Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 30 Απριλίου, 2013

  • Αντιδράσεις από συνδικαλιστές της ΔΕΗ προκάλεσε η εκλογή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ Νίκου Φωτόπουλου στο ΔΣ της επιχείρησης, ως εκπροσώπου των εργαζομένων, μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
  • Συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, αναμένεται να έχει τη Μ.Τρίτη ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους.
  • Το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ τίθεται σε εφαρμογή από την προσεχή Τετάρτη, 1η Μαΐου. Το ωράριο κατά τη θερινή περίοδο (από 1ης Μαΐου 2013 έως 31ης Οκτωβρίου 2013) είναι συνεχές, από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες ισχύει διακεκομμένο ωράριο για τη μειωμένη χρέωση (6 ώρες τη νύχτα και 2 το μεσημέρι).
  • Εικοσιτετράωρη απεργία για την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ. Ξεχωριστή συγκέντρωση, στις 10:30 οργανώνει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος. Δείτε πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς.
  • Σε ισχύ βρίσκεται το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων, το οποίο ισχύει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου. Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα.

Κόσμος

  • Οι πολιτικές για την ανάπτυξη «απλά δεν μπορούν να περιμένουν άλλο», μόνο με δημοσιονομική προσαρμογή «η Ιταλία πεθαίνει», δήλωσε ο Ενρίκο Λέτα ενώπιον της Βουλής, η οποία έδωσε, όπως αναμένονταν, ψήφο εμπιστοσύνης στο μεγάλο συνασπισμό της Ιταλίας. «Αν η Ευρώπη αποτύχει, θα είμαστε όλοι χαμένοι, τόσο στο βορρά, όσο και στο νότο» λέει ο νέος πρωθυπουργός, ο οποίος θα επισκεφθεί άμεσα Βρυξέλλες, Παρίσι και Βερολίνο. Προτεραιότητα στην εργασία δίνει ο Λέτα, αναστέλλεται η καταβολή του φόρου ιδιοκατοίκησης τον Ιούνιο...
  • Στο ζήτημα των χημικών όπλων στη Συρία, που επανήλθε στο προσκήνιο μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν για «περιορισμένη χρήση» από τις δυνάμεις του Άσαντ, αλλά και στο συντονισμό για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μετά την επίθεση στη Βοστώνη, επικεντρώθηκε η τηλεφωνική συνομιλία που είχαν τη Δευτέρα ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Οι άνδρες θα συναντηθούν στο περιθώριο της G8 τον Ιούνιο και της G20 τον Σεπτέμβριο, έγινε ακόμη γνωστό.
  • Ένας μαθητής ιδιωτικού καθολικού λυκείου στο Σινσινάτι του Οχάιο επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του μπροστά στους συμμαθητές του, έγινε γνωστό από την αστυνομία και τη διεύθυνση του σχολείου. Ο νεαρός, που αυτοπυροβολήθηκε, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
  • Δύο πύραυλοι εδάφους-άερος εκτοξεύτηκαν εναντίον ρωσικού επιβατικού αεροπλάνου που μετέφερε τουρίστες, καθώς πετούσε πάνω από τη Συρία, δήλωσε μη κατονομαζόμενη πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Το αεροσκάφος τους απέφυγε και κανένας δεν τραυματίστηκε, έγινε ακόμη γνωστό. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει από την πλευρά του ότι θα πάρει άμεσα μέτρα για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό.
  • Η δημόσια τηλεόραση της Νότιας Αφρικής μετέδωσε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται, για πρώτη φορά από τον περασμένο Αύγουστο, ο πρώην πρόεδρος της χώρας Νέλσον Μαντέλα, 94 ετών, τρεις εβδομάδες μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν με πνευμονία. Ο ιστορικός ηγέτης φαίνεται αδύναμος ενώ γύρω ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ANC ποζάρουν χαμογελαστοί για την τηλεόραση.

Οικονομία

  • Τα κέρδη σε μεγάλες εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου οδήγησαν την Μ.Δευτέρα τον Standard and Poor’s σε νέο ιστορικό υψηλό.
  • Την τέταρτη τριμηνιαία έκθεσή της για την παροχή τεχνικής βοήθειας, παρουσίασε τη Μ.Δευτέρα η Ομάδα Δράσης (Task Force) της Κομισιόν για την Ελλάδα. Στην έκθεση υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι το 2013 θεωρείται έτος «αποφασιστικής σημασίας» για τον επιχειρησιακό μετασχηματισμό του δημόσιου τομέα.
  • Την ανάκληση εγγράφου της διοίκησης του ΙΚΑ προς τα υποκαταστήματα του Ιδρύματος, με το οποίο τίθεται χρονικός περιορισμός στο δικαίωμα αναγνώρισης πλασματικών χρόνων για τη λήψη μειωμένης σύνταξης, ζητεί η ΓΣΕΕ, με επιστολή που απέστειλε προς τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου