δύσκολα και έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης εξέφρασε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε εκπομπή του αυστραλιανού κρατικού καναλιού του ABC. Η ίδια αναγνώρισε λάθη και αστοχίες, αλλά άφησε αιχμές και για τα στοιχεία που δίνονταν και από την ελληνική πλευρά.
  • Η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει νέο πακέτο ενίσχυσης ύψους 40 δισ. ευρώ και η Ευρωζώνη θα πρέπει να είναι έτοιμη να «συγχωρέσει» τους τόκους αν το χρέος της χώρας παραμείνει πολύ υψηλό, αναφέρεται σε έκθεση οικονομολόγων της δεξαμενής σκέψης Bruegel, σύμφωνα με την Wall Street Journal.
  • Ακριβά θα πληρώνει στον καταναλωτή ο διαχειριστής του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, ο ΔΕΔΔΗΕ, τις χρονικές υπερβάσεις σε 11 διακριτές υπηρεσίες που έχει αναλάβει.

Αθλητισμός

  • Η Γιουβέντους αυτή τη φορά νίκησε την τουρκική ομάδα και με το 2-0 σε βάρος της Τραμπζονσπόρ πήρε προβάδισμα για τους «16». «Πέρασε» η Φιορεντίνα, ήττα-έκπληξη για την Τότεναμ από την Ντνιέπρ στην Ουκρανία. Στο 0-0 έμεινε η Λιόν -επίσης- στην Ουκρανία με την Τσερνομόρετς, ενώ στο ουδέτερο ΓΣΠ της Κύπρου, η Βαλένθια επιβλήθηκε 2-0 κόντρα στη Ντιναμό. Τη νίκη της βραδιάς πέτυχε η Σάλσμπουργκ που πέρασε με το... εμφατικό 3-0 από την έδρα του Αγιαξ. Η Λουντογκόρετς συνέχισε την εκπληκτική της πορεία στη διοργάνωση, κερδίζοντας και μέσα στο Ολίμπικο της Ρώμης με 1-0 την Λάτσιο.
  • Την απογοήτευσή του από την εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα από τη Μπενφίκα, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το αποτέλεσμα προήλθε από λάθος του βοηθού διαιτητή, εξέφρασε ο τεχνικός του «Δικεφάλου» του Βορρά, Χουμπ Στέφενς. Από την άλλη, στη δυσκολία της φάσης, που δεν επέτρεψε στον βοηθό να έχει καλή εικόνα για το γκολ της Μπενφίκα αναφέρθηκε ο Ζόρζε Ζέσους σε ερώτηση για το αν θεωρεί οφσάιντ το γκολ που έβαλε η ομάδα του στο ματς με τον ΠΑΟΚ.
  • Τι και αν ο ΠΑΟΚ είχε την ηγεσία της UEFA, Μισέλ Πλατινί, στην εξέδρα, τελικά ηττήθηκε από τη Μπενφίκα με 1-0 στην κατάμεστη Τούμπα, με το μοναδικό γκολ να προέρχεται από ξεκάθαρο οφσάιντ του Λίμα στο 59', το οποίο δεν υπέδειξε ο βοηθός και έτσι οι Πορτογάλοι πήραν τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στη φάση των «32» του Europa League. Η ρεβάνς θα γίνει σε μία εβδομάδα (27/2) στη Λισαβόνα με τον «Δικέφαλο» του Βορρά, ωστόσο, να καλείται να πετύχει ένα... θαύμα για να περάσει στην επόμενη φάση.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα
o

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου