Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Απεβίωσε ο Νίκος Χάμουργκας από το Λόουελ


Του Θεόδωρου Καλμούκου

Απεβίωσε την Τρίτη 23 Απριλίου σε ηλικία 63 ετών ο Νίκος Χάμουργκας στην πόλη του Λόουελ, έπειτα από γενναία και αποφασιστική μάχη με καρκίνο στο πάγκρεας.
Η διάγνωση ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, υποβλήθηκε σε εγχείρηση και μετεγχειρητική θεραπεία και για διάστημα μερικών μηνών όλα έδειχναν ότι έβαιναν καλώς και όδευε προς την αποθεραπεία. Ομως, πριν λίγες εβδομάδες η κατάσταση της υγείας του έδειξε σημάδια αιφνίδιας επιδείνωσης, εισήχθη στο νοσοκομείο και παρά τις εντατικές προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών του, έχασε τη μάχη, βυθίζοντας στη θλίψη και τον πόνο την καλή του οικογένεια, την σύζυγό του Παναγιώτα, και τις κόρες του Πηνελόπη, η οποία είναι οικονομολόγος εργαζόμενη για κορυφαία εταιρεία στη Βοστώνη και τη μικρούλα του Ευθυμία, μαθήτρια στο Ελληνικό Ημερήσιο Σχολείο του Λόουελ, αλλά και τους χιλιάδες φίλους και θαυμαστές του διότι ήταν ένας εξαίρετος μουσικός και καλλιτέχνης.
Ο αείμνηστος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 15 Ιουλίου του 1949 και ήταν γιος των αείμνηστων Ευθυμίου και Πηνελόπης Χάμουργκα. Επειτα από τη βασική του εκπαίδευση στην Ελλάδα ήλθε για σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου αποφοίτησε από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Λόουελ στους τομείς των Οικονομικών και της Μουσικής για την οποία είχε ιδιαίτερη αγάπη και μεράκι. Επίσης, ήταν άριστος γνώστης της εκκλησιαστικής Βυζαντινής μουσικής την οποία μαθήτευσε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πλησίον του Πρωτοψάλτη Χαρίλαου Ταλιαδώρου.
Οταν πρωτοήρθε από την Ελλάδα προσελήφθη ως ιεροψάλτης στον ιστορικό ναό της Αγίας Τριάδος του Λόουελ, στην κοινότητα του οποίου υπήρξε μέλος επί μακρά σειρά ετών μέχρι σήμερα.
Ο αείμνηστος αρεσκόταν και επιδίωκε την πιστή εκτέλεση των ύμνων κατά το Πατριαρχικό ύφος, ενώ έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη για τον δάσκαλο του, τον Χαρίλαο Ταλιαδώρο, για τον οποίο μιλούσε συχνά με θαυμασμό και εκτίμηση.
Υπήρξε από τους πλέον κορυφαίους Ελληνες καλλιτέχνες - τραγουδιστές της Βοστώνης και της Νέας Αγγλίας γενικότερα και συμμετείχε σε πολλές ορχήστρες εδώ και στην Ελλάδα, ενώ το 1994 είχε κυκλοφορήσει δικό του μουσικό δίσκο και για τον οποίον είχε γράψει σχετικά ο «Εθνικός Κήρυξ». Με την σύζυγό του, Παναγιώτα, ήταν ιδιοκτήτης του καταστήματος ελληνικών ειδών Greek Art & Gift επί τριάντα χρόνια, καθώς επίσης και του Worthern House Cafe επί δώδεκα έτη αμφότερα τα καταστήματα βρίσκονται στο Λόουελ.
Η οικογένεια Χάμουργκα επιθυμεί να ευχαριστεί τον ομογενή ιατρό Γεώργιο Μελτσάκο και το προσωπικό του νοσοκομείου General-Saints Campus για την συμπόνια, τη φροντίδα και τον επαγγελματισμό τους.
Ο αείμνηστος καταλείπει την σύζυγό του Παναγιώτα, τα δυο του κορίτσια Πηνελόπη και Ευθυμία, την αδελφή του Βασιλική Δρακοπούλου και τον σύζυγό της Δημήτριο από την Ελλάδα, τους δύο του ανιψιούς Γεώργιο και Αλεξ Δρακόπουλο, πολλούς συγγενείς και φίλους στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το σκήνωμά του θα τεθεί σε κοινό προσκύνημα αύριο Πέμπτη από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ στο νεκροπομπείο M.R. Laurin Funeral Home, ευρισκόμενο στη διεύθυνση 295 Pauwtucket Street στο Λόουελ.
Η Νεκρώσιμη Ακολουθία του θα τελεστεί αύριο το πρωί στις 11 στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος του Λόουελ ενώ ο ενταφιασμός του θα γίνει στο κοιμητήριο Γουέστλοουν του Λόουελ.
Αντί ανθέων όσοι επιθυμούν μπορούν να στείλουν χρηματικές δωρεές στην Ελληνοαμερικανική Ακαδημία του Λόουελ στη διεύθυνση: Hellenic American Academy, 42 Broadway St. Lowell, MA. 01852.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου