Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Επιμένει η προανακριτική επιτροπή στην κλήτευση του κ. Γ. Παπανδρέου

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2013
where is George? 
Επιμένει η προανακριτική επιτροπή στην κλήτευση του κ. Γ. Παπανδρέου

Επιμένει η προανακριτική επιτροπή στην κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου παρά το υπόμνημα που έστειλε. Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη από τους παρόντες με ψήφους 8 έναντι 1 (του κ. Π. Ρήγα, βουλευτή του ΠαΣοΚ), η επιτροπή θα απευθύνει θεσμικά το αίτημα προς τον κ. Παπανδρέου ώστε να προσέλθει αυτοπροσώπως να καταθέσει για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και να απαντήσει στις ερωτήσεις που έχουν να υποβάλλουν οι βουλευτές.
Όπως σημείωνε χαρακτηριστικά μέλος της επιτροπής, «ο κ. Παπανδρέου δεν κλητεύθηκε επισήμως από την επιτροπή, παρά μόνο υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη ο οποίος και ενημερώθηκε για τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού, δηλαδή ότι θα αποστείλει υπόμνημα, όπως και έπραξε». Ο ίδιος ο κ. Μαρκογιαννάκης σχολίαζε ότι ο αρχικός τρόπος επικοινωνίας με τον κ. Παπανδρέου ήταν «εθιμοτυπικός και νομότυπος ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή πρώην πρωθυπουργούς κλπ.».
Ωστόσο, το υπόμνημα δεν καλύπτει τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και την Χρυσή Αυγή (ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ δεν ήταν στη συνεδρίαση) που ζήτησαν την αυτοπρόσωπη παρουσία του κ. Παπανδρέου, ενώ σχολιάζοντας την στάση της ΝΔ που υπερψήφισε την πρόταση για κλήτευση του κ. Παπανδρέου βουλευτής του κόμματος έλεγε ότι «δεν θέλαμε να δώσουμε σε κάποιους το επιχείρημα να μας κατηγορήσουν ότι επιδιώκουμε την κάλυψη οποιουδήποτε». Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ δεν φέρεται διατεθειμένη να επιμείνει περαιτέρω στο θέμα εφόσον ο κ. Παπανδρέου αποφασίσει να μην προσέλθει στην προανακριτική, κάτι που θεωρείται και ως το πλέον πιθανόν.
Όπως άλλωστε σχολίαζαν κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού αναφορικά με το υπόμνημά του είναι σαφές και απαντά σε όλα τα ερωτήματα που έχουν τεθεί, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν γνωρίζει τίποτε άλλο πέραν αυτών που αναφέρει σε αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ετέθη θέμα από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου να σταλούν στην Ολομέλεια της Βουλής τα πρακτικά από την συνεδρίαση για την κλήτευση του κ. Παπανδρέου ώστε να μην του δοθεί άλλη άδεια για να ταξιδέψει στο εξωτερικό (σ.σ. οι βουλευτές υποχρεούνται να ζητούν την σχετική άδεια της Ολομέλειας πριν ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας).
Ωστόσο, η αρνητική θέση του έτερου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στ. Κοντονή αποσόβησε τυχόν ψηφοφορία για το θέμα. Σημειώνεται ότι για δεύτερη φορά ο κ. Κοντονής διαφοροποιείται από την στάση της κυρίας Κωνσταντοπούλου (διαφώνησε και με την επανακλήτευση του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλου). Εν τω μεταξύ, την βίαιη προσαγωγή του κ. Παπανδρέου πρόκειται να ζητήσει την προσεχή Τρίτη, ημέρα την οποία θα κληθεί να καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κ. Β. Καπερνάρος, πρόταση ωστόσο η οποία, όπως εκτιμούν μέλη της προανακριτικής, δεν ευσταθεί καθώς πέραν του γεγονότος ότι ο κ. Παπανδρέου είναι πρώην πρωθυπουργός της χώρας, για να διαταχθεί βιαία προσαγωγή του θα πρέπει πρώτα να αρθεί η βουλευτική ασυλία του μετά από σχετικό εισαγγελικό αίτημα.   
Μετά την κλήτευσή του από την Προανακριτική θα απαντήσει ο Γ. Παπανδρέου τι θα κάνει
Μετά την κλήτευσή του από την Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής θα γνωστοποιήσει τι θα πράξει, σχετικά, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, διευκρίνιζαν αργά το βράδυ συνεργάτες του, με αφορμή ερμηνείες που δόθηκαν νωρίτερα σε σχόλιό τους.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου