Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Σε ιατρικό κέντρο φυλακών μετέφεραν τον 19χρονο δράστη της Βοστώνης

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2013
Σε ιατρικό κέντρο φυλακών μετέφεραν τον 19χρονο δράστη της Βοστώνης
Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ διακομίστηκε στις ομοσπονδιακές φυλακές του πρώην στρατοπέδου Fort Devens (κοντά στο Lowell)
 
Σε ομοσπονδιακό ιατρικό κέντρο φυλακών στο Φορτ Ντίβενς της Μασαχουσέτης μεταφέρθηκε ο ύποπτος δράστης της βομβιστικής επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, έπειτα από μία εβδομάδα νοσηλείας σε πολιτικό νοσοκομείο, όπου διακομίστηκε βαρύτατα τραυματισμένος μετά τη σύλληψή του.
Ο 19χρονος τσετσενικής καταγωγής Τζοχάρ Τσαρνάεφ μεταφέρθηκε στο Ομοσπονδιακό Ιατρικό Κέντρο Ντίβενς, 65 χιλιόμετρα δυτικά της Βοστώνης, κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Στις εγκαταστάσεις της πρώην στρατιωτικής βάσης του Φορτ Ντίβενς νοσηλεύονται κρατούμενοι που χρήζουν μακροχρόνιας ιατρικής και ψυχιατρικής φροντίδας.
Μετά τη σύλληψή του, στη διάρκεια ενός άνευ προηγουμένου ανθρωποκυνηγητού που κράτησε υπό «ομηρεία» τη  Βοστώνη, ο ύποπτος μεταφέρθηκε στο Beth Israel Deaconess Medical Center, όπου είχαν διακομιστεί και αρκετοί από τους τραυματίες της επίθεσης.
Ο ύποπτος για το αιματοκύλισμα του Μαραθωνίου της Βοστώνης στις 15 Απριλίου αναρρώνει από βαρύ τραυματισμό που υπέστη στη διάρκεια νυχτερινής ανταλλαγής πυρών με τους αστυνομικούς της Βοστώνης.
Κατά την ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκε ο μεγαλύτερος αδελφός του, επίσης ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο, Ταμερλάν Τσαρνάεφ. Ο 19χρονος διέφυγε για να εντοπιστεί τελικώς κρυμμένος σε μία βάρκα στην αυλή μιας κατοικίας.
Τη Δευτέρα απαγγέλθηκαν επισήμως κατηγορίες σε βάρος του 19χρονου για τις επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο τριών ατόμων και τον τραυματισμό περισσότερων από 160. Εφόσον καταδικαστεί θα έλθει αντιμέτωπος ακόμη και με την εσχάτη των ποινών.
Εχοντας υποστεί βαρύ τραυματισμό από σφαίρες στο κεφάλι, τον λαιμό, τα πόδια και τα χέρια, ο Τσαρνάεφ φέρεται να έχει απαντήσει γραπτώς σε ερωτήσεις των αστυνομικών, καθώς εξαιτίας του τραυματισμού του στον λαιμό δεν μπορεί να μιλήσει.
Η οικογένεια Τσαρνάεφ έχει τις ρίζες της στην Τσετσενία, όμως τα δύο αδέλφια ζούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδόν επί μία δεκαετία. Πιστεύεται ότι σχεδίασαν μόνοι τους τις βομβιστικές επιθέσεις, δίχως να έχουν βοήθεια και διασυνδέσεις με εξτρεμιστικές οργανώσεις του εξωτερικού, και φέρεται να ριζοσπαστικοποιήθηκαν μέσω Διαδικτύου.
Ως προς τα πιθανά κίνητρα των επιθέσεων, ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ έχει δηλώσει ότι ο ίδιος και ο αδελφός του ήταν οργισμένοι με τους αμερικανικούς πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Επίσης, κατά τον ίδιο η κατασκευή των δύο εκρηκτικών μηχανισμών έγινε με «εγχειρίδιο» που βρέθηκε στο Ιντερνετ.
Το FBI βρέθηκε σε δυσχερή θέση μετά τις αποκαλύψεις ότι είχε ανακρίνει τον Ταμερλάν  κατόπιν ρωσικού αιτήματος εξαιτίας ανησυχιών ότι έχει γίνει οπαδός του ριζοσπαστικού Ισλάμ, ωστόσο οι ερευνητές δεν ανίχνευσαν οτιδήποτε ύποπτο και έκλεισαν την υπόθεση.
Πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης θέλουν επίσης τον 26χρονο Ταμερλάν να είχε προστεθεί πριν από 18 μήνες και στη λίστα υπόπτων για τρομοκρατική δράση με αίτημα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου