Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η Ελλάδα πήρε τη "δόση της"

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2013
Στη συνεδρίαση του Euro Working Group Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ
Εγκρίθηκε η εκταμίευση των 2,8 δισ ευρώ από το Euroworking Group, ποσό που αντιστοιχεί στη δόση του Μαρτίου και που είχε μείνει ως εκκρεμότητα μέχρι και χτες.
Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ελληνική Βουλή -με 168 ψήφους υπέρ και 123 κατά- εκπληρώθηκαν οι προϋποθέσεις που είχε θέσει η τρόικα προκειμένου να χορηγήσει τη δόση και έτσι ανοίγει πλέον ο δρόμος για την εκταμίευση.
Όπως είχε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών «με τα 2,8 δισ. ευρώ θα  πληρωθούν μισθοί και συντάξεις».
Σημειώνεται πως στις 13 Μαΐου θα συνεδριάσει το Eurogroup για να εγκρίνει την δόση του πρώτου τριμήνου ύψους 4,2 δισ. ευρώ, ενώ στα τέλη Μαΐου αναμένεται και η έγκριση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για την εκταμίευση 1,8 δισ. ευρώ.
Να σημειωθεί, ακόμη, πως η Ελλάδα στις 20 Μαΐου θα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα που διακρατά η ΕΚΤ ύψους 5,6 δισ. ευρώ, κάτι που αναμένεται να γίνει χωρίς πρόβλημα καθώς η εκταμίευση των 4,2 δισ. ευρώ από τον EFSF θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της εν λόγω έκδοσης.
Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται: «Στη σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group εγκρίθηκε η δόση των 2,8 δισ. ευρώ και άνοιξε ο δρόμος για τα 6 δισ. της δόσης που αναμένεται να εγκριθεί από το Eurogroup της 13ης Μαΐου. Έγινε θετική αποτίμηση της υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος και υπήρξαν σαφείς αναφορές στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος».  
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου