Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ο Δήμαρχος του Lowell θα ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνισμό

Την Πέμπτη, 25 Απριλίου ο Δήμαρχος του Lowell θα έρθει να ζητήσει συγνώμη από την Ελληνική Κοινότητα.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Patrick Murphy ο οποίος δύο φορές έκανε “βλακείες” την πρώτη πήρε την προτομή του Περικλή από το Δημαρχείο της πόλης (δώρο της Ελληνικής Κοινότητας) και το πήγε σε τοπική παμπ όπου του φόρεσε καπέλο και κασκόλ και φωτογραφήθηκε μαζί του πίνοντας μπύρα. Στη συνέχεια έβαλε τη φωτογραφία στο στο facebook.
Όπως καταλαβαίνεται ξεσηκώθηκε η Ελληνική Κοινότητα και ζήτησε από το Δήμαρχο να "συνέλθει" και να ζητήσει.
Τα Μέσα Ενημέρωσης έβαλαν τη φωτογραφία και έγραψαν δυσμενή σχόλια για το Δήμαρχο. Μάλιστα στην καθιερωμένη γιορτή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου που έγινε το Σάββατο 23 Μαρτίου για την Ελληνική επανάσταση της 25ης Μαρτίου, 1821 και την συμβολή της Ελληνικής Κοινότητας ο Δήμαρχος δεν παρευρέθηκε αλλά παρόντα ήσαν 5 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Καυτηριάστηκε η συμπεριφορά του Δημάρχου και ο υπογράφων από το μικρόφωνο ζήτησε από τους Δημοτικούς Συμβούλους της πόλης και τους κατοίκους “να κάνουν το αυτονόητο, γιατί δεν χρειάζεται καλλιέργεια μίσους”.
Πολλοί κάτοικοι του Lowell από κάθε εθνικότητα εκφράστηκαν με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του Δημάρχου για έλλειψη σεβασμού και Παιδείας!

Την Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2013 ο Δήμαρχος προσβάλλει για δεύτερη φορά την Ελληνική Κοινότητα αφού στη Διακήρυξη για την 25η Μαρτίου, 1821 αναφέρει “... γνωρίζουμε τους Έλληνες της πόλης που έφτιαξαν ναούς, κτήρια, σχολεία και έδωσαν στους γείτονες τους Ιρλανδούς και Γάλλο-Καναδέζους το τζατζίκι και το μουσακά...”
Έντονη υπήρξε η αντίδραση στο χώρο των επισήμων από τους Ελληνικής καταγωγής και ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος στην προσφώνηση του καυτηρίασε τα γραφόμενα στη Διακήρυξη.

Ακολούθησαν επιστολές διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος εκλέγεται από το εννεαμελές δημοτικό συμβούλιο. Η πρώην Δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Rita Mercier καταθέτει μνημόνιο εναντίον του Δημάρχου κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου για ανάρμοστη και υβριστική συμπεριφορά προς την Ελληνική Κοινότητα. Παρ' ότι ο Δήμαρχος δεν παρευρέθηκε σε αυτή τη συνεδρίαση το ακροατήριο ήταν “στοιβαγμένο από συγγενείς και φίλους του Δημάρχου. 21 άτομα από το ακροατήριο μίλησαν υπέρ του Δημάρχου ότι “είναι καλός άνθρωπος”.
Φοβήθηκαν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα “παραιτούσε” το Δήμαρχο κάτι που δεν έχει γίνει στα χρονικά της πόλης. Για την Ελληνική κοινότητα μίλησαν 3 άτομα οι οποίοι είπαν για τον Περικλή, τι συμβολίζει ο Περικλής για τον πολιτισμό αλλά και τι έχει προσφέρει ο Ελληνισμός στην ιστορία της ανθρωπότητας και στην πόλη του Lowell.

Το μνημόνιο μπήκε σε ψηφοφορία και το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση 8-0 (παμψηφεί) διέταξε το Δήμαρχο να ζητήσει επίσημα συγγνώμη από την Ελληνική Κοινότητα. Λίγες ημέρες μετά ο Δήμαρχος Patrick Murphy καλεί την Ελληνική Κοινότητα να πάει στο Δημαρχείο (την Τρίτη 2:00μ.μ. -6:00μ.μ.) να μιλήσουν και να εξηγήσει τη θέση του.

Η απάντηση ήταν ΟΧΙ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΕΛΑ ΕΣΥ ΕΔΩ. Καλώντας το Δήμαρχο να έρθει στην Ελληνική κοινότητα να ζητήσει συγγνώμη. Έτσι μεθαύριο Πέμπτη, 25 Απριλίου, στις 6:30μ.μ. θα γίνει αυτή η συνάντηση στην αίθουσα της Ελληνο-Αμερικάνικης Λεγεώνας όπου είναι στο ιδιόκτητο κτήριο 228 Worthen Street, Lowell, MA απέναντι από το Ημερήσιο Ελληνο-Αμερικάνικο Σχολείο και είναι ανοικτή η συνάντηση σε όλο τον Ελληνισμό.
Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου