Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2013

  • Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την κρίση που παρατηρήθηκε στις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων τα τελευταία 24ωρα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα κάνει κοινή εμφάνιση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού το πρωί της Πέμπτης.  Ολύμπια Οδό?  Εδώ χρειάζεται λίγο γέλιο αφού δεν θα πάει στην Αρχαία Ολυμπία!!!   Λέτε ο Σαμαράς να την "μετακομίση" και να την πάει στην Πάτρα όπως έκανε με τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα  όταν ήταν Υπουργός Πολιτισμού που από την Ηλεία τον πήγε στη Μεσσηνία;
  • Το απόγευμα της Πέμπτης θα κληθεί να καταθέσει για τρίτη φορά στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης. Παράταση μέχρι τις 17 Ιουνίου των εργασιών της Προανακριτικής αποφάσισαν να ζητήσουν τα μέλη της, καθώς σήμερα, Πέμπτη λήγει τυπικά η προθεσμία που είχαν.
  • Στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί ώς τις 4 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, λόγω της Γενικής Συνέλευσής τους.
  • Η κυβέρνηση φέρεται έτοιμη να προωθήσει ρύθμιση, με την οποία καταργούνται οι προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων, βάσει των οποίων επέστρεψαν στην εργασία τους χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο, όπως και συμβασιούχοι. Πάντως, η ρύθμιση πρέπει να λάβει το πράσινο φως από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό από στενούς συνεργάτες του, δεν προτίθεται να την συνυπογράψει.
  • Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας παρουσίασε την Τετάρτη την ετήσια έκθεση του για το έτος 2012, καταγράφοντας πάνω από 150 περιστατικά. Σε πολλά από τα περιστατικά είναι άμεση η δράση ατόμων που συνδέονται με την Χρυσή Αυγή ενώ σε άλλα συνδέεται η αστυνομική με τη ρατσιστική βία.

Κόσμος

  • Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έφθασε στην Κίνα την Πέμπτη για διήμερη επίσημη επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα έχει συνομιλίες για τη διμερή συνεργασία. Συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, ο Ολάντ αναμένεται να υπογράψει συμφωνίες για πώληση Airbus και γαλλικής πυρηνικής τεχνολογίας.
  • Χαοτική κατάσταση επικρατεί στα ερείπια του οκταόροφου κτιρίου που στέγαζε εργοστάσιο υφασμάτων στο Μπαγκλαντές, με επιζώντες να ακούγονται να ζητούν βοήθεια ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 149 -και δεν αποκλείεται να αυξηθεί. Οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως είχαν διστάσει να μπουν στο κτίριο εξαιτίας των ρωγμών· ξεχωριστές διαδικασίες εναντίον του ιδιοκτήτη του κτιρίου, εκτός των επιχειρηματιών, σχεδιάζει να κινήσει η αστυνομία.
  • Στις διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον Ενρίκο Λέτα στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον στην Ιταλία καθώς κεντροαριστερά και κεντροδεξιά έχουν σε γενικές γραμμές συμφωνήσει να τη στηρίξουν. Αναμενόμενη η αποχή του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο, εξάλλου, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός δεν του απηύθυνε σχετική πρόσκληση.
  • Οι κόρες του Μπαράκ Ομπάμα θα πρέπει να το σκεφτούν σοβαρά να κάνουν τατουάζ, αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή «Today» —σε συνέντευξη που μαγνητοσκοπήθηκε πριν από τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη. Όπως πρόσθεσε, και η Μισέλ Ομπάμα συμμερίζεται την άποψή του.
  • Η ελβετική κυβέρνηση αποφάσισε να επεκτείνει για ένα χρόνο σε όλους τους υπηκόους της ΕΕ τον περιορισμό στις άδειες εργασίας μακρού χρόνου, ένα μέτρο που είχε τεθεί σε εφαρμογή προ ενός έτους για τους πολίτες οκτώ χωρών από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Οικονομία

  • «Κλειδώνει» το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατίθεται σήμερα, Πέμπτη, σε ένα άρθρο στη Βουλή και περιλαμβάνει τα μέτρα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα για να καταβληθούν οι δόσεις των 8,8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα, το πολυνομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή, ώστε η κυβέρνηση να έχει κάνει ό,τι χρειάζεται εν όψει του Eurogroup της 13ης Μαΐου. Τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο...
  • Η πρώτη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους εργοδοτικούς φορείς (ΣΕΒ - ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ - ΣΕΤΕ) για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη. Η Συνομοσπονδία θέτει ως αφετηρία των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τη νέα ΕΓΣΣΕ τη συμφωνία του Φεβρουαρίου του 2012 με τις εργοδοτικές οργανώσεις, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων κατώτατο μισθό 751,39 ευρώ.
  • Βελτιώσεις στο σώμα του νομοσχεδίου για τη νέα συνταξιοδοτική νομοθεσία, επέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατόπιν υποδείξεων βουλευτών στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αθλητισμός

  • Ένα 24ωρο μετά την επιβλητική τεσσάρα της Μπάγερν κόντρα στη Μπαρτσελόνα, ήταν η σειρά της Ντόρτμουντ για να καθηλώσει το ισπανικό ποδόσφαιρο, διασύροντας τη Ρεάλ Μαδρίτης με το βαρύ 4-1 μέσα στο «Βεστφάλεν», στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Champions League. Μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος πέτυχε και τα τέσσερα τέρματα (8', 50', 55', 67' πεν. ) του γερμανικού θριάμβου. Στο 43' ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε ισοφαρίσει για τους Μαδριλένους, αλλά στη συνέχεια το γήπεδο έγειρε και... υποκλίθηκε στον ταλέντο του Πολωνού στράικερ.
  • «Ζωντανή» στη διεκδίκηση μιας θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ έμενε η Σεντ Ετιέν, που επικράτησε 4-2 της Αζαξιό στο πλαίσιο της 33η αγωνιστικής του «σαμπιονά». Και τα δύο γκολ των ηττημένων σημείωσε ο Αντριαν Μούτου που έφτασε τα 10 και στα 34 του χρόνια πλέον διανύει μία εξαιρετική σεζόν.
  • Ο ΠΑΟΚ μπορεί να προετοιμάζεται για τον «αγώνα της χρονιάς» με αντίπαλο τον Αστέρα, αφού το Σάββατο θα τον αντιμετωπίσει στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου στην Τρίπολη, αυτό, όμως, δεν εμπόδισε την ΠΑΕ, να τηρήσει το «φερ πλέι» και να στείλει ευχές ταχείας ανάρρωσης στον άτυχο ποδοσφαιριστή των Αρκάδων, Λαουτάρο Φορμίκα. Ο Αργεντινός αμυντικός είχε έναν απροσδόκητο ατύχημα σε εκδρομή του στο Ναύπλιο και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου