Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2013

  • Ήταν 23 Απριλίου του 2010 όταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε από το ακριτικό Καστελόριζο της προσφυγή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. To «μνημόνιο», που εξακολουθεί να διχάζει την ελληνική πολιτική σκηνή, αποτέλεσε για μία ακόμα φορά αντικείμενο αντιπαράθεσης στη Βουλή, χωρίς να λείπουν οι αιχμές και μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης, με αφορμή την κίνηση του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει την άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.
  • Το υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι οι πληροφορίες περί απελευθέρωσης του ελληνορθόδοξου μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του συρορθόδοξου μητροπολίτη Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ «μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως».
  • Δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν έγκλησης πολίτη εναντίον των πρώην υπουργών Οικονομικών και Υγείας, Γ.Παπακωνσταντίνου και Ανδρ.Λοβέδου, διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα. Η έγκληση, σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο, αφορά «πράξεις και παραλείψεις που φέρονται να τέλεσαν οι υπουργοί κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους», χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.
  • Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) εμπλέκονται σε πάρα πολλές περιπτώσεις κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρησης που οδηγούν στη διαφθορά ή ευνοούν την ανάπτυξή της, σημείωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ.Ρακιντζής στη σημερινή ημερίδα της ΚΕΔΕ για την αποτελεσματικότητα, τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Τον προγραμματισμό της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, στην Αθήνα συζήτησε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, αναφέρει το Βήμα.

Κόσμος

  • Ένας άνδρας από τον Μισισιπή, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή επιστολών οι οποίες περιείχαν την τοξική θανατηφόρα ουσία ρικίνη στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και σε έναν Αμερικανό γερουσιαστή, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης, ανακοίνωσε η δικαστική αστυνομία.
  • Μετά από μία χαώδη διαδικασία ανάδειξης προέδρου της Δημοκρατίας, που έβγαλε βαριά τραυματισμένο το Δημοκρατικό Κόμμα, και μετά την επανεκλογή του Ναπολιτάνο στην προεδρία και τις αυστηρές συστάσεις του για ενότητα πάνω σε κοινά πλαίσια, κεντροαριστερά κόμματα και η κεντροδεξιά στην Ιταλία συμφωνούν υπό το βάρος των περιστάσεων να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση συνεργασίας, πιθανόν υπό την ηγεσία του Τζουλιάνο Αμάτο.
  • Νέες περικοπές πρόκειται να ανακοινώσει την Παρασκευή ο Μαριάνο Ραχόι, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν θα είναι «όσο δραστικές ήταν εκείνες του 2012». Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο ισπανός πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι «σε κανέναν δεν αρέσει να κάνει περικοπές, όμως ορισμένες φορές δεν υπάρχει άλλη λύση».
  • Ελεύθεροι αφέθηκαν ο ελληνορθόδοξος μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο συρορθόδοξος μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί τη Δευτέρα στην επαρχία του Χαλεπίου, αναφέρει η θρησκευτική οργάνωση Oeuvre d'Orient σε ανακοίνωσή της. Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο Reuters και εκκλησιαστικός παράγοντας από τη Δαμασκό.
  • Σε δημόσια συγγνώμη για την κάλυψη των βομβιστικών επιθέσεων στη Βοστώνη και την προσπάθεια των αναγνωστών του να βρουν τους δράστες προχώρησε η ιστοσελίδα Reddit. Η ιστοσελίδα παραδέχεται πώς, ό,τι άρχισε με καλές προθέσεις, «κατέληξε να έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις για αθώα πρόσωπα».

Οικονομία

  • Ένα ψεύτικο tweet από τον παραβιασμένο λογαριασμό του Associated Press για τον τραυματία Οπμάμα έφερε μέσα σε δευτερόλεπτα πτώση 100 και πλέον μονάδων στον Dow Jones την Τρίτη. Η αγορά ανέκαμψε μόλις επιβεβαιώθηκε ότι η «είδηση» ήταν πλαστή.
  • Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έκανε έκκληση να συνεχιστεί η πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής και οι μεταρρυθμίσεις για μια «υγιή ανάπτυξη», αντιδρώντας στην τοποθέτηση που έκανε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος αμφισβήτησε την εφαρμογή μιας υπερβολικά αυστηρής λιτότητας στην Ευρώπη.
  • Ταραχώδης ήταν την Τρίτη η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής που επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί την Πέμπτη στη Βουλή. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση έθεσαν σειρά ενστάσεων. Το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, με παρέμβαση του ιδίου του Ευάγγελου Βενιζέλου, έθεσε θέμα άμεσης μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση. «Δύσκολο να κάνουμε αλλαγές τώρα», λένε από το υπουργείο Οικονομικών και βάζουν στον «πάγο» την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον Ιούνιο.

Αθλητισμός

  • Η Μπάγερν Μονάχου «αποκαθήλωσε» τη Μπαρτσελόνα και συντρίβοντάς τη με 4-0 στο Μόναχο βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης με το...1,5 πόδι στον τελικό του Champions League. Η «Μπάρτσα» πλέον χρειάζεται ένα θαύμα πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο εναντίον της Μίλαν, στη ρεβάνς των ημιτελικών την επόμενη εβδομάδα στο «Καμπ Νου». Την Τετάρτη ο έτερος πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και στην Ρεάλ Μαδρίτης.
  • Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ΠΑΕ ΑΕΚ άφησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, στη συνάντηση που είχε το βράδυ της Τρίτης με μέλη της «Original». Οι δύο πλευρές συζήτησαν για περίπου δύο ώρες, με τον «τίγρη» να τονίζει ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να βοηθήσει. Οι οπαδοί του εξήγησαν ότι όπως έχουν τα πράγματα είναι προτιμότερο η ομάδα να πάει στη Γ' Εθνική για να ξεχρεώσει, με τον Μελισσανίδη να απαντάει ότι «αν γίνει γίνει αυτό και εμπλακώ με κάποιο τρόπο, ο στόχος πρέπει να είναι η ΑΕΚ σε τρία χρόνια στην Α' Εθνική με ομαδάρα και γήπεδο. Το παν τώρα για την ΑΕΚ είναι το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια».
  • Δεν σταματάει να εκπλήσσει ο Ζοζέ Μουρίνιο. Όταν ρωτήθηκε για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο ματς ενάντια στην Μπορούσια Ντόρτμουντ για τον πρώτο ημιτελικό στην Γερμανία την Τετάρτη, ενώ όλοι περίμεναν μια «κλισέ» απάντηση, ο Πορτογάλος έκανε και πάλι την διαφορά και σχεδόν την αποκάλυψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου