Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

70 τουρίστες θα επιβιβαστούν σε κρουαζιερόπλοιο από το Κατάκολο

 Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2013

«Μακρινό όνειρο» το home porting





Με περίπου 70 τουρίστες από την Ιταλία, οι οποίοι θα φτάσουν με πούλμαν στο Κατάκολο, θα ξεκινήσει στις 27 Μαΐου και στις 6 Ιουνίου αντίστοιχα από το επίνειο του Πύργου, το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Costa Deliziosa, της Costa Crociere, για την πραγματοποίηση της 9ήμερης κρουαζιέρας που έχει προγραμματίσει η εταιρεία.
Προορισμός των δύο κρουαζιερών που θα έχουν ως λιμάνι αφετηρίας τον Πειραιά, θα είναι η Μαύρη Θάλασσα, ενώ τα σημεία που αναμένεται να επισκεφθεί το κρουαζιερόπλοιο που θα ξεκινήσει από το Κατάκολο και τις δύο αυτές ημερομηνίες θα είναι η Μύκονος, η Σμύρνη, η Κωνσταντινούπολη, η Κωνστάτζα, η Οδησσός, η Γιάλτα και σημείο τερματισμού της ο Πειραιάς.
Κάτι αντίστοιχο, σύμφωνα με πηγές έχει γίνει και στο παρελθόν από την συγκεκριμένη εταιρεία στο Κατάκολο, όπου και τότε, τουρίστες από την Κεφαλονιά είχαν φθάσει με πούλμαν στην περιοχή και είχαν επιβιβασθεί από το επίνειο του Πύργου, στο κρουαζιερόπλοιο της Costa.
Με τον ίδιο τρόπο και φέτος στις 27 Μαΐου και στις 6 Ιουνίου η εταιρεία κρουαζιέρας Costa Crociere αναμένεται να παραλάβει Ιταλούς τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα, από το επίνειο του Πύργου, το Κατάκολο.
Πάντως να σημειωθεί πως σύμφωνα με στελέχη της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, για την περιοχή του Κατακόλου και κατά πόσον αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως home port για την Ελλάδα, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να υπάρχει στα άμεσα σχέδια του κράτους, καθώς όπως τονίζεται η ευρύτερη περιοχή δεν διαθέτει τις κατάλληλες προϋποθέσεις που απαιτούνται για την αξιοποίηση του λιμένα Κατακόλου ως λιμανιού αφετηρίας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ναυτιλιακών πρακτόρων και στελεχών της Ενωσης Λιμένων Ελλάδος, από τη στιγμή που δεν υπάρχει αεροδρόμιο κοντά στην περιοχή ικανό να υποδεχθεί αυξημένο όγκο τουριστών, είναι πολύ δύσκολο το Κατάκολο να γίνει λιμάνι αφετηρίας. Το κριτήριο του χρόνου επιβίβασης από το ένα μέσο στο άλλο είναι πολύ σημαντικό, κάτι που η Ηλεία δεν πληροί.
Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και το Ηράκλειο, που είναι πλέον λιμάνι αφετηρίας, δεν έχει ανάλογη ανάπτυξη, λόγω δυσλειτουργιών στη συνεργασία με το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και ανεπαρκούς υποδομής, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα η γερμανική εταιρεία AIDA cruises να φύγει και να επιλέξει τη γειτονική Αττάλεια στην Τουρκία ως home port.
Οπως δήλωσε υψηλοβαθμο στέλεχος της ΕΛΙΜΕ, «το καλύτερο για το Κατάκολο στη δεδομένη συγκυρία είναι να δει πώς θα μπορέσει να βελτιώσει τις υπηρεσίες του και τις υποδομές ως ενδιάμεσος σταθμός, μια και είναι στην τρίτη θέση στις προτιμήσεις των κρουαζιερόπλοιων. Το home port είναι άλλη περίπτωση...»
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου