Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 2014

  • Οι εξελίξεις στο Κυπριακό υπό το πρίσμα της συμφωνίας επανέναρξης της διαπραγμάτευσης, καθώς και οι ελληνικές παρεμβάσεις ως προς τη διαδικασία καταστροφής των χημικών όπλων του καθεστώτος της Συρίας, θα βρεθούν στο επίκεντρο συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που πραγματοποιείται το πρωί της Παρασκευής υπό την προεδρία του Ευ.Βενιζέλου.
  • Γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποιούν οι αγρότες, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους μετά την άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών. Το απόγευμα της Παρασκευής θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας.
  • Ανησυχία στους κατοίκους της Κεφαλονιάς προκάλεσε ο μετασεισμός 4,7 βαθμών, ο οποίος σημειώθηκε στις 5:39 το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 5 χιλιόμετρα.
  • Το ευρωψηφοδέλτιο θα πρέπει να συγκροτηθεί με «συνεννόηση» και «συναίνεση» και να εμπεριέχει τα στοιχεία της «ενότητας του χώρου, της αξιοκρατίας και της ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού», συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με το Συντονιστικό των «58».
  • Μόνος έναντι όλων βρέθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην δημόσια διοίκηση και τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις νομικών προσώπων και υπηρεσιών του Δημοσίου. «Σιγά τα ωά’», είπε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γ.Ντόλιος.

Κόσμος

  • Τον Ενρίκο Λέτα, πρωθυπουργό της Ιταλίας για τις λίγες επόμενες ώρες, περιμένει το προεδρικό μέγαρο για να υποβάλει την παραίτησή του την Παρασκευή μετά την απόφαση του Δημοκρατικού Κόμματος να στηρίξει τον Ματέο Ρέντσι για την ηγεσία της κυβέρνησης. Οι διαδικασίες θα τεθούν άμεσα σε κίνηση, με τη Ρώμη να περνά πλέον σε νέο πόκερ με την κεντροδεξιά του Αλφάνο για τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό.
  • Περίπου 200.000 κάτοικοι της Ιάβας στην Ινδονησία εγκατέλειψαν εσπευσμένα τα σπίτια τους μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Κελούντ, που βρίσκεται κοντά σε πυκνοκατοικημένη περιοχή του νησιού. Το ηφαίστειο εξερράγη μιάμιση ώρα αφού οι τοπικές αρχές ανέβασαν το επίπεδο συναγερμού στο κόκκινο, καλύπτοντας κάτω από την τέφρα χωριά και πόλεις σε μεγάλη ακτίνα.
  • Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην Μπανγκόκ για να ανακαταλάβουν τα σημεία -αρχικά, τα περιφερειακά- που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, με το μέγεθος των συγκεντρώσεων να έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες. Η πρωθυπουργός Σιναουάτρα απέρριψε το ενδεχόμενο να επαναληφθούν εξ ολοκλήρου οι εκλογές, τις οποίες η αντιπολίτευση είχε εμποδίσει με μπλόκα σε εκλογικά τμήματα.
  • Τη σφραγίδα «της τρομοκρατίας της Βορείου Ιρλανδίας» διακρίνει η Ντάουνινγκ Στριτ πίσω από την αποστολή συνολικά επτά δεμάτων που περιέχουν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε στρατολογικά κέντρα των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Στη Βραζιλία καταγράφηκαν 312 δολοφονίες ομοφυλόφιλων, διαφυλικών και διεμφυλικών ατόμων το 2013. Ένας φόνος κάθε 28 ώρες... «Η έλλειψη πολιτικών για τις σεξουαλικές μειονότητες βάφει τα χέρια των αρχών με αίμα» καταγγέλλει μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, επισημαίνοντας ότι η Βραζιλία παραμένει «πρωταθλήτρια κόσμου στα ομοφοβικά εγκλήματα».

Οικονομία

  • Στην κατάργηση του φόρου υπεραξίας 15% στις μεταβιβάσεις ακινήτων που κατέχουν οι ιδιοκτήτες για διάστημα άνω των 20 ετών προχωρά το υπουργείο Οικονομικών μετά τις αντιδράσεις και τα προβλήματα που προέκυψαν για τον υπολογισμό του φόρου.
  • Στην κατάργηση του θεσμού του υπολόγου-φυσικού προσώπου στις πληρωμές για τις δημόσιες συμβάσεις και έργα θα προχωρήσει το υπουργείο Ανάπτυξης με τροπολογία που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φορέα Εσωστρέφειας που θα συζητηθεί από την Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής.
  • Πολυμελής αποστολή στελεχών του υπουργείο Οικονομικών θα μεταβεί την Κυριακή και την Δευτέρα στις Βρυξέλλες εν όψει των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin. Το οικονομικό επιτελείο θα έχει συναντήσεις με στελέχη της τρόικας, ενώ κυρίαρχο ζήτημα στην ατζέντα είναι ο ενιαίος μηχανισμός εξυγίανσης των τραπεζών και η ενεργοποίηση του ενιαίου μηχανισμού εποπτείας.

Αθλητισμός

  • Το τελευταίο «εισιτήριο» για τη φάση των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας κατέκτησε ο ΠΑΟΚ κερδίζοντας στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα Σμύρνης (Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ 0-3), με το ίδιο σκορ που είχε επιβληθεί και στην Τούμπα και πλέον έχει επόμενο αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Ο ΟΦΗ «σφράγισε» την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, κερδίζοντας για δεύτερη φορά τον Πανιώνιο (Πανιώνιος - ΟΦΗ 1-2) στο πλαίσιο των προημιτελικών. Ετσι, μετά το 2-0 του Ηρακλείου, οι Κρητικοί έφυγαν με το διπλό και από τη Νέα Σμύρνη και πλέον θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στη φάση των «4ων».
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου