Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, 2014

  • Πανελλαδική στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζει η ΠΟΕ - ΟΤΑ για την Παρασκευή, ημέρα που συζητείται στο ΣτΕ η προσφυγή των εργαζομένων για τη διαθεσιμότητα. Παράλληλα αυτοκινητοπομπές από την Αλεξανδρούπολη και τη νότια Ελλάδα με προορισμό την Αθήνα ξεκινούν στις 13 Φεβρουαρίου οι σχολικοί φύλακες. Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται εν όψει της ολοκλήρωσης στα τέλη Μαρτίου της 8μηνης διαθεσιμότητας και της έναρξης απολύσεων.
  • Έξτρα εφάπαξ που φθάνει τις 200.000 ευρώ λαμβάνουν, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ν.Μηταράκη, 150 υπάλληλοι του υπό εκκαθάριση Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ). Πάντως, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΟΠΕ Γ.Παπαστεργιόπουλος κατηγόρησε τον κ. Μηταράκη για «αναληθή στοιχεία».
  • Τρίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου κήρυξε, το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ). Η στάση προκηρύχθηκε προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να διευκολυνθούν για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από κοινού με την ΟΛΜΕ και την ΠΟΕ - ΟΤΑ για τις 11 το πρωί της ίδιας μέρας.
  • Με μεγάλη πλειοψηφία η περιφερειακή επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Θ.Καρυπίδη. Το γεγονός αυτό, όμως, δεν αναμένεται την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή προκειμένου να επανεξετάσει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα μετά τις ακραίες τοποθετήσεις του κ. Καρυπίδη.
  • Τα άμεσα βήματα προκειμένου να προωθηθούν, χωρίς χρονοτριβή, τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά ορίστηκαν στην πρώτη διυπουργική σύσκεψη για το συντονισμό της κρατικής μηχανής που συγκάλεσε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας Συντονισμού, Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Στη σύσκεψη εξετάστηκαν και ορίστηκαν τα θέματα άμεσης προτεραιότητας. Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα: σεισμός 4,4 βαθμών σημειώθηκε στο νησί.

Κόσμος

  • Η Άνγκελα Μέρκελ χάνει οριακά μεν, αλλά χάνει, τα πρωτεία της δημοφιλέστερης πολιτικού της Γερμανίας παό τον νέο υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής της, τον Σοσιαλδημοκράτη Φρανκ-Βάλτερ Στάιναμγερ, βάσει δημοσκόπησης που μετέδωσε την Πέμπτη το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
  • Ο ταμίας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ανακοίνωσε την Πέμπτη την παραίτησή του μετά τις αποκαλύψεις ότι τη δεκαετία του 1990 επένδυσε μεγάλα χρηματικά ποσά σε φορολογικούς παράδεισους στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.
  • Πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι κατέβηκαν στους δρόμους της Γαλλίας την Πέμπτη διαδηλώνοντας κατά της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ, την οποία θεωρούν υπερβολικά ευνοϊκή για την εργοδοσία. Περίπου 150 διαδηλώσεις οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα με πρωτοβουλία του συνδικάτου CGT.
  • Έξι μέλη του ρωσικού πανκ γκρουπ Pussy Riot υπογράφουν ανοιχτή επιστολή, στην οποία επιμένουν ότι η Μαρία Αλεχίνα και Ναντέζα Τολοκονίκοβα που αποφυλακίστηκαν πρόσφατα δεν θα πρέπει να θεωρούνται μέλη τους. Η επιστολή αναφέρει ότι οι δύο γυναίκες ξέχασαν «τις φιλοδοξίες και τα ιδανικά του γκρουπ».
  • Νέες φήμες που κυκλοφόρησαν μέσω Twitter για το θάνατο Μίκαελ Σουμάχερ και προκάλεσαν δημοσιογραφική φρενίτιδα διέψευσε το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου νοσηλεύεται ο πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 μετά τον βαρύ τραυματισμό του ενώ έκανε σκι.

Οικονομία

  • Σημαντικές επαφές με τον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Γενς Βάιντμαν, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank Γιούργκεν Φίτσεν, και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και τραπεζικού τομέα της Γερμανίας είχε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας στη Φρανκφούρτη.
  • Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Καραβοκύρης παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής την έκθεση του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012. Στην έκθεση μεταξύ άλλων επισημαίνεται η ανάγκη βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των εισπρακτικών μηχανισμών του Κράτους, όπως και η επίσπευση των μέτρων για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.
  • Υποχρέωση τήρησης στοιχείων εσόδων-εξόδων θα έχουν οι αγρότες με εισόδημα άνω των 15.000 ευρώ, αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τη φορολογία των αγροτών. Ακόμη, όλοι οι αγρότες δεν θα έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων παρά μόνο συγκεντρωτικών παραστατικών εσόδων και εξόδων και θα υποβάλουν μία ετήσια δήλωση ΦΠΑ, στο τέλος του έτους. Στο 27,5% η προκαταβολή φόρου εισοδήματος. Όλες οι αποφάσεις.

Αθλητισμός

  • Χωρίς νικητή έληξε η τελευταία αναμέτρηση της 23ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λιγκ. Παναιτωλικός και Άρης έμειναν στο 0-0 στο γήπεδο του Αγρινίου, σε παιχνίδι με αρκετές φάσεις και καλό ρυθμό, αλλά χωρίς γκολ. Ο κακός αγωνιστικός χώρος που είχα βαρύνει από την αδιάκοπη βροχή, δυσκόλεψε αρκετά περισσότερ τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων, με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι αλλά να μην μπορούν να παραβιάσουν την εστία των Κιτρίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου